elissa14 elissa14 komentáře u knih

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

To bylo tak vtipné, dojemné, pravdivé, smutné a veselé zároveň! Tahle kniha má všechno a ještě mnohem víc. Ačkoli mě původně příliš nelákalo sledovat příběh stárnoucího morouse, rychle mi všechny postavy přirostly k srdci. Kniha je psána lehce, čtivě a humorně. Člověk se chvíli usmívá a chvíli dojímá a celkově to bylo moc příjemné čtení. Pokud chcete pohladit na duši, doporučuji strávit nějaký čas ve společnosti muže jménem Ove. Já knihu jednoznačně řadím mezi své nejoblíbenější kousky :)

24.01.2020 5 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Opět podobný vzorec jako u předchozích knih. Lehké čtení o nelehkých osudech. Chování některých postav nám nemusí být po chuti, ale když se podíváme pod povrch, k jejich myšlenkám, těžkostem, zážitkům a zkušenostem, které nám autorka servíruje bez zbytečných soudů, spousta činů už se nejeví tak nepochopitelně. Nic není černobílé a žádná postava není vyloženě kladná ani záporná. Hezké čtení o osudech zdánlivě obyčejné české rodiny, vyprávěné napříč několika generacemi, jak už známe z autorčiných předchozích knih. Možná právě kvůli té podobnosti a mému naštvání z lehce otevřeného konce nedávám pět hvězd, nicméně kniha rozhodně stojí za přečtení. Líbilo se mi střídání vyprávění z pohledu obou hlavních postav.

16.02.2020 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Opravdu silný příběh. Typ knížky, od které je těžké se odtrhnout. Maximálně na chvíli, aby se člověk nadechl, vybrečel... Přes to všechno je psaná neskutečně lehce a skvěle se čte. Určitě doporučuji. Tři linie příběhu a každá zajímavá!

22.01.2019 5 z 5

Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Zase další parádní jízda s Harrym. Děj měl skvělý spád a napětí opět vydrželo až do konce. Autor nám opět servíruje mnoho možných závěru v průběhu celé knihy, aby nám na konci vytasil další šokující odhalení ... Skvělé čtení a už se těším na další... I přesto si Nůž teď budu šetřit, protože po něm není nic (zatím?) a já se taak moc nechci s Harrym loučit

03.01.2020 5 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Přečteno jedním dechem! Střídání postav nebylo na škodu, naopak knize rozhodně přidávalo na dramatičnosti. Je děsivé, co museli obyčejní lidé zažívat v dobách války. Minulost před kterou bychom neměli zavírat oči, i když mnohdy bych je při čtení raději zavřela, abych nemusela otáčet dál a odhalovat všechny ty hrůzy, které se opravdu staly skutečným lidem. Skvěle napsaná kniha!

17.01.2020 5 z 5

My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Trošku jsem se bála, zda mě pokračování dokáže po skvělém prvním dílu ještě zasáhnout, ale dokázalo a to velmi silně. Postavy jsou vykreslené ještě více do hloubky a některé jsem si prostě zamilovala. Líbí se mi autorův styl.
Skutečně skvělé čtení a doporučuji všem :)

06.12.2019 5 z 5

Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Skvěle napsané, plné překvapivých obratů, takže to čtenáře nutí číst stále dál a dál. Nicméně místy je již trošku překombinované a až neuvěřitelné, co vše hlavní hrdina dokáže přežít. Těším se, až budu číst další díl!

21.05.2019 5 z 5

Učedník Učedník Hans Rosenfeldt (p)

Skvělé pokračování a kniha se mi líbila víc, než první díl. Postavy jsou velmi lidské, nikdo není vyloženě klaďas, ale člověk je má nakonec všechny rád :) jsem ráda, že jsem narazila na další kvalitní sérii severských detektivek!

22.01.2019 5 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Že začátku jsem měla trošku problém se začíst, nakonec mě příběh celkem pohltil, ale konec mi přišel možná až moc rychlý a některé dějové linky byly nedotažené. Přišlo mi, že se některá témata otevřela a už se k nim k mému zklamání autor nedostal. Každopádně příjemné čtení a sympatický tým vyšetřovatelů.

08.02.2020 3 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Pro mě určitě lepší než předchozí díl (jenom jedna "jak tohle sakra mohl přežít" scéna :D), děj plynul, napětí a nečekané zvraty skoro na každé stránce. Některé momenty a osudy hrdinů mě teda trošku naštvaly, ale to by nebyl Jo Nesbo, aby nás trošku nepotrápil a nepřekvapil :) Harry je teda v tomto díle skutečný sympaťák, takhle bezproblémového ho snad už ani neznám :D Doporučuji a těším se na další díl :)

21.10.2019 5 z 5

Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Knížka se četla sama, snad každá stránka nabízela něco - buď nečekaný zvrat, nebo nějaké poučení i z ostatních oborů. Jednoduše byla radost ji číst. Jen ten úplný konec mě zklamal, možná měla kniha skončit o pár stránek dřív, ale pokud toto odmyslím, tak jsem spokojená, dávám za pět a těším se na další novinky! :)

03.09.2015 5 z 5

Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Přestože knížka byla velmi milá, čtivá a příběh dojemný, četla se mi trošku těžce a občas jsem se ke čtení musela nutit. Problémem pro mě byly pohádkové části. Ač jsem pochopila jejich důležitost a zasazení do celkového příběhu, tyto části mě prostě trošku nudily, zpomalovaly ve čtení a navíc se mi zde trošku pletla jména a názvy. Z toho důvodu mám z knihy trošku rozporuplné pocity. Pořád je tam ale úžasný Backamanův styl a těším se na další jeho knihy :)

29.03.2020 4 z 5

Čas odejít Čas odejít Jodi Picoult

Velmi silná a čtivá kniha. Pasáže o slonech mě bavily a skvěle doplňovaly děj. Závěr knihy je opravdu překvapivý, standardně to není úplně můj šálek čaje, ale do této knihy to bylo vpasováno citlivě. Doporučuji :)

05.11.2019 4 z 5

Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Trošku moc nereálné až pohádkové, ale kniha se četla hezky a příběh odsýpal. Začátek mi však přišel zdlouhavý a konec až moc odbytý. Celkově za tři.

17.12.2017 3 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Na čistou romantiku mě úplně neužije, ale tohle se tak hezky četlo a člověk potřeboval vědět, co bylo to TO, jenž ovlivnilo Milesův pohled na lásku, že se nedalo odtrhnout. Pokud si chcete přečíst něco romantického s erotickými pasážemi a nechcete, aby to bylo hloupé a plytké, mohu knihu doporučit. V rámci žánru jsem dostala, co jsem očekávala.

23.02.2020 4 z 5

Ztracená naděje Ztracená naděje Colleen Hoover

Kniha se hezky čte, i přes těžké téma je to jednohubka, která se dá doslova zhltnout za večer :) Na můj vkus jsou však "erotické" scény zbytečně rozpitvané a děj je tak natažený víc, než by skutečně musel.
Nevěděla jsem, že je i kniha "Bez naděje", která pojednává o tom samém jen z dívčího pohledu. Nicméně číst již nebudu, stačil mi náhled Holdera.

07.01.2020 4 z 5

Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Celou dobu napínavé čtení mi trošku pokazil nereálný konec. Sci-fi opravdu není můj šálek kávy a kdybych to tušila, nejspíš bych knihu ani nečetla. Jinak je psaná hezky a dobře se čte.

09.02.2019 3 z 5