galiana komentáře u knih
Je to krásný příběh. Jako z pohádky, akorát o hodně realističtější. Krásná židovka a král, co víc dodat. Po zásluze jedna z mých nejoblíbenějších
Loukotková patří mezi mé oblíbené autory, ale tahle kniha se mi tolik nelíbila, jako jiné. První polovina kniha mi přišla lepší, druhá byla trochu slabší. A samotný závěr poněkud nepravděpodobný. Přesto je tato kniha v podstatě čtivá a dobrá. Proto tři hvězdy.
Tahle kniha je určitě slušná a čtivá, ale závěr mě dost zklamal. Připadalo mi, že se autor chtěl s tím příběhem co nejdřív rozloučit a tak to odbyl. Tváří se to jako brak, ale má to určitě své kvality.
Skvělá kniha. Zpočátku jsem měla trochu obavy, kvůli tomu rozsahu, ale četla se sama.
Vesele o vážných věcech. Opravdu zvláštní kniha, ale líbila se mi.
Pro mně zatím nejlepší díl celé série. Bylo to rozhodně zajímavější než předešlý díl a mnohem víc se toho tam dělo. Myšlenka cestování do minulosti je skutečně fascinující, to se mi líbilo, ale celkově mi přijde, že autorka nevyužila potenciál tohoto námětu. Mohla to mnohem víc rozvést. Takhle to bylo dost odfláknuté. Ale Luce je bohužel stále nejvíc nesympatická hrdinka na jakou jsem narazila. Tři hvězdy s odřenýma ušima.
Skutečně zvláštní kniha. Celkem čtivá, ale v celku jsem nějak nepochopila, co tím chtěl autor říci.
Kniha se mi velice líbila. Je velice čtivá a vše smutné podává s úžasným citem. I mě za začátku přišla Tessa nesympatická, ale postupně jsem ji chápala čím dál tím víc, až jsem si ji nakonec oblíbila. A závěr jistě každého musí dojmout. Proto tentokrát 5 hvězdiček a naprosto zaslouženě.
Kniha s určitým potenciálem to určitě je. Taky má krásnou obálku a docela dobře se mi to četlo. Tolik ke kladům. Nejvíc mi vadila ta hlavní hrdinka. Tyhle naivní husičky nemam moc v lásce. Taky mě nebavilo číst pořád o jejím těžkém rozhodování mezi těma dvěma. A strašně dlouho trvalo než tam k něčemu vůbec došlo. Další díly si přečtu, ale jen protože jsem zvědavá na konec.
Nebyla to špatná kniha a i když mě tak trochu zklamalo, že se převážná část točila okolo jejího milostného vztahu a umění bylo poněkud odsunuto, přesto byla čtivá a zajímavá. Zvlášť pokud se zajímáte o dějiny umění.
Typická červená knihovna, ale oproti očekáváním celkem čtivá a také napínavá.
Zvláštní kniha. Některé povídky byly vydařenější, jiné méně. Celkem to bylo čtivé, ale přesto z toho mám divný pocit. Zkrátka zvláštní.
Moc hezká kniha, i když bych řekla, že už na ní bylo dost znát, že to nepsala Austenová. Každopádně docela pěkné, spíš odpočinkové čtení.
Dobré čtení pro fanoušky této epochy, akorát v některých pasážích zbytečně rozvláčné.
Docela milá knížka, která mě osobně neurazila, ale ani nenadchla. Vše v románu ubíhá pomalu a klidně. Trochu se podobá Austenové, ale nemá to tu kvalitu.
Jedna z mých prvních knih a i když má své mouchy, je velmi čtivá. Rozhodně něco pro fanoušky do koní.
Skvělá kniha. Hodně jsem se dozvěděla o tom jak to chodí v Izraeli. Hlavní postavy byly všechny sympatické a knížka se četla dobře.
Šokovalo mě, jak je to odlišné od filmu. Film jsem viděla první a tak jsem čekala podobnou jednoduchou love story, jakých je spousta. Ale ta knížka je něco úplně jiného. Musím ale narovinu říct, že se mi to moc nelíbilo. Bylo to zbytečně zdlouhavé, špatně se to četlo a hlavně mi byl nesympatický hlavní hrdina. Ale je to určitě hodnotnější než film.