gallovl komentáře u knih
Po Stalkerovi pro mě zklamání, nějak to neodsýpalo, když pominu poslední strany.
Místy jsem se dost natrápila, ale musela jsem tuto klasiku zdolat.
Bohužel zbytečně dlouhé, místy neuvěřitelné, pan nesmrtelný, překombinované, prostě jsem ráda, že to mám za sebou.
Čekala jsem víc napětí, je to klasika, kterou už viděl snad každý, takže všichni víme, jak se věci vlastně mají.
Přiznejme si, že kdyby se jednalo o klasický hetero románek, knihu bych asi nedočetla.
Nakonec jsem holkám držela palce, protože s přihlédnutím, v jaké době žily a jak se chovala společnost, to neměly vůbec jednoduché a já byla zvědavá, zda si svoji lásku uchrání navzdory všem.
Film asi doporučím víc, protože tam na vás dýchne atmosféra padesátek (bez šedi) daleko více a hudba k filmu je prostě pecka.
Haha, vyfetovaná hlava se stane mstitelem/spasitelem s vynikajícím plánem, stihne sbalit obětavou ženu a nakonec happyend??!!
Jeho procházky do a z vězení jsou také úsměvné.
Jak už někdo zmínil níže, je to uvěřitelné asi jako povídačky při draní peří.
Myšlenka zničit obchod s drogami je velice ušlechtilá, ale pokud by to bylo tak jednoduché, proč se tak ve skutečnosti neděje?
Krásná kniha, vyvolala ve mně spoustu krásných i bolavých vzpomínek na dětství. Prožívala jsem všecky krásy i křivdy s Čiperou a vzpomínala i na Helenku Součkovou.
Chvílema jsem se musela hodně soustředit, abych pochopila alespoň část všech myšlenkových pochodů a vzpomínek. Tak jak film musím vidět aspoň 2x, tak i k tomuhle se vrátím, abych pochopila více.
Soudruzi, čekala jsem víc.
Komouši jsou vykresleni jako hrdinové a v mnohých situacích asi i byli, ale mně to jejich bratrství lezlo na nervy.
Přivítala bych spíš dělení na kapitoly, ale o tuhle formu asi autor usiloval, aby přidávala na autentičnosti (u mě to bohužel nepodpořila).
Bohužel nesdílím nadšení ostatních čtenářů. Tohle mi přišlo velice průměrné a vrah se dal vytušit velmi brzy.
Až na tu poslední větu je to dobré. Doufám, že bude pokračování, protože jsem zvědavá na sestřičku!
Některé povídky jsem přeskočila, tohle bohužel není můj žánr, ale jako klasiku jsem to musela zdolat - teda aspoň větší část.
Kdyby mě Marta tak neštvala, mohlo to být 5 hvězd.
Deníkový žánr nevyhledávám, ale tohle bylo jiné díky všem možným osudovým zvratům.
Mimochodem jak vydržela psát ten deník?
To zas byly nervy!
Pro mě zatím nejlepší holeovka. Má to šťávu, není to překombinované (tak jak to Nesbo někdy umí) a fakt jsem se o Harryho bála.
Klasika, kterou by si měl přečíst každý, aby věděl, co nás čeká - dřív nebo později.
Nic moc, nijak nenadchlo ale ani neurazilo, nicméně Nesbo umí daleko daleko lépe a žvásty o lásce byly taky nad rámec.
Ano, je to napínavé, člověk drží Harrymu pěsti jako vždy, ale začíná mi to připomínat bondovky - James taky přežije úplně vše.
Je čas vrhnout se na Policii, třeba se budoucnost víc prosvětlí.