FilipGOLF komentáře u knih
Neskutečná kniha, posledních cca 50 stránek mě z ní mrazilo jako jeětě z žádné jiné knihy. Chtěl jsem O´Briena pohřbít za živa, a vůbec všechny členy Strany. Takové vymývání mozků a to všechno lidksé utrpení. Pan Orwell měl vskutku geniální nadání k tomu, aby psal taková neskutečně mrazivá díla jako Farma zvířat a 1984. Bravo
Kniha skvělaá, je v ni mnoho pravd víc než si člověk myslí. Je zde neuvěřitelně popsán režim minulých let a na každé stránce vidíme ohavnost chování minulých let.
Velice čtivá kniha, jako kdyby byl Čapek nějakým prorokem a tato událost se mohla skutečně stát. Bravurní kousek!
Tato kniha pobaví jak mladší tak i starší čtenáře, je prostě nadčasová :-)
Někdo říká že je nudná, nezáživná, já říkám že tomu tak není, je v ní hodně pravdy a hrdinství, kdy člověk by chtěl být na té lodi s ním.
Kniha byla velice absurdní až legrační, velice vtipné dialogy. Po čase z toho člověku dokáže hrábnout.
Moje nejoblíbenější kniha ze všech knih. Je to velice rozsáhlý a dokonale poskládaný životních příběh obyvatel Anglie a ty příběhy jsou silné lidské osudy. Velice zajímavá a čtivá kniha, kvůli ní mě zase čtení začalo bavit.
Perfektní kniha, člověk jen pozoruje jak se z příjemného chlápka pana Kopfrkingla stává bestie, co vyvraždí skoro celou rodinu kvůli nějaké ideologii. Hrůza
Toto dílo od Erbena patří k velkolepému dílu. Zaslouží si být v povinné literatuře nejen pro školy, ale povinně přečíst by si ji měl každý.
Kniha je velice zajímavá, byl to člověk, který se nebál říct své nálady a pocity formou písní. Byl to hrdina
Ač poezii moc nečtu, tato sbírka se mi zdá jako nejlepší sbírkou vůbec. Velice dojemná a krásně napsaná.
Druhý díl, zároveň poslední a nádherné zakončení od bravúrního mistra. Knihu jsem četl s radostí a patří mezi mé nejoblíbenější společně s Pilíři :-)
Kniha nebyla pro mně moc zajímavá, celkově mě nudila. Ale průměrné body dostane.
Kniha se mi velice líbila, humoru bylo vskutku nadbytečné množství a mnohokrát jsem se upřímně od srdce zasmál. Ale do mého TOP žebříčku nepatří.
Byl to velice napínavý příběh, autor tyto příběhy popisuje vskutku mrazivě.
Kniha je místy chaotická, ale na závěr ji nechybí spád a až po čase si člověk vlastně uvědomí, kolik v ní je pravdy.
Kniha se mi líbila, střídaly se tam pasáže nudné s napjatými, celkový dojem byl průměrný, avšak kniha mě určitě určitým způsobem obohatila.
Kniha se mi moc nelíbila, tyto Shakespearovi knihy jsou psány formou divadla, často se střídá mluva a nebylo to moc přehledné, moc postav. Nebyl to můj šálek čaje.