gargamelka komentáře u knih
Knížky od Simony nikdy nezklamou. Čtou se velmi pěkně, zápletky že života, s kouskem satiry. Libí se mi odkaz na dalšího českého spisovatele M. W.
Téma, které je bohužel mezi námi. Diagnózou se nám milovaná osoba psychicky vzdaluje. Kniha je napsána velmi citlivě.
Co víc si přát k letní opalovačce... oddychovku namixovanou výbušným sexem s otázkou bude vztah?
Skvěle napsané, ač nelehké a tabuizované téma. Nikdy nevíme, co se děje za zdmi bytů a domů. Rodiče přístav, který nás má formovat a ukotvit? Toť otázka. Pro Eriku a Niky rozhodně ne. Kniha o přetvářce, manipulovatelnosti, lhaní, matce bez vlastního názoru a víry v rodiče, který zradí a poruší tenkou nitku, kterou je obtížné opravit pro další život. Co musela Erika a poté malá Niky prožít... silná káva.
Knížky Táňi nikdy nezklamou. Příběh s jakousi životní zradou ze strany otce, ale také jakousi náhodou, odhodláním. Sice Klára nenajde partnera, ale najde jiný kousek sebe a vydá se do Francie.
Skvělá knížka, čtecí lahůdka. O holce, která má vše, co potřebuje, věci fungují a najednou střih a změna. Domeček se pochroumá. Jak se s tím vyrovnat? Kdo pomůže? Kde lze excelovat? Jak se zvednout?
Autorka nezklamala. Linka vztahová, sourozenecká, lehce detektivní a pracovní. Promícháno do koktejlu, který pohladí po duši, dodá naději.
"Co vzniká složitě a těžce, je potom tím úspěšnější."
Příběh, který by nikdo nechtěl zažít. Začíná sny a touhami, najednou střih a úplně jiný svět, jiná pravidla, zvláštní lidé.. Jakási lidskost a své "já" dostává na zadek, díky nové životní etapě. A jak z toho? Kdo pomůže? Ve výsledku se člověk může spolehnout a věřit jen sobě, pár nejbližším... Tato zkušenost bude člověkem nasáklá a bude jím rezonovat celoživotně...
Radka překvapila, jakási kontroverze, každému se nezalíbí a své literární přívržence nemilosrdně vyselektuje. Nová knížka nejde v řadě Bábovek, Osm či Veselí. Je to výstřel, pro literární požitkáře. Není to četba ke kafíčku, ze začátku ztracení, postupem času se rozjede kolo díky kterému pochopíme vnitřní pohnutky, životní příběh hlavní hrdinky Vlaďky s elektromobilem. Díky autu může hlavní hrdinka ujet, ale zároveň se jaksi sklidnit.
Absolutní smršť obratů, přirovnání, je vidět Radky láska k literatuře :) - "zařízne se jako střepy do hlavy", "i chlap bez erekce má větší koul než já", "slova jsou málo na příběhy, co si nosíme uvnitř"
"S někým, komu nevěříš, nejde žít, ani když chceš věřit tomu, že to půjde."
Mozek je velmi složitý stroj, který jen tak zkrotit není jednoduché. Obavy, strach, podceňování, sráží nás to na kolena a komplikuje život... nejsme jediní a nejsme na to sami. Spřízněné duši a duším zdar ;)
Povzbuzující kniha se skvělou ilustrací.
Druhá knížka v pořadí, kterou jsem z pera autorky přečetla, opět nezklamala. Velmi čtivý, famózně sestavený a popsaný příběh hlavní hrdniky, která chce znát co, proč a jak se stalo. Doslova jí honba polapí, ohrozí to i její okolí a potýká s jistýmy démóny... Psychyka a hlava jsou velmi nevyzpytatelné jednotky
Musím se přiznat, že tato knížka je nejspíše první, maximálně druhá od autorky. Velmi pozitivně mne překvapila. Knížka se čte velmi dobře, příběh, který je psán životem. Kdyby nebyla doba jít spát, četla bych celou noc, jak to dopadne :)
Velmi se mi líbily pasáže s milovanou babičkou ♡. "A ještě když čas zkrátí nemoc, když se energický, veselý a pracovitý člověk změní ve vlastní stín, je to ještě nespravidlivější."
Knížku doporučuji, perfektní oddchovka.
Příběh, který by nikdo nechtěl zažít. Poměrně poučný příběh o tom, že některým lidem věřit nelze protože, když chtějí něco uskutečnit, tam jdou přes mrtvoly a svůj záměr provedou. Knížka se čte velmi snadno. Charaktery některých postav byly pozoruhodné...
Jak únos skončí? Přečtěte si..
Jako všechny knihy i tato je od autorky velmi čtivá, sespsána životem. Občas není na škodu si vyslechnout i názor, zkušenosti druhých, ač to není nejpříjemnější...
Matka hnízda Helga, ta která chce, aby držela rodina pospolu. Ale jak děti a jejich rodiče chtějí v danou chvíli něco jiného a přizpůsobování není cesta, objeví se zádrhele. Krásně je příběhu vidět jak generace ze sebe vychází a mají si co předat :)
Příběh který se čte v podstatě sám. Blanka nemá jednoduchá osud, ztráta mamky, despotický otec a vdavky alá středověk... Příběh o tom, že důvěra a čistý štít jsou křehké a důležité komodity a také, že ve dvou se to lépe táhne. Hrdinka se svazuje polopravdami sítí. Naděje na lepší zítřky umírá poslední :)
Kniha je velmi čtivá, po pár stránkách člověk lační po dalších a dalších písmenkách a hlavně jak se celý děj vyvine. Kniha o tom, že je potřeba bojovat, nevzdávat se a věřit v lepší budoucnost. Také o tom, že někteří spoluobčané jsou bezpáteřní maniaci, neematičtí ošípanci kteří, když mají moc a o něco usilují, tak si za tím jdou hlava nehlava a nebojí se absolutně ničeho
Super knižní oddychovka. O tom jak muž si dokáže ženu omotat kolem prstu a pak se změnit. Dále o kamarádství a nakonec fajn budoucnosti. Rozhodně pobaví a rozptýlí.
Velmi vydařená knížka o nelehkém tématu. Styl vyprávění je mi velmi blízký-je to jako by mi vyprávěla milovaná babička. Plusové body autorka získává za styl jazyka
Pohodová knížka do deštivého podzimu. Tessa nemá na růžích ustláno, do toho arogantní šéf ze kterého se vyklube fajn parťák :) Víc takových šéfů :))