ElessaRiverbow komentáře u knih
Nejdříve jsem se do knihy bála pustit, hlavně kvůli negativním recenzím. Do Holubice a hada jsem se naprosto zamilovala, proto jsem z tohoto dílu, tak jako většina, hodně zklamaná. Děj se nic moc nepohnul, ze začátku se to vleklo a touto knihou mohla série bez problémů skončit. Nevím proč, ale postavy mi připadaly méně sympatické než v předchozím díle, především Lou už nebyla taková, jako v předtím. Také vztah mezi ní a Reidem postrádal tu jiskru, kterou jsem měla tak ráda. Přesto však mi bylo na konci celkem líto Ansela. Alespoň ten konec byl zajímavý a doufám, že další díl bude mnohem lepší.
Když jsem přečetla první díl, říkala jsem si „Páni, to je úžasný!“ a teď po přečtení druhého dílu si říkám „Wow, tohle je prostě geniální!“. Autorka posunula laťku mnohem výš a tento díl mi přijde ještě lepší. Příběh je neskutečně čtivý a snadno jsem se vžila do postav. Z jednoho pohledu tu je Hirka ve světě lidí, který vůbec nezná a ničemu nerozumí. Druhý pohled má Rime, který je v Ymslandě. Oba hrdiny jsem si zamilovala a držím jim palce, aby pro ně vše dobře dopadlo. Líbilo se mi, jak byl příběh zamotaný, protože ve většině ostatních knih je jednoznačně ukázáno, kdo je hodný a kdo špatný. Taky je člověk neustále na pochybách, komu může věřit a komu ne, a tak je mnohem zajímavější, co se stane. Navíc pak nejsem zklamaná, že jsem odhadla vše už na začátku, jako se mi to u některých knih stává. Nemůžu se dočkat na finální díl, který snad bude ještě lepší.
Po dočtení triologie jsem si nebyla jistá, jestli se chci pouštět do dalších dílů, hlavně díky vcelku negativním recenzím, ale donutily mě dvě věci - společné čtení a fakt, že už jsem si ji kdysi koupila. Ze začátku jsem nevěděla, co si myslet. Četlo se to dobře a rychle, ale jakoby tomu ještě něco chybělo. Eadlyn mi přišla nesympatická a někdy jsem měla chuť jí praštit. Ke konci mi to s ní naštěstí přišlo už lepší. Jelikož mě zajímá, s kým nakonec skončí a jak se vše vyvrbí, budu číst i pokračování.
Kniha by se mi do rukou pravděpodobně nedostala, kdybych ji nečetla v rámci štafety. Ze začátku to nebylo nic moc, nemohla jsem se začíst, ale pak se to zlepšilo. Rose je jako hlavní hrdinka naprosto skvělá - byla mi sympatická, líbil se mi její sarkasmus a taky to, že si nenechala nic líbit. Oproti tomu Lissa za mě nic moc. Romantická linka mezi Rose a Dimitrijem byla pěkná a určitě chci vědět, jak to mezi nimi bude v dalších dílech. Další plus má za mě vybudovaný svět, hlavně druhy upírů, používání živlové magie a věci o svatém Vladimirovi a Anně. Doufám, že si přečtu i další díly a podívám se na film.
Na tuhle knížku mě nalákaly především dvě věci - pozitivní recenze a nádherná obálka. Už po pár stránkách jsem se začetla a musela číst dál a dál. Jude jsem si oblíbila, přišla mi sympatická a líbilo se mi, jak je odvážná. Na rozdíl od ní se mi Taryn zprotivila už na začátku. Nevím proč přesně, možná to bylo tím, jak vždy poslušně stáhla ocas a nechala si všechno líbit. Cardana jsem si také moc oblíbila. I když působil jako idiot, který rád pije alkohol a všechny šikanuje, ke konci mi ho bylo celkem líto. Bavily mě všechny ty intriky a konec mě doopravdy překvapil. Nutně potřebuju další díl.
Když jsem začínala Devátý spolek číst, neměla jsem moc ponětí o čem je, protože jsem si nečetla anotaci, jen několik recenzí. Prvních zhruba 100 stran bylo pro mě matoucí a přišlo mi, že jsou téměř o ničem. Pak se to ale rozjelo a já se nemohla odtrhnout. Atmosféra byla dokonalá. Alex mi byla sympatická, hlavně díky tomu, že není jako klasická hlavní hrdinka, které se všechno povede nebo je dokonalá, jak to většinou bývá. Hodně se mi líbila i potřeba rituálů a alchymie, že to nebyla jen taková ta klasická magie. Ve spoustě recenzí bylo, že je to násilné a nechutné, ale nepřišlo mi to až tak strašné. Ano, byly tam scény, které mi přišly nepříjemné, ale ne tolik, jak jsme předpokládala. Každopádně jsem zvědavá, jaký bude další díl.
