emve komentáře u knih
Z první poloviny knihy jsem byla nadšená, takové emoce ve mně kniha už dlouho nevyvolala. Pak ale intenzita polevila. Navíc - není to žádný literární skvost, styl psaní je až příliš jednoduchý. Přesto zajímavé čtení! :)
Od Jojo jsem četla všechno a přestože tato kniha mě z jejích oslovila nejméně, je to stále velmi příjemné počtení. Popisy, které se týkají koní, jsou překrásné. Místy mohl děj trošku zrychlit, ale konec byl přesně to, co kniha potřebovala. :)
Čtivá, námět i zápletka zajímavá, místy dost drama. Nicméně pomohlo by jí tak mínus 100 stránek. Některé pasáže úplně zbytečné, vyloženě jen natahovaly děj, ale ani ho nijak nerozvíjely, někdy s tím vlastně ani moc nesouvisely. A ještě mě trochu zklamal konec (co se týká Thomase)..čekala jsem propracovanější. Škoda. Novinářské prostředí super!
O tuto problematiku se zajímám již dlouho, ale poprvé jsem měla díky této knize možnost se na ni z tohoto pohledu podívat tak komplexně. Pomohlo mi to pár věcí alespoň malinko pochopit, ale přesto to pro mě vše zůstává děsivou skvrnu našich dějin. Skvrnou, o které by se ale mělo číst! A tohle je jedna z knih, kterou bych vzhledem k tématu rozhodně číst doporučila!! Psáno syrově, věcně, ale poutavě. Vysoká výpovědní hodnota...
Krásná knížka. :-) Je to krátký a poměrně jednoduchý příběh, do kterého se ale autorce podařilo "nacpat" maximum. Mentalita malých dětí, jejich prožívání, nevědomost, strach, síla, napětí...Oceňuju i to, že některé pasáže/fakta jsou založené na pravdě. Velmi příjemné čtení.
Nevím, jestli je to třeba tím, že jsem knihu četla ve špatnou dobu nebo ve špatném rozpoložení, ale bohužel mě nezaujala tolik, kolik bych dle recenzí čekala. Příběh má skvělou zápletku, doba, ve které se odehrává výborný potenciál, ale... nemohla jsem se do ní strašně dlouho začíst..prakticky mě začala bavit až za půlkou.Vím, že je teď strašně moderní psát z pohledu různých vypravěčů a přeskakovat v čase..přišlo mi ale, že této knížce to, především na začátku, bohužel uškodilo. :/ takže tedy - není vůbec špatná, ale nenadchla mě. :)
Výborná kniha o tom, že nic není černobílé, že v každém z nás je dobro i zlo, že kdokoliv je v různých situacích schopen nejrůznějších věcí. Určitě doporučuji přečíst!
Místy byla kniha doslova strhující a měla jsem problém ji odložit, některé části mi přišly slabší - proto dávám "jen" 4 hvězdy. Plný počet bych ale bez váhání připsala pasáži, kdy babička vypráví svůj příběh - ten by mohl být samostatným a brilantním románem. Plusové body dávám za změny vypravěčů v různých fázích, což přidalo příběhu další rozměr. Přestože mě nejdříve trochu zarazilo proplétání více příběhů, na konci se spojily a všechny dohromady složily opravdu zajímavou skládanku. A konec? Nebudu zastírat, že tohle jsem rozhodně nečekala a přidává to knize ještě něco navíc. Přečtěte si sami. :-)
Kniha mě překvapila tím, že není psaná jako román, ale spíš životopis, vzpomínky, vyprávění. Každá výpověď o této tématice je neskutečne cenná a tato kniha mě velmi oslovila tím, že je vyprávěna strašně citlivě, jemně, přístupně. Není žádným detailním popisem táborů, ale spíš celkovým ohlédnutím, shrnutím celé životní cesty - a v tom je jiná. Jak se píše na obálce: příběh, který známé z filmů, ale tady se opravdu stal. Rozhodně doporučuji všem.
