ElenRiannon komentáře u knih
Hrůza. Vůbec jsem mezi hlavními hrdiny necítila žádnou přitažlivost. Christian byl na hlavu a Ana mě štvala od první chvíle. Přečetla jsem si to jen proto, abych něco nekritizovala, když jsem to nečetla. Ale, že bych se po přečtení cítila nějak obohacená? Kniha mě jen okradla o čas.
Děj ani zápletka mě neoslovil..tak už to ale asi bývá u čtvrtých dílů jedné série s jedním tématem :)
Příběh takřka žádný a podle mě špatně napsaný. Se stejným materiálem, ale jiným autorem, by se z toho dalo vytřískat více. Štvalo mě, že hlavní hrdinka pořád opakuje ta samá slova dokola, stejné fráze, nepravděpodobný příběh, u kterého nenadejde ani jedna překvapivá situace. Chyběla mi tam nějaká hloubka postav, rozhodně jsem nesoucítila ani s jedním, i když oba dva měli své problémy. Možná na tom další díly budou jinak, ale teď to nebudu zkoušet.
Ignácius je naprosto boží postava. Místy jsem se smála nahlas. :)
Určitě velmi zajímavá kniha, která výborně vystihuje dobu. Ale už bych se k ní asi nevrátila. Neuchvátil mě natolik, abych ji četla podruhé :)
Neuvěřitelná kniha. Dokonalý život se během několika měsíců neuvěřitelně změní. Nejvíc mi bylo líto malé Ellie. No a jestli budu mít někdy děti, rozhodně se s nimi nenastěhuji k dálnici :O
Kniha se dobře a rychle četla. Děj měl dobrý nápad, ale postupem času mi to začalo připadat víc a víc přitažené za vlasy. Dost věcí tam bylo nepravděpodobných a konec nebyl nijak šokující. Ale na oddechové čtení fajn :)
Jako divadelní hra určitě fajn, ale kdybych to měla vzít jako příběh, tak nic moc :) jen doufám, že někoho nenapadne z toho udělat film..
Kniha mě bohužel z celé série bavila nejméně. 1. a 2. díl se mi líbil, ale zbytek už byla celkem předvídatelná nuda. Alespoň u jedné z knih nemusel být happy end a mohlo to skončit jinak než žádostí o ruku nebo nehynoucí láskou. Snad se autorka nepustí do dalšího dílu a vymyslí si už jiné postavy, protože jejich spokojený život je jak reklama na dokonalou rodinku.
Ke druhému dílu se ale vždy ráda vrátím, protože Cam je super :)
Pozor SPOILER!
Kniha není špatná. Ale stejně jako první, druhý i tento díl byl předvídatelný. V některých situacích jsem si říkala, že hlavní postava musí být na hlavu, když si nevšimla vodítek ohledně toho, že Jax vlastní restauraci u Mony. Ale takové detaily se dají přehlédnout. Tři díly jsem přečetla během několika dní a od autorky si musím dát pauzu, abych nebyla dalšími díly jen zklamaná :)
Po pár stránkách jsem knihu odložila. Vůbec mě nezaujal příběh, hlavní hrdinka, prostředí. Nějak se mi asi nelíbilo nic. Ovšem nedočetla jsem to, takže se to mohlo ještě rozjet. Rozhodně souhlasím s komentářem evelýny :)
Snad nejlepší díl. Ono se to ale těžko hodnotí, protože skvělé jsou všechny. Hrozně dobře se mi četly pasáže s Vysogotou, byl to milý chlapík. :)
Scéna se zrcadlem z Erisedu a navštívení hrobu Harryho rodičů v sedmém díle mi vždy přišlo strašně dojemné. Zakončení s kamenem vzkříšení bylo snad ještě horší... :)
Místy dost nechutné, zvrácené a děsivé...je to velmi dobrý příběh, ale asi bych se k němu už nevrátila :)
Moc dobrý konec. Pár dní jsem nad ním přemýšlela a nevěděla jsem, zda mám být šťastná nebo ne. Vrtalo mi to hlavou dlouho. Ovšem film tragédie zbytečně rozdělená na dvě částí. Na Katniss s parukou nikdy nezapomenu :D
Knihu jsem ani nechtěla dočíst do konce. Od začátku se hlavní postavy chovaly naprosto divně a všechno se tam událo hrozně rychle. Chyběla mi tam hloubka postav, děje...všechno to bylo málo pravděpodobné, u některých knih to nevadí, ale tahle mě fakt nezaujala ničím... škoda :(
Dobrý nápad, ale zpracováním velmi jednoduchý a pro mladší čtenářky. Žádné napětí, ani strach o hrdinku jsem neměla. škoda, že jsem knihu nečetla před pár lety, to bych si asi užila víc :)