Frizer Frizer komentáře u knih

Dům v blankytně modrém moři Dům v blankytně modrém moři TJ Klune (p)

Jednoduchý, ale hezký příběh. Jemná kombinace 1984 a Domova slečny Peregrinové....možná pro mladší čtenáře, ale na své si přijdou i dospělí.

Prostě fajn příběh s trochou lidského doteku. Dětští hrdinové jsou vrcholem této knihy. Hlavně Lucy a Talia.

"Řeky potečou krví"...."Vykopu tento hrob jen pro tebe"..)

Pokud byste chtěli rychlý, příjemný příběh, plně doporučuji

Piranesi Piranesi Susanna Clarke

Příběh Piranesi není něco nepředvídatelného nebo nového, ale próza a čirá imaginace scén, které se před vámi ukazují....to je něco zvláštního, co dělá z Piranesi opravdu skvělý zážitek, víc než jen literární dílo.

Žánr mi připomíná fantastický realismus, věc, který mám rád, ale rozhodně není pro každého

4 hvězdičky jsou za délku příběhu, pokud by první polovina knihy trvala alespoň 3/4x déle, bylo by to určitě 5....ale vše skvělého v malých dávkách

Darth Bane: Cesta zkázy Darth Bane: Cesta zkázy Drew Karpyshyn

Dobrý úvod do temné strany síly a vzestupu Sithů. Bane je fajn postava, ale příběh má trochu menší rozsah a hloubku, než bych doufal. 3,5 někdy budu pokračovat dalším dílem.

Zabíječ draků Zabíječ draků William King

Pěkné dobrodružství, příběh o úkolu jak zabít draka. Jsou tam svěží a zábavní hrdinové a kniha má pěkné tempo. Také Thanquel je stále jedním z nejlepších antagonistů vůbec.

Zatím po Skavenslayer moje oblíbená kniha Gotreka a Felixe

Šedá sestra Šedá sestra Mark Lawrence

Začátek a konec knihy jsou v pořádku. Svět je zajímavý, i když není úplně popsán. V polovině knihy jsem se trápil, moc se toho nedělo, nebo se to opakovalo, bylo tam hodně dívek, ale o žádnou jsem se nestaral, nebo jsem si ani nepamatoval, proč je jedna výjimečná v tom a jiná v jiném. Přišlo mi to ale jako YA fantasy pro dívky...a stejně tak grim dark fantasy....na můj vkus trochu zvláštní kombinace. Celá kniha mi připadala jako úvod do věcí příštích, takže v sérii budu určitě pokračovat. Ale dovedu si snadno představit, že knihu mnoho lidí odloží...

Vzhůru k obloze Vzhůru k obloze Brandon Sanderson

Kdyby mi bylo 12 let, byl bych nadšen. Na můj vkus až příliš podobný Enderovi, což je úplně jiná liga. Je to opravdu pro děti, dokonce ani pro teenagery bych to nedoporučil.

Spensa také není zrovna sympatická postava, tak co zbývá?! nic moc...

Konec byl vcelku ok, někdy budu chtít vědět, jak bude příběh pokračovat....jednou..

Lovec čarodějnic Lovec čarodějnic C. L. Werner

Docela příjemný "krimi " příběh horlivého Mathiase Thullmana. Skvělou atmosféru skrz naskrz prodchnuté, jako vždy u knih z Warhammeru světa. Snadné rychlé čtení s dobrým příslibem pro budoucí pokračování.

Ravenor Ravenor Dan Abnett

Solidní sci-fi zábava. Sympatičtí hrdinové, dobrá akce a zvraty, malý záběr, i když s dobrým příslibem do budoucna. Ravenor má trochu jiné metody než jeho učitel, ale přesto to přináší ovoce

Dlouhý pochod Dlouhý pochod Stephen King

Pravděpodobně jedna z nejintenzivnějších knih, které jsem kdy četl. Je to znepokojivé, bolestivé a pravděpodobně není daleko od toho, jak by taková věc probíhala. Dobrý konec, přesto bych to nedoporučoval slabším povahám...

18.12.2022 4 z 5

Tokijský ghúl 5 Tokijský ghúl 5 Sui Išida (p)

Takže po pěti dílech Tokyo Ghoul mohu říci, že jsem uchvácen. Trochu odlehčeného body hororu okořeněného městským Tokiem. Postavy nejsou nezajímavé, vizuál je poměrně detailní a děj se zatím střídá sem a tam....uvidíme co přinese pokračování příběhu...

