elli09 komentáře u knih
Kniha, na akú sa nezabúda!!! Márne hľadám inú knihu od tejto úžasnej autorky a bohužiaľ zatiaľ nič :-(
Zvláštne mrazivé poviedky. Rozhodne by som ešte chcela prečítať i ďaľšie knižky od tohto spisovateľa ale bohužiaľ nie sú k dispozícii
Výborná kniha o austrálskom vnútrozemí a počiatkoch leteckej dopravy. Autorka nesklamala, dej má rýchlý spád a dobre sa číta
V tom príbehu som spoznávala nás z čias komunizmu. Len nemám pocit, že v 40-tke je so životom koniec ako nám to vsugeroval Viewegh. Jeho knižky sa ľahko a rýchlo čítajú ale osobne preferujem literatúru na zamyslenie. Nebyť sfilmovania, tak jeho príbehy zabudnem raz-dva.
Úžasná kniha od talentovaného spisovateľa. Psychologický príbeh ktorý ma dostal!!!
Nádherný príbeh o láske medzi dospelými ľuďmi v pozadí krutého terorizmu
Krásna kniha o írskom detstve z krutej reality. Jednoznačne doporučujem!
Ďaleko viacej ma tu bavila čítať minulosť ako prítomnosť. Minulosť bola taká dramatická a farebná a prítomnosť jednotvárna a fádna. Veľký kontrast...
Krásna kniha plná vzrušujúceho detstva, ktorú treba pomaly čítať a vychutnávať. Autor nám ukazuje ako to vlastne s Fidelom a Che Gevarou bolo. Spojenie komunistu s diktátorom je odstrašujúce. To u nás bol komunizmus oproti Kube len medom na chlebe. Čím skor Fidelov režim padne, tým lepšie. Sklamali amíci na celej čiare vo vojenskom prevrate v Zátoke svíň. Keby sa to podarilo, Kuba by bola dávno za vodou.
Kniha sa mi moc páčila. Írsko milujem i s jeho minulosťou. Kruto zobrazený hladomor. Teraz sa chystám na Obchodníka. Škoda, že nemáme viacej kníh od tohto spisovateľa.
Dobrá kniha ale moc objemná. Zle sa drží pri čítaní. Rozdelila by som ju na tri časti. Ale dej ma strhol, len tento spisovateľ je náročnejší na čas. Minimálne si vyhraďte mesiac na knihu.
Kniha ma prekvapila. Našla som ju v domácej knižnici po predkoch. Čakala som nudu a nezáživnosť a bola som milo prekvapená. Kvalitne vystihnutý stredovek s despotickým anglickým kráľom. Autor sa pridržuje historických udalostí a postáv. Kto má rád historické romány, rozhodne doporučujem. Kniha nesklame!
Super napínavá kniha, jedna z najlepších od Falconera. Argentína je taká vzdialená a zahalená tajomstvom. Doporučujem jednoznačne!
Gina B. Nahai sa mi jednoznačne páči. Pre mňa je to ako exotický vzdialený sen, ktorý sa moc dobre číta!
Tiež som sa dlho do nej nemohla dostať ale nechytilo ma to až tak že by som ju prečítala jedným dychom...
Tento prvý diel sa mi moc páčil aj keď je to ťažšia literatúra a dosť sa zaoberá judaizmom, čo je pre mňa ako nežidovského laika trochu náročnejšie. Inak dobrá knižka.
Ľahké, naivné čítanie. Ale opisy prírody a života Vás priamo vtiahnu do Írska a ja Írsko milujem. Ale mám radšej hodnotnejšiu literatúru.
Kniha sa mi moc páčila, vyznačuje sa vysokou znalosťou problematiky Egypta a poukazuje aká bola vyspelá medicína v starovekom svete. Čítala som ju jedným dychom a požičalo si ju asi 7 kolegýň a všetky boli nadšené. Rozhodne doporučujem!