GeorgieAnne komentáře u knih
(SPOILER) Superhrdinové jsou v současnosti téma, které se používá až příliš často a tak jsem se přirozeně obávala, že Renegáti budou marným pokusem.
Autorka ale dokázala, že na to i po Měsíčních kronikách má a naservírovala nám knihu plnou skvělých postav, akce a hlavně dvou skupin - Anarchistů a Renegátů, kteří se už od začátku "prostě nemusí".
Líbí se mi styl vyprávění, kdy se na děj díváme "očima" Novy (Nightmare) a Adriana (Sketche, Sentinela). Nova je anarchistka a Renegáty nenávidí protože porušili slib a nezachránili její rodinu když to bylo potřeba a tak z její rodiny přežila jen ona. Adrian je renegát a i když se řídí renegátskými pravidly tak i on chce udělat něco víc a stává se Sentinelem.
Nova se tedy rozhodne infiltrovat do renegátských řad jako Insomnie, stane se součástí týmu a hodlá Renegáty zničit zevnitř. Mezitím se samozřejmě naše dvě hlavní postavy do sebe zamilují a nic není tak jednoduché jak se zprvu zdálo.
Konec, kdy jde Nova do trosek katedrály a shledává se s Acem, který přežil, mě dost překvapil a vůbec jsem to nečekala.
Renegáti nejsou tak dobří jako Měsíční kroniky ale i tak je to super, takže za mě 4* a doporučuji :-)
První díl pro mě byl velmi příjemným překvapením, hodnotila jsem kladně a byla jsem přímo nadšená.
Druhý díl, tedy Krvavé impérium si bohužel stejně vysokou příčku neudrželo a je to spíše lepší průměr ale četlo se to dobře, rychle a kvůli tomu konci chci další díl!
Nemesis, která se stala imperátorkou má před sebou "životní" výpravu, při které jí (překvapivě) půjde o život.
Tyrus se chystá ovládnout vesmír a už to není ten milý a sympatický muž, kterého známe z předchozího dílu.
Pro mě to má stále dobrou úroveň a tak hodnotím 3,5* :-)
Anotace i obálka vypadaly zajímavě, tak jsem neodolala a pustila se do čtení.
Bohužel je první polovina spíše nudná, nic se tam neděje, hlavní hrdinka je na facku a když se něco začne dít tak je téměř konec. Vrah je celkem lehce zjistitelný a jeho odhalení mě tedy nepřekvapilo.
Celkem průměrný thriller, který si zaslouží 3*.
Sawyer a Grant, Isaac Grant jsou mým zatím nejoblíbenějším párem této série a díky této knize jsem si Sawyer nakonec oblíbila.
Isaac je z mužských postav zatím nejsympatičtější a já jsem (stejně jako u předchozích dílů) mu od začátku fandila.
Úplně není moc co dodat, jedná se o další skvělou romantickou knížku, kterou přečtete jedním dechem.
Za Isaaca hodnotím 4,5* a naprosto doporučuji :-)
(SPOILER) Tanec skalpelů bych asi označila jako jednu z divnoknih, o které ani po několika dnech po dočtení nevím, co si myslet.
Obecně nemám ráda konce, které nejsou jasně dané a čtenář si musí věci domýšlet, proto mi konec této knihy nesednul a já vlastně dosud nevím zda přežil Jonas nebo Carl.
Celá kniha směřuje k momentu, kdy se čtenář začne domýšlet, že Jonas trpí schizofrenií, ovšem Carl je jeho "dlouho ztracené" dvojče, které přispělo k vytvoření hlavní postavy Jonasových knih a jako "správný" záporák má svou dramatickou chvíli.
Bohužel mě kniha ani po tom velkým "odhalením" moc nechytla a asi bych o ní tvrdila pouze, že se jedná o thriller, nikoliv o horor.
Za mě klasický průměr, který si jistě najde své fanoušky :-)
Další skvělá romantická knížka, kterou přečtete během chvilky a kterou si naprosto zamilujete!
Dawn je stejně skvělá jako Allie takže tu jsem si zamilovala okamžitě, Spencera mám asi trochu radši než Kadena, který mi celkem lezl na nervy ale jsem ráda, že autorka postavy vzájemně propojuje skrz celou sérii takže o ně nejsme v žádném dílu ochuzeni.
Opět hodnotím 4*, naprosto doporučuji a těším se na další díly! :-)
Skvělé zakončení této sci-fi trilogie, která je naprosto boží! :-)
Bohužel se jedná o poslední díl Akt Themis ale dokázala bych si představit několikadílné pokračování.
