Emik87 Emik87 komentáře u knih

Lilie a purpur Lilie a purpur Robert Merle

Jsem milovník Tří mušketýrů, ale uznávám, že série Dědictví otců je historicky přesnější. Všechny postavy jsou výborně vykreslené, jazyk je malinko těžší na čtení, ale vůbec to nevadí. Skvělé.

19.02.2024 5 z 5

Vražda na golfovém hřišti Vražda na golfovém hřišti Agatha Christie

Příběh, který se prostě dá číst stále dokola. Příjemné prostředí, skvělý Poirot a výborná zápletka. Jeden z nejlepších případů.

18.02.2024 5 z 5

Opona Opona Agatha Christie

Zase jedna z knížek u které není hodnocení vůbec snadné. Na Agathiny poměry mi tam přišlo hodně filozofie a diskusí. Případ je od počátku velmi zvláštní a vede čtenáře znovu až k velkolepému vyvrcholení. To je ovšem tentokrát takové, že jsem se rozhodovala mezi plným počtem hvězd a odpadem. Dala jsem sice plný počet hvězd, ale takhle to prostě skončit nemělo.

18.02.2024 5 z 5

Bretaňská idyla Bretaňská idyla Jean-Luc Bannalec (p)

Znovu úžasná procházka po Bretani a seznámení se s dalšími nádhernými místy. Mimo jiné i proto mám tuhle sérii moc ráda.
Kdo by mohl být vrahem se mi párkrát mihlo v hlavně a ono to nakonec opravdu tak bylo. Případ mi nepřišel složitý. Což ale nijak neubírá na kvalitě knížky.

17.02.2024 5 z 5

Hodiny Hodiny Agatha Christie

Příběh je rozhodně zajímavý. Chvílemi až dost komplikovaná zápletka a vraha jsem samozřejmě neodhalila. Prostě klasika.

17.02.2024 4 z 5

Tři mušketýři. (2. díl) Tři mušketýři. (2. díl) Alexandre Dumas, st.

Tuhle knížku miluju jako žádnou jinou. Je v ní všechno, co člověk může od knížky chtít.

15.02.2024 5 z 5

Peklo blízko nebe Peklo blízko nebe Jon Krakauer

Kniha je naprosto strhující a rozhodně ji doporučuji ke čtení. K horám mám prostě respekt a příběh je dalším důvodem proč. :)

14.02.2024 5 z 5

Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

U této knížky a potažmo její autorky se nějak nedokážu rozhodnout. Jestli je pravdivá nebo není.

13.02.2024 1 z 5

Smutek poručíka Borůvky Smutek poručíka Borůvky Josef Škvorecký

(SPOILER) SPOILER!!!!! Na poručíka Borůvku jsem narazila úplnou náhodou při hledání knížek do čtenářské výzvy. Pan Škvorecký odvedl skvělou práci. Poručíka si člověk zamiluje hned od prvních řádků. Jen jsem litovala jeho podřízeného. Ten si připraví důkazy pro usvědčení pachatele (je to spousta stránek textu) a poručík mu to shodí jedinou větou. :D :D

13.02.2024 5 z 5

Feťáci Feťáci Eva Dolejšová

Kniha vás tak vtáhne, že není skoro možné jí odložit. Situace v obou rovinách je příšerná a jen velmi zvolna směřuje čtenář ke světlu na konci tunelu.

12.02.2024 5 z 5

Sherlock Holmes a  Krvavá zrada Sherlock Holmes a Krvavá zrada Mark A Latham

Sherlocka Holmese miluju, ale tohle mě opravdu nezaujalo. Zbytečně spletité a to vyústění....no opravdu jednou stačilo.

23.05.2024 3 z 5

Uzdravte se sami Uzdravte se sami Jeff Rediger

Skvěle sepsaná kniha o možnostech spontánní remise různých onemocnění. Dává víc naděje, než většina lékařů. Určitě doporučuju.

27.02.2024 5 z 5

Biskup na snowboardu Biskup na snowboardu Tomáš Holub

Krátká kniha rozhovorů s plzeňským biskupem. Příjemné a povzbuzující čtení.

Vraždy s monogramem Vraždy s monogramem Sophie Hannah

Tak trochu jsem váhala s hodnocením. Detektivní příběh je docela dobrý. Jenže to není Agatha a Poirot už vůbec ne.

24.02.2024 3 z 5

Píšu, dokud si pamatuju Píšu, dokud si pamatuju Taťána Lukešová

Jak silná žena to musela být...příběh je skoro až neuvěřitelný. Rozhodně doporučuji.

24.02.2024 4 z 5

Poslední poklona Sherlocka Holmese Poslední poklona Sherlocka Holmese Arthur Conan Doyle

Ne všechny povídky jsou skvělé, ale pořád jsou na velmi vysoké úrovni. Dobře se čtou a Sherlock je tradičně výborný.

24.02.2024 4 z 5

Kudy vchází světlo Kudy vchází světlo Louise Penny

V tomhle díle je hodně napětí a strachu. A v mém případě i znechucení. To je tak, když velí a rozhoduje někdo, kdo nemá. Naštěstí si inspektor dokáže poradit.

Světelný klam Světelný klam Louise Penny

Vražda v záhonu trvalek....ale čtenář se nemusí bát, inspektor si poradí. Další skvělý Gamachův případ.

Oživlý kámen Oživlý kámen Louise Penny

Krásné líčení přírody kolem, jen to pokazí vražda. Ale nevadí, inspektor Gamache s ostatními si poradí. Znovu skvělé čtení.

Nejkrutější měsíc Nejkrutější měsíc Louise Penny

Tento díl je také moc dobrý, ale přece jen slabší, než dva předešlé. Začátek se trochu táhne, ale pak se děj naštěstí rozjede.