ElizPetrova | Komentáře u knih | Databáze knih

ElizPetrova ElizPetrova komentáře u knih

Skryté karty Skryté karty Angela Marsons

Za mě zatím nejlepší díl ze série. Prostředí elitní školy mě neskutečně vtáhlo a vyšetřování mě bavilo. Opět výborně čtivě napsané, v knize nejsou žádná hluchá místa. Akorát konec byl pro mě zdrcující, nebudu lhát, slzička ukápla.

01.05.2022 5 z 5

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Prozatím nejpropracovanější díl celé série s bohužel velmi smutným koncem jedné z postav. I přesto, že má kniha téměř 800 stran, tak mi to při čtení ani nepřišlo. Nicméně v tomto díle jsem si opět potvrdila, že mi je Harry jako hlavní hrdina protivný. :D Jeho myšlenkové pochody jsem musela s vypětím sil doslova přetrpět a o jeho tvrdohlavosti ani nemluvím. I tak nemohu hodnotit jinak než 5/5. :)

06.07.2021 5 z 5

Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Lisa Regan je pro mě zárukou výborného čtení, žádná její kniha mě nikdy nezklamala. Samozřejmě některé knihy jsou lepší, jiné opět slabší oproti jiným, ale všechny jsou na velmi dobré úrovni a nikdy se u jejích příběhů nenudím. Celý vyšetřovatelský tým a rodinu detektivtky Josie mám ráda a tento díl je obzvlášť zdařilý. Ke konci jsem zůstala s pusou dokořán, možná neumím vůbec knihy předvídat, ale tady jsem opravdu netušila, jak se zápletka vyvine. Už chci další díl!

05.03.2024 4 z 5

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Výborné pokračování série, kterou jsem docela dlouho odkládala a nechápu proč. Navíc ve formě audioknihy je naprosto úžasná. Děj byl zajímavý od začátku do konce. Musím sice podotknout, že na finálním rozuzlení mi něco chybělo, ale nedokážu přesně vyjádřit co. Největší plus má pro mě kniha v tom, že mi hlavní vyšetřovatelé jsou velmi sympatičtí a je zde i podstatný určitý charakterový vývoj a těším se, jak se jejich život bude vyvíjet dál.

10.02.2024 4 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Další výborný počin od autorky, Erice fandím a hlavní vyšetřovatelské trio mě baví. Většinou, když jsem četla nějaký detektivní příběh, tak vrah byl odhalen až na samotném konci knihy, takže příběh, kdy je vrah odhalen v polovině a sledujeme vývoj případu i z jeho pohledu je za mě nezvyklý a dle mého názoru poutavý.

07.02.2023 4 z 5

Mrtvé vzpomínky Mrtvé vzpomínky Angela Marsons

Knihu jsem si užila jako všechny předchozí díly ze série. Ráda jsem se dozvěděla opět něco nového z minulosti mé nejoblíbenější vyšetřovatelky Kim. Samotná zápletka a odhalení vraha mě příliš nenadchlo, ale i tak jsem spokojená.

04.06.2022 4 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Mně se kniha moc líbila. Námět to byl rozhodně zajímavý a kdo by se v životě někdy nezamyslel nad tím "co by, kdyby". Příběh mě nutil k zamyšlení. V knize se setkáme s řadou zajímavých a moudrých myšlenek o životě. K úplnému počtu hvězd mi tam chybí trochu větší boom, ale mohu doporučit.

04.05.2022 4 z 5

Zlámané kosti Zlámané kosti Angela Marsons

Tento příběh mě hodně bavil, vraha jsem vůbec neodhadla a na konci jsem byla docela v šoku. Styl vyprávění pomocí dvou dějových linek mi opět seděl a nemohla jsem se odtrhnout. Jediné mínus v tomto případě vidím v poměrně uspěchaném odhalení a vysvětlení zápletky. Celkově za mě opět zdařilá napínavá detektivka.

19.04.2022 4 z 5

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Je zvláštní hodnotit příběh, který není fabulací, a přesto se jedná o takovou nepředstavitelnou hrůzu a utrpení. O knize již bylo řečeno hodně, takže se nebudu opakovat. Jen snad dodám, že před paní Violou Fischerovou se hluboce klaním a obdivuju její sílu prožít si takovou bolest a žít dál. My se můžeme pouze modlit za to, že se lidstvo z historie poučilo a nebude se opakovat a být vděční a pokorní za to, kdy a kde žijeme a že se máme dobře, samozřejmost to totiž není.

19.02.2022 5 z 5

Skříň plná Diora Skříň plná Diora Natasha Lester

To byl nádherný, srdcervoucí příběh! Po delší době kniha, kterou jsem si zamilovala. Autorčin styl psaní je jedním slovem skvost, nemohla jsem se odtrhnout. Válečný příběh, který je vyprávěn zase z trochu jiného prostředí. Dozvěděla jsem se i nové informace, o kterých jsem doteď nevěděla, velmi oceňuji to, jakou práci si s nastudováním faktů autorka dala. Celou dobu jsem Skye a ostatním statečným ženám držela palce a konec jsem obrečela. Příběh mě natolik zasáhl a tolik jsem se s ním sžila, že dokážu přehlédnout i těch pár věcí, které mi v knize trochu překážely. Jedna z nejlepších knih, které jsem za poslední dobu četla a určitě ne naposledy.