Řekla bych nezklamala ani nenadchla. Jiné páry mi asi byly blíž, nicméně pokračuju v sérii dál a určitě doporučuju jako oddechovku pro romantické večery. :)
Velmi zajímavé téma (zvlášť v době Covidu, kdy spousta obyčejných věcí také přestává být samozřejmostí), poutavé momenty, které podněcují k přemýšlení.. Ale - jak to s velkou slávou začalo, tak to na konci totálně zhaslo. Žádný konec, žádný závěr, žádné vysvětlení, rozuzlení... A ne tím způsobem, že čekáte druhy díl, ale spíš to působí dojmem, že autorka měla deadline anebo prostě nevěděla jak. Škoda. :/
Moc si cením toho, že jsem díky této knize mohla alespoň nepatrně nahlédnout do hlavy autistické holčičky. Každá taková zkušenost je nesmírně cenná, a už jen kvůli tomu stojí kniha za přečtení. Navíc tady se to opravdu povedlo!
Chtěla jsem oddechovku s dobrým koncem a dostala jsem přesně to, co jsem si přála. Navíc trochu dobrodružství, napětí, romantiky...místy možná naivní, ale v té správné míře. :)
Výborná kniha a myslím i možnost, kterým by tato tematika mohla oslovit mladší čtenáře. Mám ráda knihy o válce a z pohledu malého chlapce mi přinesla zase něco nového.
Jednoduše: líbila se mi jako dítěti a líbí se mi i teď. :)
Popravdě, musela jsem se donutit ji dočíst, protože kamarádka chtěla znát můj názor. Ještě, že jsem to ale udělala, protože konec knihu trochu zachránil. Neotřelý námět, velmi poutavě napsaný, zajímavá zápletka, ale něco tomu chybělo, hrdince jsem věřila možná každé druhé slovo,.. dokážu si ale knihu dost dobře představit jako předlohu pro docela úspěšný Béčkový film. ;)
Objektivně bych dala tři hvězdy, subjektivně dávám čtyři, protože se mi spisovatelka,řekla bych, strefila do vkusu, povahy, nálady. :) určitě zajímavý námět,hezky napsáno..chvílemi se může zdát zdlouhavější, ale to z toho důvodu, že to prostě bylo velmi napínavé. Konec jsem nečekala, ale co se detektivek týká, nejsem moc přeborník v odhalování vrahů..oceňuji spletitost,propojení a originalitu. :)
Musím říct, že jsem již dlouho nečetla něco tak zábavného. :-) je mi sympatický styl, kterým autorka píše, způsob, jakým si sama ze sebe i hereckého světa dělá legraci, ale zároveň je cítit, že svou práci miluje a mnohé jí obětovala. Rozhodně teď budu pokračovat ve čtení jejího stejnojmenného blogu a jsem si téměř jistá, že pokud si přečtete jeden její článek z této knihy, nebude nikdy poslední - je to silně závislácké. :-)
Řekla bych taková jednohubka na odreagování, a to myslím v dobrém. :) Od začátku jsem měla silný pocit, že to není kniha, ale scénář americké romanťárny.(americké díky jménům hlavních hrdinů) A zatímco takový film by podle mě mohl být trhák, jako kniha to pro mě neobsahovalo tu hloubku. Příjemným bonusem ale byly zápisy z deníku s kresbami.
Moc cením, že se některá fakta zakládala na skutečnosti (např. praktiky v ústavu). Kniha tak odkrývá zajímavou historii a poskytne čtenáři cenné informace. Příběh byl ale trošku těžkopádný a zdlouhavý, místy jsem se v něm moc nevyznala, nebyl uvěřitelný.
Mona Kasten prostě tyhle příběhy umí. Vtáhne člověka do děje, je tam napětí, touha, a i když čtenář ví, kam příběh směřuje, nechce knihu odložit. Naproti tomu mě strašně naštval konec!! No ale pak jsem si uvědomila, že díky němu si chci ještě o něco víc přečíst pokračování. :) a ještě bych chtěla ocenit, že většina intimních scén je psaná z pohledu muže, což je dost originální.