Evina74

Knížka k pobavení a zamyšlení zároveň. Zážitky komické se mísí se smutnými. Chytře napsané, prožité...

Přečetla jsem knížku na doporučení kamarádky, ale zas až tak úžasná mi nepřišla. Do 70. strany jsem bojovala s pokušením knihu úplně odložit, působila na mě příliš depresívně. Nicméně jsem odolala a prostřední část jsem si celkem užila. Konec mě ale zklamal na celé čáře. Prostě mě přišel jako dost nevěrohodný (i když možná odpovídal mentálnímu stavu hlavního hrdiny).

Ani další díl (opět poslouchaný jako audikniha a skvěle namluvený Ivanou Jirešovou) mě nezklamal. Ač to zní jako klišé, je to pohlazení po duši.

Nemůžu si pomoci, ale chyběl mi tam vypravěčský um Rowlingové. Určitě za to mohla forma scénáře, tam tolik prostoru není, ale i tak. Pořád jsem musela přemýšlet nad tím, do jaké míry je to z hlavy autorky 7 dílů, a co vymysleli ostatní pánové. Nicméně, jako takový epilog 20 let poté, proč ne...

Fredrik Backman je prostě můj spisovatel! Ač hokeji zrovna neholduju, začátek byl pro mě dost krušný, věděla jsem, že to nesmím vzdát a dobře jsem udělala! Backman je prostě úžasný vypravěč, který vnímá krásy života s moudrostí sobě vlastní a šíří svůj nadhled dál.

Tana French opět nezklamala, i další irská detektivka z pera této autorky byla velice čtivá. Zajímavý byl pohled do zákulisí oddělení vražd i specifický přístup hlavní vyšetřovatelky.

Moc jsem se pobavila. Touhle knížkou mi autor připomíná víc než kdy jindy Roalda Dahla.

Druhá přečtená kniha spisovatelky Aleny Mornštajnové mě opět nadchla. Obyčejný lidský příběh obyčejných lidských osudů, který zanechá velký dojem. Styl autorky mi 100% vyhovuje, jednuduše vyjadřuje vše, co je nutno říci.

Příjemný poslech audioknihy. Určitě zkusím i další příběhy o kriminalistovi Bergmanovi.

Vtipná současná oddychovka - spíše pro mladší ročníky narození.

Smutný a přece krásný, citlivý příběh. Styl autorčina psaní mi naprosto vyhovuje. Byla jsem knihou nadšená a s radostí se pustím do další.

Nesbo opět nezklamal. Jen jsem se zatajeným dechem očekávala koho z jeho blízkých zas autor obětuje...

Napínavá detektivka - tentokrát poslouchaná jako audiokniha. Na přednes pana J. Žáka už si pomalu zvykám.