02.02.2022 5 z 5

Věž vlaštovky Věž vlaštovky Andrzej Sapkowski

Neskutečně mě baví, jak autor s každou další knihou maličko obmění styl vyprávění příběhu. Oproti předchozímu dílu je zde dle mého o něco méně humoru a o něco více napětí. To ale mé hodnocení nemůže nijak snížit, protože jsem knihu četla jedním dechem a poslední stránky jsem přímo hltala. Jsem zvědavá, jak to celé dopadne a už teď mě trochu mrzí, že jsem si příběh Zaklínače nedávkovala spíše malými doušky a už zbývá pouze poslední část. Nicméně příběh mě nutí číst dál a dál. Tak jen doufám, že budu nadšená i z posledního dílu.

22.11.2021 5 z 5

Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Bylo úžasné si předposlední díl přečíst a oživit si některá fakta. Nepřestávám žasnout nad tím, jak je celý kouzelnický svět naprosto geniálně promyšlen. Konec mě opět jako předtím zasáhl a bolel. Těším se a zároveň cítím smutek, že už opět zbývá pouze jeden díl. Budu se opakovat, ale toto je prostě srdcovka a příběh mého dětství!

11.08.2021 5 z 5

Katarze Katarze Yrsa Sigurðardóttir

Yrsa je jedna z mála autorek, která ve mě při čtení/poslechu dokáže vyvolat strach a často ve mně po nocích z příběhu mrazilo..vraždy opět dost brutální, konec trochu uspěchaný a možná až na sílu komplikovaná zápletka, ale i tak je to skvělá kniha.

16.07.2023 4 z 5

Vítězové Vítězové Fredrik Backman

Miluju, miluju, miluju.. ani slovy nedokážu vyjádřit, jak se mi celá série vryla do srdce. Jediná série, u které jsem se tolik nahlas smála, plakala.. hltala a prožívala jsem každou kapitolu, každou větu.. ať si říká kdo chce, co chce, já tuto sérii zbožňuju a zůstane ve mně napořád. Pro mě by i tisíc stran bylo málo.. před autorem smekám.

16.06.2023 5 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Na tuto detektivní sérii jsem byla zvědavá, ale zpočátku se mi do ní moc nechtělo, musím se přiznat, že to bylo z povrchních důvodů kvůli obálce, která mě vůbec nezaujala a evokovala ve mně pocit, že se bude jednat o nějakou tuctovou béčkovou detektivku. Jsem ráda, že jsem se nakonec rozhodla ji dát šanci, od začátku do konce jsem byla napnutá. Líbilo se mi, jak se celkově autorka vypořádala s vyšetřováním daného případu, hlavní vyšetřovatelka Kim je přesně ten typ člověka, s jakými sympatizuju, velmi rychle jsem si ji oblíbila, vraha jsem nebyla schopna odhalit. Jediná část příběhu, která mi tam vůbec neseděla, byla část se sestrami. Celkově však hodně dobrý počin, těším se na další díl.

07.03.2022 4 z 5

Už mě vidíš? Už mě vidíš? Sharon J. Bolton

Skvělý thriller. Jednotlivé kapitoly jsem poměrně krátké a zakončené tak, že vás to nutí pokračovat ve čtení. Sama jsem se o tématiku Jacka Rozparovače nikdy moc do detailů nezajímala, tak mě teorie uvedená v knize celkem překvapila, nicméně dává mi i docela smysl. Vyšetřování je napínavé, mrazivé a vy do poslední chvíle netušíte, jak to celé skončí, protože si s vámi autorka celou dobu hraje. Jako jediné mínus beru to, že mi hlavní hrdinka nebyla příliš sympatická, ale celkově knihu hodnotím velmi kladně.

13.02.2022 4 z 5

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Opět musím i po několikáté hodnotit 5/5 hvězdičkami, i přesto, že tento díl je můj nejméně oblíbený, nicméně je to pořád Harry Potter, takže plné hodnocení bez debat.

20.06.2021 5 z 5

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Velmi povedené pokračování oblíbené detektivní série. Mrazivé, napínavé a místy i dost kruté. Řekla bych, že se nejedná o čtení pro slabší povahy, ale milovníci krimi a detektivek si určitě počtou. :)

15.04.2024 4 z 5

Knihomolové Knihomolové Emily Henry

Toto je pro mě prvotina od autorky, která je oblíbená především v zahraničí. Dlouho jsem si od ní chtěla něco přečíst a nakonec jsem obdržela tuto jako dárek. Autorka má úžasný styl psaní. Kniha sice vypráví v podstatě obyčejný romantický příběh o ženě z velkoměsta, která se najednou ocitne v malém městečku, kde narazí na svého protivného kolegu z branže, ale způsobem, jakým je napsaná, tak si mě získala. Postavy mi nepřijdou ploché, jsou uvěřitelné. Pasaže ohledně vzpomínek na dětství a maminku byly hořkosladké a zanechaly ve mě hluboké emoce.. Kniha se sice v polovině trochu táhla, ale celkové vyznění mi to nezkazilo.. určitě v budoucnu zkusím i jiné knihy od ní.

05.03.2024 4 z 5

Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Neměla jsem příliš velká očekávání, proto jsem si nakonec knihu velmi užila. Hlavní vyšetřovatelé mi byli od začátku sympatičtí, Ava je má oblíbenkyně. Nebyla jsem si jistá, jak se budu cítit stylem vyprávění, kdy již od začátku čtenář ví, kdo je vrahem, ale kupodivu to fungovalo. Jediné, co mi nesedělo, byly finální stopy, které Callanacha nakonec k vrahovi přivedly. Přišlo mi to jako příliš šťastná náhoda. V určitých částech mě i celkem šokoval barvitý popis brutality, který se v příběhu odehrával. Výborný debut autorky.

24.01.2024 4 z 5