Šedý věštec Šedý věštec C. L. Werner

Thanquol byl skvělý jako vždy, na tom padouchovi, který má tu smůlu, že je obklopen spoustou bezelstných kreténů, něco je. Lehká zápletka s dobrou atmosférou, jen konec byl trochu zmatek. Na můj vkus až moc. A chudák Boneripper

18.12.2022 3 z 5

Prach snů Prach snů Steven Erikson (p)

Série bude končit a tato část je zjevně velká zahřátí před epickým koncem. Zápletek je více než v Dani pro ohaře, i když většina z nich se odehrává na kontinentu Lederas. Konec je jako vždy skvělý a napumpovaný. Zápletky s Barghasty a Bounty huntery/Malazskými vojáky jsou docela dobré, jiné mě tolik nezajímaly. Někdy pro mě byla kniha více prace než zábavy. Tak doufám, že konec bude epický....tuto knihu bych nedával tak vysoko jako ostatní knihy ze série. Ale celkově ok

18.12.2022

Misery Misery Stephen King

Annie je pravděpodobně jedním z nejlepších/nejhorších psychopatů v literatuře. Některé scény v knize jsou tak brutální, že je asi bylo potřeba pro film změnit, což je skvělé. V knize mě moc nebrali pasáže o Misery , ale bylo jich jen pár

18.12.2022

Zelená míle Zelená míle Stephen King

Film jsem viděl mnohokrát, vždy je skvělý a vždy bude patřit mezi nejlepší filmy, jaké kdy byly natočeny. Až na malou změnu na konci je kniha, původ příběhu, úplně stejná. Celý příběh je kouzelný, doporučuji každému. Jak často uroníš byť jen jednu slzu za mrtvou myš. Literatura v celé své kráse

Akira 1 Akira 1 Katsuhiro Otomo

Anime jsem viděl několikrát a líbil se mi.

Tento komiks/manga jsem četl poprvé. Příběh je v pořádku....i když trochu zastaralý, ale vizuál a naprostá intenzivita si zaslouží 4 hvězdičky.

Je to pravděpodobně jeden z nejdynamičtějších komiksů, které jsem kdy četl.

18.12.2022 4 z 5

Lovci kostí Lovci kostí Steven Erikson (p)

Lovci kostí jsou opět další příběh o cestování, vzestupu a přesunu hráčů na jedno přesné místo pro další knihu. Existuje spousta postav, které už známe. Nejzajímavější osobou je Flaška a samozřejmě Šumař. Přemýšlel jsem ohodnotit 3/4 hvězdy, ale posledních 150 stran je totálně nabitých akcí a stojí za to.

Při výkonu služby Při výkonu služby Greg Rucka

Věděl jsem, že to má být dobré, ale nečekal jsem, jak moc. Tohle byl vážně jeden z nejlepších kriminálních příběhů ve všech médiích. Skvělá atmosféra, dobré obsazení postav a Gotham jako pozadí....potřebujete víc?!. Snadno se zařadí bok po boku s nejlepšími kriminálními televizními pořady jako S.H.I.E.L.D nebo The Wire...až tak je to dobré. Pokud máte rádi kriminální příběhy, udělejte si laskavost.

Duna Duna Frank Herbert

Dunu jsem četl potřetí, první čtení bylo asi před 25 lety a druhé asi před 15 lety...s každým přečtením jsem si knihu užil o něco víc...pro mé desetiletá byla kniha bolestně pomalá, pro 20 rok staré já byla kniha v pořádku, ale nic zvláštního. V dnešní době velmi oceňuji tempo a prózu knihy.

Příběh je možná trochu zastaralý (a to určitě je), určitě jsou sci-fi příběhy, které mě bavily mnohem víc, ale v Duně jsou i docela velké myšlenky, myslím, že pokud vás to baví, můžete diskutovat o příběhu, důležitosti myšlenky a všeho toho myšlení za myšlením až do konce světa.

Mně stačí určité postavy a pohled do jejich hlav k tomu, abych se k této knize určitě znovu vrátil.

Baron Harkonen, Liet-Kynes, Lady Jessica a hlavně Gurney Halleck jsou pravděpodobně jedny z nejlepších postav, které kdy byly napsány

Valnirova zhouba Valnirova zhouba Nathan Long

Snadné, rychlé čtení, Dirty dozen se setkává se světem Warhammeru, i když jich je asi 10. Děj je celkem jednoduchý, ale fajn rychlá akce na vymanění se z náročnějších knih.

Konec je v pořádku a je tu dobrý příslib pro další díly, doufejme, že se dozvíme více o zbývajících hlavních protagonistech.

3,5 a budu pokračovat ve čtení dalších dílů

Mravenci Mravenci Bernard Werber

Skvělá kniha. O lidskou linii jsem se tolik nestaral, bylo to v pořádku, ale nic zvláštního, ale příběh o mravencích byl obzvláště dobrý. Získal jsem o nich docela dost znalostí, které se mi moc líbí. Co jsem nečekal, byly nějaké vážné brutální věci kolem setkání s datlem, ještěrkou a nějakým dalším hmyzem a zvířaty, které každý obvykle považuje za samozřejmost. Rozhodně by mi nevadila podobná kniha o některých jiných druzích