elyonka9643 elyonka9643 komentáře u knih

Opium Opium Katastrofé (p)

Témata super, děj zajímavý, ale asi je to na mě až moc poetické. Trochu těžko se mi to četlo, kvůli dlouhým větám a šílenému množství přídavných jmen a přívlastků v každé větě. Ilustrace nádherné.:)

08.01.2021 3 z 5

Elita Elita Kiera Cass

Druhý díl mě bavil ještě víc než ten první. V soutěži začíná přituhovat a taky se začíná víc odhalovat historie a politika v zemi, což mě hrozně zajímá. Nemůžu se dočkat dalšího dílu.:)

09.12.2020 5 z 5

Část tvého světa Část tvého světa Liz Braswell

Příběh o Ariel patřil vždycky k mým nejmilejším Disneyovkám, takže tuhle knížku jsem si nemohla nechat ujít a musím říct, že jsem byla nakonec hodně příjemně překvapená. Příběh mě moc bavil a hltala jsem každou stránku. Líbilo se mi, jak to bylo vlastně celkem realistické a taky k zamyšlení. Zvlášť co se týkalo chování lidí k oceánu.

24.11.2020 4 z 5

Plíseň Plíseň Siri Pettersen

Ještě napínavější a zajímavější než první díl. Hltala jsem každou stránku. Hirka je prostě boží a Rimeho nejde nemilovat a mé sympatie si získal i Graal. Hrozně se těším na poslední díl.

05.11.2020 5 z 5

Intuice a bezchybné rozhodování Intuice a bezchybné rozhodování Becky Walsh

Hezké čtení. Dalo mi to pár věcí k zamyšlení, ale líbilo by se mi víc opravdu praktických rad. Tohle bylo na mě pořád moc obecné.

23.09.2020 3 z 5

Jak být zajímavý - V 10 snadných krocích Jak být zajímavý - V 10 snadných krocích Jessica Hagy

Pár zajímavých myšlenek, ale jinak nic moc.

13.09.2020 1 z 5

Stravou proti zánětu Stravou proti zánětu David Frej

Pro někoho, kdo neví o benefitech paleo stravy vůbec nic, tak ideální kniha do záčátku. Ale pro mě, která už jsem podobných přečetla několik to nic moc kromě pár nových receptů nepřineslo.

03.09.2020 3 z 5

Tudy přijde něco zlého Tudy přijde něco zlého Ray Bradbury (p)

Příjemná jednohubka s nádechem podzimu. Poeticky napsané, se zajímavými myšlenkami. Čtení mi odsýpalo rychle a příběh byl zajímavý, ale vlastně docela předvídatelný. Rozhodně mě to navnadilo na další knihy autora.

25.08.2020 2 z 5

Mýty a omyly světových dějin Mýty a omyly světových dějin Bernd Ingmar Gutberlet

Zajímavé, poučné, ale stejně si nejsem jistá, jestli se dá všemu z toho věřit a pokládat to za definitivné pravdu. Spíš asi ne.:)

01.03.2020 3 z 5

Spáčka a vřeteno Spáčka a vřeteno Neil Gaiman

Knížku jsem kupovala hlavně kvůli iluatracím, které jsou nádherné. Příběh je miloucky ale děsně krátký. Líbilo by se mi pokračování.^^

17.01.2020 4 z 5

Křídla Křídla Aprilynne Pike

Cokoliv o vílách prostě musím mít. A přestože tohle je ze začátku dost předvídatelné a absolutně nejsem cílovka, tak mě to moc bavilo. Jsem zvědavá na další díly.:)

21.11.2019 5 z 5

Láska přemůže i smrt Láska přemůže i smrt Meg Cabot

Cabotovou mám moc ráda. Dobře se mi čte a její hlavní hrdinky nejsou až tak hrozně hloupé jako to bývá u jiných knížek pro náctileté.:) Za mě paráda.:)

26.06.2019 5 z 5

Steh by steh Steh by steh Eva Adamcová

Skvělá kniha pro začátečníky. Přesně tohle jsem potřebovala. Navíc od české autorky, takže mám ještě větší radost, že můžu podpořit někoho lokálního.:)

11.03.2019 5 z 5

Mladší sestra I Mladší sestra I Jane Austen

Jane je moje naprostá srdcovka a Mladší sestra je stejně skvělá jako všechny její ostatní knihy. Nemůžu se dočkat až si přečtu zbývající dva díly.^^

17.09.2018 5 z 5

Dcera Čarodějek Dcera Čarodějek Dorota Terakowska

Moc hezká pohádka.:)

27.05.2018 4 z 5

Ženy, které jedí ve svitu Luny Ženy, které jedí ve svitu Luny Anita Johnston

Kniha, která mě konečně dokázala nasměrovat správným směrem. Plná krásných příběhů a myšlenek.:)

04.05.2018 5 z 5

Lesohrad Lesohrad Brandon Mull

Trochu mi to připomnělo Kroniku rodu Spiderwicků, ale i tak se mi to moc líbilo. Kouzelný příběh z kouzelného prostředí. Jen Seth mi občas lezl dost na nervy a měla jsem sto chutí dostat se do knihy a jednu mu vrazit. Většího spratka a idiota jsem dlouho nepotkala. Na druhou stranu chápu, že díky něčemu se ten děj posouvat musel a je to dětská kniha, takže možná být mladší, tak mi to tak vůbec nepřijde.:)

12.11.2017 4 z 5

Sama sobě šéfem Sama sobě šéfem Alexandra John

Jako základní informace o tom, co všechno podnikání obnáší výborné. Pokud si chcete založit firmu, začít něco prodávat nebo nabízet nějaké služby. A nevíte kde začít. Pak je tahle knížka must-have. Ať už jste žena nebo muž.

20.04.2017 4 z 5

Karlik aneb setkání s gnómem Karlik aneb setkání s gnómem Ursula Burkhard

Vlastně jsem se z toho vůbec nic nového nedozvěděla. Autorka se v podstatě pořád odkazuje na knihy Rudolfa Steinera, takže asi si spíš přečtěte něco od něj.

07.03.2017 2 z 5

Jíst, meditovat, milovat Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbert

Chápu, proč bylo a je kolem této knihy takové pozdvižení, ale mě to až tak nezaujalo. Jako je to hezky napsané, jsou tam zajímavé a pěkné myšlenky, ale pro mě nic nového. Přesto se mi to líbilo a třeba si to někdy přečtu znovu.

30.01.2017 3 z 5