Za mě byl tento díl z celé Selekce ten nejlepší. Přečetla jsem ho za dva dny, a to hlavně kvůli tomu, jak rychle a snadno jsem se do knihy začetla. Bylo zde hodně akce, což mě potěšilo, ale mohlo tam být víc scén s rebely. America mi přišla mnohem sympatičtější než v předešlých dílech a konečně jsem si oblíbila i Aspena. Co se týká Celesty, celkem jsem se před přečtením knihy divila, že mnoho čtenářů jí nakonec mělo rádo. Po přečtení je už naprosto chápu, a i když jsem si jí vyloženě neoblíbila, měla jsem ji ráda. Akce s rebely před koncem byla pro mě rozhodně nečekaná. Chci si přečíst i Dceru a Korunu, ale mám trochu obavy ze špatného hodnocení.
Kniha přečtená za tři večery. Musím říct, že autorka umí hezky psát a obálky celé série jsou naprosto dokonalé. Moc na romantické příběhy nejsem, ale tenhle mě opravdu bavil. Postavy jsou sympatické, i když Aspena moc tedy nemusím. Po dočtení jsem automaticky sáhla po dalším dílu, protože jsem z této série opravdu nadšená.
Myslím, že bych knihu ocenila víc, kdybych byla o pár let mladší. Ne, že by to bylo něco hrozného, ale ani ne nejlepší, co jsem letos četla. Příběh byl hezký a nápad se zdmi se mi líbil, ale přišlo mi to tak jednoduše a nezáživně napsané, že mi dělalo problém se do příběhu začíst. Jako člověk, který je schopen ztratit se snad úplně všude, hodně oceňuji mapu, díky které jsem se orientovala mnohem lépe :D Postavy, až na pár výjimek, byly sympatické, i když mě později iritovalo Alexino prozrazení informací o Sebastianovi, přestože jí to Ander výslovně zakázal. Ke konci mi ale přišlo, že je to až moc uspěchané. Mám doma celou sérii, nejsem si však jistá, jestli ji budu číst dál.
Tuto knihu jsem už četla před dvěma roky, jediný rozdíl je ten, že letos jsem to zkusila v angličtině. A kupodivu, rozuměla jsem tomu :D Sice jsem se na začátku trochu motala ve jménech, jelikož jsem byla zvyklá na ty česká, po pár kapitolách se to ale spravilo a dokonce se mi líbí více než ty v češtině. Tenhle příběh patří rozhodně do mých top 5 knih a rozhodně budu v sérii pokračovat, ideálně přečtu všechny a pravděpodobně taky v angličtině.
Něco podobného jsem už četla, takže jsem tak nějak tušila, co bude děj obsahovat. I přesto to byl velmi čtivý a zajímavý příběh, jen ta magie mi tam moc nepasovala. Už mám z knihovny půjčený další díl a těším se na pokračování. Jako oddechovku na pár dní doporučuji.
(SPOILER) K této knize mám speciální vztah, jelikož se jedná o mé úplně první betačtení. Už tehdy jsem byla z příběhu nadšená a nyní jsem se do něj zamilovala snad ještě více. Příběh mě vtáhl ihned po pár větách a až do konce nepustil. Jelikož jsou v knize čtyři hlavní postavy, tak se pořád něco děje a neobjevují se žádná hluchá místa. Každá z hrdinek je svým způsobem jedinečná, sympatická a působí realisticky. A to jejich přátelství mezi nimi je boží. Jsem moc ráda, že všechny se nakonec dočkají svého happyendu.
Ze začátku jsem vůbec netušila, co od knihy očekávat a trošku se bála kvůli ne moc pozitivním recenzím, ale nakonec mě příběh velmi mile překvapil. Celé to bylo tak zvláštně napsané a divné, ale v tom dobrém slova smyslu. Čekala jsem jen, že se víc dozvím o těch jednotlivých světech. Jelikož je kniha celkem krátká, tak není úplně prostor pro propracovaný děj nebo postavy. Nancy i ostatní postavy byly sympatické. Detektivní zápletka byla zajímavá, i když vraha jsem odhadla dobře. Konec byl trošku uspěchaný.
Před nějakou dobou vyšla seriálová adaptace této knižní série, a i když jsem tento první díl už kdysi četla, chtěla jsem nejdříve přečíst všechny tři knihy než se pustím do seriálu. Děj jsem si z minulého čtení pamatovala minimálně, až na konec. Ruby je opět skvělá, zato James mě štval i přesto, že jsem věděla, jak to dopadne. Nejvíce jsem ale chtěla zaškrtit Mortimera - pokaždé, když se objevil, tak se mi vařila krev v žilách. Konec jsem si pamatovala, takže se žádné překvapení neodehrálo.
