Gabi13 komentáře u knih
Jsem dle pana Suchého "cosista" a musím říct, že je to konečně slovo, které se mi líbí a vystihuje můj postoj k víře. Moc si pana Suchého vážím. Za jeho slova, jeho sepsání myšlenek a myšlenkových pochodů. Je to úžasné počteničko, když má někdo dar vyjadřování a vtipného popisu třeba toho, kolik se na špičku jehly vejde andělů.
Čtu teď hodně knihy o víře, od farářů, jeptišek a stále hledám... Zajímá mě všechno, potřebuji porozumět, ale pořád jsem ve fázi "Cosi". Děkuji panu Suchému, že mi to vše naservíroval, zase trochu jinak.
Těžké hodnotit, když je to tak vážená osoba a ještě rodák z mého městečka. Básně jsou zvláštní, na mladého muže, který je psal. Ovšem i přes ně se dá zjistit jaký člověk mohl být. A já věřím, že to byl velký vlastenec, historik a milující MŮJ kraj.
Skvěle ucelená kniha s informacemi nejen o pani Horákové. Velmi se mi líbilo propojeni komiksu a psaneho slova a na konci knihy popisy vsech jednotlivych osob. Je dobře si tento proces stále připomínat. Pro nás i pro mladší generace. Ta neuvěřitelná statečnost!
Příběh paní Čáslavské znám a znovu žasnu nad její statečnosti. Díky skvělé zpracovanému komiksu. Lákalo mě právě to zpracování.
Je úžasné, jak jedněm je kniha tak milá a druhým k chuti nepřišla. Ta rozmanitost se mi líbí. Já ji pořád odkládala a pak ji četla do výzvy. A ano je to přesně ta doba o které moc ráda čtu. 19.stol., kdy zdvořilost, úcta a noblesa byla důležitá, stejně jako konverzace, dopisy a plesy. Člověk se může ponořit do takové doby a na chvíli si zkusit být s ...lidmi. Na odpověď čekat třeba týden. Zkrátka je hezké být bez technologií, ale s lidmi a to mě na tom přitahuje. Komunikace, lidi a jejich život.
To jsem takhle přišla unavená z práce, sedla jsem si s kávičkou do svého křesla a udělala si 15 minut krásných. Díky této knížce.
Jsem nadšená a unešená takovým čtením. Vidím zatím obrovský kus práce. Líbilo se mi jak se jednotlivé příběhy prolínaly a střídaly. Bylo to naplněné informacemi a dobře se mi to četlo. Doporučuji všem. A paní Tučkové přeji klid s rodinou a děkuji za všechny její knížky. Skvělé.
Tak moc ráda jsem si znovu přečetla příběh, který jsem četla ve svých dvanácti letech. Tehdy jsem si říkala, jak je Jana statečná a skvělá, nyní ve svém "hodně" dospělém věku vnímám situaci v tehdejší době hodně smutně a to nejen jako matka dvou stejně starých dětí jako Jana. Jsem moc ráda, že jsem si knížku znovu přečetla.
Opět jsem se nezklamala. Paní Lednicka odvedla neuvěřitelnou práci a já jsem ráda, že jsem toto od ní čekala a četla. Fakta, která jsou smutnou minulostí a díky takto sepsanym i nezapomenutou. Kniha se čte dobře a všechny údaje jsou i pro obyčejného smrtelníka majícího rád historii v přijatelné formě prezentovány. Neumím lépe vyjádřit díky za to, že takové knihy vznikají.
Moc hezky se to četlo. Mám ráda pátrání v minulosti a společně s popisovaným prostředím to vytvářelo opravdu tajemno a očekávání. Příběh je v podstatě velmi jednoduchý, ale tak čtivě napsaný.
Oddechové čtení, věřím, že pokud to pan Hartl nechá zfilmovat bude to stejně příjemný film jako knížka.
Honza Vojtko mi v posledních dnech zkřížil cestu několikrát a tak jsem měla velkou chuť si přečíst něco od něho. Pořád hledám zda mi jako člověk sedí a zda souhlasím s jeho názory a velmi se to u mě vyvíjí a jsem ráda, že pozitivně, protože shledávám, že jsem si při čtení knihy pokyvovala hlavu a dokonce si nějaké zápisky udělala. Mám hezké manželství a myslim, že vždy je co vylepšovat a stále na vztahu pracovat, proto děkuji takovým knihám, které udržují naší pozornost, aby vztah netrpěl.
Z kraje jsem si říkala, hmmm pěkný, zajímavé příběhy žen, pak jsem pochopila, že všechny osudy žen jsou vždy nějakým způsobem propojeny a knížka pro mě začala být ještě zajímavější. Pochopila jsem, že není nutné hned odsuzovat nebo vidět příběh jen z jedné strany. Někdy to bylo velmi silné, konec velmi krásný.
Knížka mi dala skvělé zamyšlení nad situacemi, které mi život zrovna přinesl a já se s nimi trochu prala a nevěděla jak to řešit. Podívala jsem se na situace jinak a hned mi bylo lépe. Lépe jsem je zpracovala. Líbí se mi s jakým stylem je kniha napsaná i s návody na meditaci.
Je to důležité shrnutí a mě se líbilo. Jedná se o jednoduchou formu vyprávění o komunismu u nás. Primárně určené pro děti, ale myslím, že jim se takové texty špatně čtou. Za pomoci rodičů, skautskych vedoucích by to asi šlo.
Boží. Povídky, které šokují, překvapí nebo nutí k zamyšlení. Četla jsem na jarní dovolené a bylo to ono. Sedlo mi to bylo to moc fajn.
Je moc milé počíst si o nadšení, víře a lásce k Bohu od mladé farařky. Která ve své podstatě k tomu přišla jako slepý k houslim, ale tím nemyslím, že to vše bere na lehkou váhu. Naopak zhostila se toho zodpovědně a sympaticky. Moc vám Martinko fandím.
Paráda. Cestování Ladislava v zahraničí bylo zajímavé a vtipné, ale konečně s touto knihou jako bych byla opravdu součástí jeho putování. Mám moc ráda cestování po Čechách a s jeho humorem a přístupem k jednotlivým bodům na jeho cestě, jsem si čtení vážně maximálně užívala. Děkuji za nové tipy našich cest, na které se prostě těším a jeho knihu si vezmu s sebou, jako bedekr.
Moc pěkný nápad. Jak příběh, tak přímé povídání se čtenářem, kterému jsou kladeny otázky k zamyšlení.
Veroniku sleduji a čtu, i její přednášku jsem zažila. Líbí se mi, že zpracovává běžné téma do srozumitelného dětského jazyka.
Tuto knihu jsem si půjčila od svých dětí, které ke mně chodí do kurzu jógy. Bylo úžasné jak o knize mluvily s nadšením a zájmem.
I mě bylo ctí si ji přečíst.
Někdy to prostě nešlo souhlasit. Někdy to bylo za hranou mého smýšlení a je to můj boj. Ale nelíbí se mi to jak pan Herman některé postoje života popisuje. Ne vždy je život bílý nebo černý. Ne vždy se lze řídit radami druhého a v tom se spolu shodneme, protože i on píše, že nikdy nevidíme do života toho druhého. Co se mu stalo, že je smutný, protivný...ale častokrát pan Herman odsuzuje a to je myslím zbytečné. Asi je to jeho názor. Hodnotím 4* protože je lidový.