Eva2010 Eva2010 komentáře u knih

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

To je prostě srdcovka. Prvně jsem viděla BBC seriál v r. 1996, když jsem dělala au pair v Londýně. A pak jsem tu knížku dostala jako dárek, když jsme jela domů a od té doby jsem ji přečetla ještě aspoň 4x. Nějak mě uklidňuje, nebo co. Vtipná a dojemná, super.

02.01.2024 5 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Napínavé a strašidelné, mám takové knížky ráda. Četlo se to dobře, ty nápisy v domě, nález bedny se svíčkami ( Zapal svíci! ) a pak ten zlý duch... Dobré.

18.12.2021 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Dobré, smutné... Silný příběh, chvílemi jsem musela odložit, abych se vzpamatovala a mohla číst dál.

30.08.2020 4 z 5

Holly Holly Stephen King

Trochu jiný King, žádný horor, ale super krimi. I když to, co se tam děje, je tak hnusný, že to horor je. Skvěle se to čte, nemohla jsem se odtrhnout.

24.08.2024 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Vše řečeno, za mě absolutní Top a přečtení i v angličtině. Srdcovka.

14.11.2020 5 z 5

Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Asi miluju Fabiana Riska! Ne, vážně, detektiv mi připadal děsně sexy, tím jak byl chytrý a umínený a odhodlaný. Příběh napínavý až do konce.

22.07.2021 5 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Prvně jsem viděla film, pak přečetla a obojí bylo super. Napínavé, chytré.

14.11.2020 5 z 5

Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

Super! King, jak má být.

30.08.2020 5 z 5

Désirée Désirée Annemarie Selinko

Skvělá kniha, zábavná, vtipná, poučná... Jedna z mých nejoblíbenějších. Pro všechny, kteří mají rádi historické romány.

30.08.2020 5 z 5

Možnosti milostného románu Možnosti milostného románu Jan Němec

Tak já nevím, asi jsem to nepochopila. Nebavilo, nelíbilo. Prodáno na Knihobotu - aspoň že tak.

02.01.2024 1 z 5

Vražedný seznam Vražedný seznam Brigitte Aubert

Napínavé, přečetla jsem za dva dny. Málo pravděpodobné, ale byla jsem napnutá až do konce. Za mě dobrý.

16.02.2024 3 z 5

Milé dítě Milé dítě Romy Hausmann

Napínavé až do konce, skvěle napsané. Nejdřív jsem viděla seriál, líbil se mi, a kniha taky. Je toho tam dost jinak, takže jsem se nenudila a nemůžu ani říct, co je lepší.

02.01.2024 5 z 5

Možnosti milostného románu Možnosti milostného románu Jan Němec

Četla jsem několik recenzí a nechala se zlákat, bohužel to byla jedna velká NUDA. Bohužel, málokdy se mi stává, že bych něco nedočetla, ale tohle se nedalo.

30.08.2020 1 z 5

Ticho ve sněžném městě Ticho ve sněžném městě Eva García Sáenz de Urturi

Vůbec mě to nebavilo, zdlouhavé a divné. Nemohla jsem se do toho vůbec začíst.

06.03.2025 2.5 z 5

Komunita zmizelých Komunita zmizelých Shea Ernshaw

(SPOILER) Přečetla jsem jedním dechem, moc se mi to líbilo.....až....až na ten konec a vysvětlení. Já prostě nevěřím, že by mohl někdo někoho tak zblbnout pomocí hypnózy. Teda do určité míry určitě, sekty jsou zlo, ale až takhle, že by si někdo nepamatoval nic ze svého minulého života... Kdo je, jak se tam ocitl... Ale skvěle napsáno.

15.01.2025 4 z 5

Ve stínu Persea Ve stínu Persea Claire Heywood

Knížku jsem našla v knihovničce hotelu v Itálii, asi ji tam někdo zapomněl. Moc dobře se to četlo, originální zpracování známého mýtu. Ale když j mám ten Souboj Titánů a pověst o Perseovi tak ráda.... Takže mi to jakoby trochu vadilo, že by to třeba mohlo být takhle :)

30.07.2024 3 z 5

A co kdyby to bylo jinak? A co kdyby to bylo jinak? Laura Barnett

Moc pěkné, zajímavé - 3 příběhy v jednom...Jak už někdo psal, někdy je trochu těžké se neztratit, ale zvykla jsem si na to. Co se má stát, to se stane v každém z příběhů...

18.12.2021 4 z 5

Šok z pádu Šok z pádu Nathan Filer

Super kniha, nedokázala jsem se odtrhnout. Výborně zpracované téma duševní poruchy.

22.07.2021 5 z 5

Mělas to vědět Mělas to vědět Jean Hanff Korelitz

Moc se mi to líbilo. O moc lepší, než HBO seriál, který je dost jiný, než kniha. Více se soustředí na Grace a její práci a na to, že to “měla vědět”, a taky na budování jejího nového života mimo New York.

21.12.2020 5 z 5

Dcery pana Darcyho Dcery pana Darcyho Elizabeth Aston

Tak Austenová to není, ale docela ti šlo. Dibře se ti četlo, není to nuda a pěkně to vykresluje atmosféru doby.

14.11.2020 3 z 5