Tohle bylo boží čtení, úplná dokonalost na konec léta. Bylo to krásně napsané a já měla při čtení pocit, jako bych tam s postavami byla. Děj skákal mezi přítomností a minulostí, a mně chvíli trvalo, než jsem se v tom zorientovala. Hlavní postavy jsem si zamilovala. Harriet byla skvělá a dokázala jsem se s ní ztotožnit. Celou knihu jsem doufala, že jim to vyjde a že budou opět spolu. Ke konci jsem se i chvilku bála, že to happy end mít nebude. U některých pasáží a pak hlavně na konci jsem bulela jak želva. V knize je spousta skvělých citátů a myšlenek, které jsem si zvýraznila. Knížku rozhodně doporučuju a jsem zvědavá na další autorčiny knihy.
(SPOILER) Upírskou tématiku zbožňuju, a proto jsem tak zklamaná ze zpracování této knihy. Těšila jsem se na internátní školu s upíry, ale jediné, co jsem dostala byly klasické středoškolské problémky odehrávající se v každé druhé ya contemporary knížce. Bylo to extrémně dlouhé a v některých částech jsem se do čtení musela nutit (což se mi jen tak nestává). Jediná tak nějak zajímavá věc byla Hema a PFaSK virus, který upírům zabraňoval se krmit na lidech. Mělo to rozhodně obrovský potenciál, který ale autorka vůbec nevyužila. Kat mi přišla ze začátku sympatická, ale postupem času jsem ji měla sto chutí praštit. Oproti tomu Taylor jsem nesnášela už od první stránky, co se v příběhu objevila. Jediný Galen byl ke konci tak nějak v pohodě. Náznaky zápletky se objevily až kolem poloviny a něco pořádného se začalo dít někdy 70 stran před koncem.
~ 1,5/5 ~
Tohle byla skvělá oddechovka. Rychle jsem se začetla do děje, stránky mi utíkaly pod rukama a příběh mě chytl. Ruby i Adam my rychle přirostli k srdci a jejich vývoj vztahu byl skvělý. Když se objevili Daniel, Emily nebo Rubyina matka, pokaždý mě jejich chování naštvalo. Tihle tři byli naprosto nesnesitelní. Líbilo se mi, že tam bylo zakomponované i téma stalkingu. Konec jsem četla jedním dechem.
Musím říct, že na tuhle knížku jsem se těšila už od jejího vydání. Ale bohužel, čekala jsem něco víc. Zařadila bych to mezi průměrné fantasy, které neurazí, ale nějak převratné to taky není. Sem tam to bylo nelogické, někdy předvídatelné, ale jako celek to bylo čtivé. Přesto mi ale nejvíc vadila jedna věc, a to ty extrémně dlouhé kapitoly (průměrně 20 stran na kapitolu, navíc drobným písmem - to se prostě čte špatně). Postavy byly fajn, nejvíce jsem si oblíbila Enza a ta chemie mezi ním a Jennesarou byla boží. Překvapilo mě, že se má jednat o sérii a ne standalone - ještě ale uvidím, jestli se pustím někdy v budoucnu do pokračování.
V první řadě chci říct, že mě kniha na první pohled uchvátila překrásnou obálkou. I přesto, že tolik knih tohoto žánru nečtu, moc jsem se na ni těšila. Jenže bohužel s knihou mám dva celkem dost velké problémy - počet hlavních hrdinů a to, že žádný z problémů a těžkých témat není probrán úplně do hloubky a že jich každá z postav má hned několik. Na 300 stranách podle mě prostě nelze dostatečně dobře představit hned tři postavy a všechny jejich problémy. Tahle kniha má rozhodně obrovský potenciál, autorka píše skvěle a rychle jsem se začetla. Ale musím tedy uznat, že když už se tam nějaké těžké téma nakouslo, bylo pro mě někdy až obtížné číst. Hodně mě zaujalo téma toxické maskulinity, které se nikde jinde moc nevidí. Nejvíc mi z postav asi sedla Samantha, Mia a Aaron taky nebyli špatní. Konec jsem doslova hltala a byla jsem i mile překvapená, jak to vše dopadlo.
Moc děkuji @humbook_blogeri a @humbook za poskytnutí knihy k recenzi #humbookblogeri
Už delší dobu jsem si chtěla přečíst něco od autorky, jenže na druhý díl Půlměsíčního města nemám moc čas a pouštět se do Skleněného trůnu se mi moc nechtělo. A pak jsem si vzpomněla, že mám vlastně ve čtečce i tuto knihu od ní. Ze začátku jsem byla lehce skeptická - téma superhrdinové mě moc nebere a Marvelu a DC se vyhýbám jako čert kříži. I tak mě to ale dost bavilo. Příběh je pěkně vymyšlený a čtivý. Je to Maasová, takže bez špetky té magie by to nešlo. Začátek byl trošku pomalejší, ale pak se to rozjelo a já hltala stránku za stránkou. Selina byla sympatická postava, kterou jsem si rychle oblíbila a u Luka to bylo podobné. Hodně mě také zaujala Poision Ivy. Konec byla akce za akcí. Do ostatních knih z této série se ale nejspíš pouštět nebudu.