ela1972 ela1972 komentáře u knih

Proč máma pije Proč máma pije Gill Sims

Na začátku čtení této knihy jsem si myslela, že ji asi odložím. Pak se mi tato kniha začala malinko líbit a ke konci jsem se na Ellen fakt těšila. Dokonce jsem začala hledat ostatní díly. Za mě fajn oddechovka.

11.04.2021 4 z 5

Po pravdě Po pravdě Gilly Macmillan

Souhlasím s předchozím komentářem od Linda007

05.04.2021 4 z 5

Dcera sněhu Dcera sněhu Eowyn Ivey

Vůbec takové knihy nečtu, ale tahle mě nalákala obálkou. A vidím, že jako oddechovka je fakt moc pěkná. Pohádka o drsném životě, krásné přírodě i zvířatech.

01.04.2021 4 z 5

Lužanská mše - Ars longa Lužanská mše - Ars longa Valja Stýblová

Další díl knihy o Josefu Hlávkovi. Moc hezky psané knihy, ze kterých se i dost dozvíte o historii naší země.

18.03.2021 5 z 5

Vězňova žena Vězňova žena Maggie Brookes

Moc krásná, smutná kniha. Zajímavostí je, že kniha je psaná i o životě české mladé ženy

07.03.2021 4 z 5

Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť Filip Rožek

Tak to byla moc krásná kniha. Mám ji jako eknihu a budu ji nejspíš potřebovat v knihovně. Moc krásná smutná kniha.

28.02.2021 5 z 5

Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Krásná kniha

22.02.2021 5 z 5

Mecenáš v obnošené vestě Mecenáš v obnošené vestě Valja Stýblová

Další čtivá kniha o velké osobnosti naší země

07.02.2021 5 z 5

Doktorka z domu Trubačů Doktorka z domu Trubačů Ilona Borská

Zase trocha zajímavé historie naší země o které se málokde dozvíme. Život jedné velmi silné vzdělané a vyjímečné ženy, která se nerada vzdává.

30.01.2021 5 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Opět skvělá kniha paní spisovatelky. Není co vytknout. Děkuji a těším se na další díla.

16.01.2021 5 z 5

Žena v polární noci: Rok na Špicberkách Žena v polární noci: Rok na Špicberkách Christiane Ritter

Nechápu, proč tahle kniha vyšla v Čechách až teď. Moc zajímavá kniha, občas humorná, občas dramatická a poučná. Občas by měl asi člověk utéct do takové pustiny a oprostit se od všech ,,zbytečností'', které nám připadají důležité.

10.01.2021 5 z 5

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Další výborná kniha o krutých dobách války. Od autorky jsem již četla i Máma milovala Gabčíka a musím říct, že každá byla jiná a obě byly fakt super čtivé a taky poučné. Na tyto osudy lidí by se nemělo zapomínat.

03.01.2021 5 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Opět super

24.12.2020 5 z 5

Saturnin zasahuje Saturnin zasahuje Miroslav Macek

Vůbec jsem netušila, že lze v dnešní době napsat něco podobného Saturninovi. A ono to jde. Kniha se mi dostala do ruky náhodou. Nelituji. V dnešní době je to balzám na duši. Teď ještě sehnat Saturnin se vrací.

24.12.2020 4 z 5

Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Moc zajímavá kniha. Nejenom, že se člověk dozví plno věcí z neurochirurgie, ale také ze života velké kapacity, z oblasti zdravotnictví, etiky lékařství a také jsme procestovali za brouky kus světa. Krásná kniha.

16.12.2020 5 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Moc dobrá detektivka

05.12.2020 4 z 5

Vousatý lenivec Vousatý lenivec Jiří Světlík

Toto dílo bych ráda zařadila ke knihám Františka Nepila. Pohladí na duši, je vtipná i poučná.
Jsem ráda, že jsem pomohla (svou malou troškou do mlýna) k tomu, aby kniha byla vydaná. Už teď vím, že ji budu mít jak v srdci, tak i v knihovně do konce svého života.
Děkuji

04.12.2020 5 z 5

Kniha třesků a plesků Kniha třesků a plesků Edward Lear

Krásná knížečka. Na konci je popsán život a částečně i myšlení autora. Byl prostě jiný. Musím také zmínit překladatele, protože u těchto veršů vážně nechápu

29.11.2020 5 z 5

Životem na dědině aneb K smíchu i k pláči Životem na dědině aneb K smíchu i k pláči Rudolf Mík

Vzhledem k tomu, že tento písmák žil asi o tři domy dále od místa, kde jsem vyrůstala, musím hodnotit kladně. Vtipně vystižené příběhy z malé vesničky

28.11.2020 4 z 5

Černá a purpurová Černá a purpurová Wojciech Dutka

Začátek trošku méně záživný, ale pak se kniha rozběhla. Moc hezká, i když krutá, kniha.

20.11.2020 5 z 5