Emik87 komentáře u knih
Musím přiznat, že mi Peterova postava neseděla už od začátku, ale to, co se stalo v tomto díle mě opravdu překvapilo. Okolnosti jsou zvláštní a stejně tak i vyšetřovací postup. Zvláštní, ale ne špatný.
Výborná kniha rozhovorů o našem skvělém lékaři. Doporučuji.
Mám moc ráda tyhle soubory Sherlockových povídek. Jsou dobře čtivé s prima detektivní zápletkou.
Příběh je pro velkého detektiva malinko netypický, ale to neznamená, že by byl nezajímavý nebo nudný. Jen mi přijde, že na Agathu trochu víc temný.
Agatha měla evidentně ráda vykopávky. Tenhle příběh je znovu z tohoto prostředí. Je výborný a čtenář si ho užije.
(SPOILER) Tento příběh z ostatních maličko vybočuje a to ne jen Poirotem v důchodu. Kniha byla jedna z prvních, kterou jsem četla a můžu jí číst stále znovu. Doporučuju.
Jeden z nejlepších Agathiných příběhů. Plavíme se s Poirotem na lodi a vyšetřujeme případ. Prostě klasika.
O malinko slabší díl, než ten první, ale i tento je skvělý.
Zpočátku jsem byla celým projektem nadšená. Ale čím víc jsem knihu četla, tím intenzivněji moje nadšení mizelo. Souhlasím se spoustou věcí, které autorka uvádí, dokonce možná i s většinou. Hodně mi ale vadí její přístup - já to dělám správně, já mám pravdu a cokoliv jiného je špatně. Taková radikalita není dobrá.
Exner mezi vojáky...poněkud třaskavá kombinace. Ovšem já ji miluju.
Příběh mi přišel opravdu zvláštní a kapitán se pořád nějak ne a ne dobabrat k výsledku. I tak je ale detektivka skvělá a Exner tradičně šarm sám. :)
Díla Agathy vždy hodnotím kladně. Ale zrovna tento příběh, ač také výborný, je malinko překombinovaný. Nicméně opět prodchnutý mimo vyšetřováním i humorem. 90%
(SPOILER) SPOILER!!!! Jsem zřejmě zaujatá, ale už mě nebaví, jak Gamache všichni v Surete a díky novinám i veřejnost nenávidí. Ale je fakt, že tady si to do určité míry zaslouží. Nevím, jestli je zcela v pořádku nechat studentku (Anabel) jít jen tak bez ochrany na ulici mezi obchodníky s drogami a uživateli.
Jsem milovník velkého detektiva a tak jsem si knížku vyloženě užívala. Tenhle pohled do zákulisí a vlastně i detektivem milované psychologie čtenáře velmi obohacuje. :)
Komisaře, milovníka kávy a tučňáků, člověk prostě musí milovat. :) Sice tentokrát zápletka poměrně jednoduchá, ale knížce to na atraktivitě vůbec neubírá. :) Díky této sérii jsem si velmi oblíbila Bretaň (kávu miluju celý život). Moc se těším na další díl.
Knížka je vtipným vhledem do práce městské policie. Sleduju jejich fcb, ale knížka je ještě lepší, protože jsou příběhy na jednom místě. Jedná se o soubor situací, do kterých se strážníci denně dostávají.
Detektivka je to rozhodně kvalitní. Jen jsou tam nudné pasáže, bez kterých by se čtenář klidně obešel.
Smutek nad ztrátou blízkého člověka se špatně popisuje, protože se podle mě, ani popsat nedá. Tady to přesto autor dokázal.
Přiznávám, že nejsem velkým příznivcem této knihy. Četla jsem jí ve škole jako klasiku a stačilo. Už víc ne.
U tohoto dílu jsem taková rozpačitá. Ne, že by nebyl fajn, ale něco mi tam nesedělo. Bohužel ale neumím říct, co přesně. Možná Gamache v krizi?