ela1972 Online ela1972 komentáře u knih

Odložený život: Skutečný příběh osvětimské knihovnice Odložený život: Skutečný příběh osvětimské knihovnice Dita Krausová

Moc hezky napsaný smutný život ženy, která si toho dost prožila. Jak je psáno níže, je to zároveň život obyčejné ženy, manželky, přítelkyně i matky. Přiblížila také život v kibucu, o kterém jsem věděla jen okrajově. Jen se teď musím poohlédnout po knihách jejího muže.

05.01.2022 5 z 5

Debutantka Debutantka Jan Gardner

Moc hezká česká detektivka. Krásné oddechové čtení z období 1. republiky.

05.11.2021 5 z 5

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Skvělá kniha, krásný příběh, díky kterému jsem se dozvěděla i něco z historie Španělska. Vůbec bych nevěřila jaký byl život obyčejných lidí ve Španělsku ještě v minulém století.

12.09.2021 5 z 5

Vězňova žena Vězňova žena Maggie Brookes

Moc krásná, smutná kniha. Zajímavostí je, že kniha je psaná i o životě české mladé ženy

07.03.2021 4 z 5

Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Moc zajímavá kniha. Nejenom, že se člověk dozví plno věcí z neurochirurgie, ale také ze života velké kapacity, z oblasti zdravotnictví, etiky lékařství a také jsme procestovali za brouky kus světa. Krásná kniha.

16.12.2020 5 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Jak už to tak chodí, první polovina knihy byla vláčná (asi hodně očekávání), ale pak se to pěkně rozhýbalo a najednou byl konec.

14.07.2020 4 z 5

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Kniha se mi dost líbila. Možná také proto, że pocházím z matné vesničky a vidím, že paní spisovatelka má asi také zkušenosti s lidmi z vesnice. I když kniha působí jako vtipná, pro mě byla i tragická a takzvaně "psaná životem".

10.07.2019 4 z 5

Marta v roce vetřelce Marta v roce vetřelce Petra Soukupová

Tahle kniha mi už několik let ležela v knihovně a čekala. Začala jsem ji číst ve správné době a vůbec nelituji. Výborné postřehy mladé dívky, která má dost problémů sama se sebou i s celým okolním světem. Jak napsala Kopretinka784. Marty mi chvíli bylo líto, často byla na facku, ale pořád je to něčí milovaná dcera a sestra. Jak jí pomoci? Forma deníku byla dobrá volba a obdivuji Petru Soukupovou, jak se umí vžít do role mladé nevyrovnané dívky.

10.03.2025 4.5 z 5

Potrhlá dovolená Potrhlá dovolená Dagmar Lachmanová

Kniha je oddechová, poučná, k zasmání i přemýšlení o životě. Nejednou jsem ,,googlila" v mapách, smála se i sledovala, jak se vyvíjí myšlenky všech zúčasněných. Ztotožňuji se s komentářem Márinky. A snad si přečtu alespoň jednu předchozí knihu autorek.

30.10.2024 5 z 5

Počkej na moře Počkej na moře Veronika Opatřilová

Když jsem poprvé zahlédla tuto knihu, hned jsem si řekla, že ji musím mít. Krásná obálka s jistě zajímavým příběhem. A měla jsem pravdu. Moc krásná a úplně jiná kniha, která vás donutí nalistovat na začátek a číst znovu. Autorka je můj nový objev.

05.06.2024 5 z 5

Dýchej za mě Dýchej za mě Eva Střihavková

Moc krásná a smutná kniha. Mám ráda příběhy, které jsou založeny na skutečných postavách. Je pravda, že o Augustě Nekolové jsem nic nevěděla, ale mladá autorka to napsala bravurně. Smekám. Dost mi to připomnělo tvorbu Františka Kožíka, ten styl, jazyk. Kniha krásně zpracovaná a obálku člověk pochopí až při čtení.

29.04.2024 5 z 5

Pán hory Pán hory Anders de la Motte

Začátek byl trochu vláčný, ale druhá polovina knihy, to stálo za to.

30.03.2024 4 z 5

Ztracené dívky z Willowbrooku Ztracené dívky z Willowbrooku Ellen Marie Wiseman

Moc hezky zpracovaný příběh z hrůz, které se možná dějí i v dnešní době.
Autorka opět nezklamala.

08.12.2023 5 z 5

Dívky ve sněhu Dívky ve sněhu Stacy Green

Kniha se krásně četla a těším se na další ze série

20.11.2023 5 z 5

Prodloužený víkend Prodloužený víkend Gilly Macmillan

Já myslím, že to bylo čtivé.

01.11.2023 4 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Dost čtivá kniha hodně podobná knize Poslední paní Parishová

05.10.2023 4 z 5

Čajová dívka z Kolibříkové ulice Čajová dívka z Kolibříkové ulice Lisa See

Moc zajímavá kniha

22.05.2023 4 z 5

Deník holky z lékárny Deník holky z lékárny Martina Lachnittová

Super nahlédnutí do práce lidí v lékárně. Jak píše TessieP, člověk se někdy nepřestává divit, co lidé dokážou. Také mám možnost nahlédnout do chodu lékárny a některé příběhy jsou k pláči a jiné zase pohladí dušičku.

13.02.2023 4 z 5

Pán hor 2 Pán hor 2 Hana Marie Körnerová (p)

I druhý díl nezklamal. Moc hezké čtení.

08.11.2022 5 z 5

Můj rodný blázinec Můj rodný blázinec Radkin Honzák

Pan doktor je prostě třída. Moc pěkné, zábavné ale hlavně poučné povídání o životě

25.09.2022 5 z 5