gabriela8704 gabriela8704 komentáře u knih

Fata Morgana Fata Morgana Mychajlo Mychajlovyč Kocjubynskyj

V dílu se mi líbila myšlenka rovného rozdělení majetku a spolupráce. Ale jak vidím, stačí trocha strachu a nebo člověk hecujici a lidi přestanou přemýšlet a bez rozumu vše dobré zničí.

18.04.2023 5 z 5

Eliho slib Eliho slib Ronald H. Balson

Ach jo další spíše fikce než pravda. Neříkám, že něco z toho pravda není, ale je tam tolik fikce, že ta pravda je chaba. Za mě nejhorší dílo i jsem četla s vypětím všech sil. Četla se i hůř než služebnice.

Tyto knihy by měli mít fikce, co nejméně.

Od Ronalda H. Balsona doporucim jen knihu Byvali jsme bratři.

08.04.2023 2 z 5

Všemi dary obdarovaná Všemi dary obdarovaná M.R. Carey (p)

Přečtena. Na můj žaludek drsné téma kuchani nezivych děti či polodeti. Kdo ty scény psal asi měl jakýsi zvraceny chutě.

Kazdopadne děj je fascinující a stojí za to překonat ty nevolnosti a nechunosti. Ono kdo ví, třeba nějak podobně dopadneme a naše děti nastoli klid Zemi.

28.03.2023 4 z 5

Bouřný úsvit Bouřný úsvit Zuzana Hartmanová

Do konce jedním dechem. Dej plný nečekaných zvratů.

23.03.2023 5 z 5

Oko bouře Oko bouře Zuzana Hartmanová

Opět skvělé čtení jsem ráda, že sérii čtu v době, kdy už jsou vsechny díly dostupné.

21.03.2023 5 z 5

Předávání ohně Předávání ohně Peter Podlesný

Cteni spíše pro muže. Já jako matka využila pro syna jako motivaci první polovinu. Rytířské ctnosti a činnosti 4x4.

20.03.2023 5 z 5

Ženy láskou posedlé Ženy láskou posedlé Jan Žáček

Něco z historie jen z jiného opět úhlu pohledu.

14.03.2023 5 z 5

Tančím u tyče Tančím u tyče Zuzana Zajícová

Zajímavé čtení. Autorka je inspiraci na psaní blogu. Je milé to mít v knižní podobě.

03.03.2023 5 z 5

Proměněné sny Proměněné sny Petra Dvořáková

Zajímavá kniha zkušenosti více lidí. Jiný úhel pohledu o skrytých faktech.

03.03.2023 4 z 5

Michelangelova inkvizice Michelangelova inkvizice Matteo Strukul

Zajímavý román. Období Římu nemusím, ale tato kniha mě bavila.

18.02.2023 5 z 5

Chlapec, který viděl pravdu Chlapec, který viděl pravdu neznámý - neuveden

Úžasný příběh dítěte, které mělo dar, ale okolí ho nepochopilo. Nepochopení v rodinách máme pro min. Mějme rádi děti jaké jsou, většinou to má skrytý význam, co mi dospělý nevidíme.

10.02.2023 5 z 5

Cesta za štěstím Cesta za štěstím Jenn Bennett

Přečteno. Píše vážně skvěle. Sice ty emoční kotrmelce byly fakt náročný, ale román velice poučný.

Nestavme mezi sebou zdi, raději komunikujeme s upřímnosti, přestože to někdy dost bolí. Pak totiž nastává klid a uvolnění od věcného přetahování či tajeni .

Byt upřímný je těžké, ale stojí to za to takový být.

01.02.2023 5 z 5

Sběratel mušlí Sběratel mušlí Anthony Doerr

Taky nejsem povidkovy typ. Ale musím říct, že povídky měli své hluboké moudro v sobě ukryté. Rozhodně si z nich moudra člověk odnese.

05.01.2023 4 z 5

Láska a zášť Láska a zášť Hana Marie Körnerová (p)

Opět příjemné čtení. Nikdy mě nepřestane udivovat, co lidská zášť svede. O to více obdivuji ty, co se jí umí vzeprit.

17.11.2024 5 z 5

Jak naštěpit třešeň Jak naštěpit třešeň Jeanette Winterson

Zajímavé slovní obraty, ale dějove se mi moc nelíbila. Tak půl na půl.

15.11.2024 3 z 5

Pán Prstenů: Oficiální filmový průvodce Pán Prstenů: Oficiální filmový průvodce Brian Sibley

Pěkné přiblížení práce na filmu. Mého syna zaujaly umělé nohy a tak se obávám, že začne pracovat na vlastních navrzich. Vidět za oponu filmu je fajn. Tolik dřiny a jen pár hodin filmu. Přesto se těším až ho uvidím celý za sebou v jednom, ale nejprve přečtu knihy.

31.10.2024 5 z 5

Kdyby sochy vyprávěly Kdyby sochy vyprávěly Jiří Mach

Je fajn se dozvídat historii z míst, kde zrovna přebývate. Ctive přestože jde o historii soch a umělců.

28.10.2024 5 z 5

Setkání v Opeře Setkání v Opeře Hana Marie Körnerová (p)

Mám ráda knihy této autorky. Nejenze vtáhnou do děje a vy zapomenete na vlastní trable lásky, ale ještě se přenesete v čase. Opět úžasný příběh.

26.10.2024 5 z 5

Cesmínka a vánoční přání Cesmínka a vánoční přání Poppy Collins

WAU. Jak na knihy o vilach nejsem. Tak tohle je dokonalost a ještě to ladí s obrázky bez barev. Hned to láká : vymaluj si sám. Úžasné dílo. Budou vánoce ideální dárek pro holčičky.

03.10.2024 5 z 5

Dcery naděje Dcery naděje Maria Nikolai

Pěkný příběh, ale 2x bych ho nečetla. Asi jsem si zvykla na hlubší smysl knih. Každopádně pěkně zpracované.

28.09.2024 4 z 5