Řekla bych, že není třeba komentovat tento úžasný knižní počin, který jsem si naprosto zamilovala (i když nejsem zastánce sci-fi knih s mimozemskými civilizacemi).
Jenom lidé (a i celá série) si zaslouží 4,5* a doufám, že se někdy dočkáme pokračování, nerada se s Rose a všemi ostatními loučím :-)
Skvěle napsaný mysteriózní thriller, který mě nadchnul. Hororem bych příběh nenazývala ale ničemu to nevadí.
Líbí se mi styl vyprávění, ve kterém se střídá současnost a minulost a který obsahuje lehkou "detektivní" zápletku.
Knížku doporučuji těm, kteří se nechtějí příliš bát ale mají rádi všudypřítomné napětí, které v tomto případě trvá až do konce.
Vrah je sice lehce odhalitelný ale příběh tím nijak netrpí a já si čtení naprosto užila.
Za mě jasných 4,5* a všem doporučuji :-)
Zajímavé fantasy z knihovnického světa v hlavní roli s profesionálními špiony Irene a Kaiem.
Ze začátku mi chvíli trvalo než jsem se v tom světě zorientovala ale rychle jsem se začetla. Příběh plynul svižně a já tak měla knížku přečtenou vcelku rychle. Irene se mi jako hlavní postava líbila, Kaie jsem si bohužel tolik neoblíbila (z Měsíčních kronik mi prostě přijde lepší :-)).
Sice se jedná o zajímavý náměť, bohužel autorka do knihy zakomponovala úplně vše na co si vzpomněla což za mě úplně dobře nevyšlo, na druhou stranu mi i po dočtení knížka zůstala v hlavě a já se k ní myšlenkami ještě pár dní vracela.
Hodnotím tedy 3,5* a už se těším na další díl :-)
Jedná se sice o klasické klišé, které tu bylo již několikrát ale vůbec mi to nevadilo. Četlo se to svižně a i když jsem už o pár let starší než hlavní postavy tak jsem si to stejně užila.
Allie je milá, vtipná, sympatická a zpočátku jsem ji jako Kadenovu spolubydlící litovala, to samozřejmě dlouho nevydrželo :D
Přiznám se, že ženské hlavní hrdinky se mi líbí trochu více než jejich mužské protějšky, až na "Granta, Isaaca Granta" (ti, kteří četli Cítit znovu, tak jistě pochopí), kterého jsem si okamžitě oblíbila.
Za mě jasné 4* a tuto milou oddechovku naprosto doporučuji :-)
Opět skvělá detektivka, kterou jsem přečetla jedním dechem.
Kniha je čtivá, napínavá a já si Eriku (stejně jako Kate z druhé série) okamžitě zamilovala.
Jedná se o poctivou detektivku, která si právem zaslouží vysoká hodnocení a má v mé knihovně čestné místo.
Vraha jsem sice odhalila poměrně rychle ale zážitek mi to nezkazilo a já nadšeně četla dál.
Hodnotím tedy 4,5* a naprosto doporučuji :-)
Poppy je taková neřízená střela a jak o sobě sama prohlašuje, vystihuje ji slovo "drama", Ryan je na druhou stranu drsný chlap, kterého v práci jako šéfa nemá nikdo rád.
Je to opět milá, ztřeštěná romanťárna, u které prostě vypnete a budete si ji naprosto užívat. Jo Watson tentokrát napsala romantický příběh z jihoafrického prostředí, které ji není cizí a knize tato změna prostředí prospívá.
Není co dodat, skvělá kniha, kterou jsem si užila a už čekám na další knihu od autorky!
Hodnotím tedy 5*, které si tato ztřeštěnost naprosto zaslouží :-)
Nápad na horor ve kterém se 4 přátelé vydávají do skandinávských lesů mne zaujal a jak již bylo v komentářích zmíněno, i mně připomněl hororový film Záhada Blair Witch.
Atmosféra knihy je zpočátku hutná a tíživá, hodně tomu přispívá prostředí propršeného lesa.
Kniha vůbec není špatná, líbil se mi nápad s prastarou bytostí a severskou historií, děj byl "rozehrán" velmi dobře, takže má očekávání tato část knihy potěšila.
Bohužel přišla poslední část knihy se skupinou metalistů a jednou stařenkou. To už pro mě kniha ztratila své kouzlo a asi bych byla raději kdyby tato část v knize nebyla. Hutnou a tíživou "lesní" atmosféru vystřídala parta rádoby "uctívačů", která mi do děje absolutně neseděla.
Po dočtení knihy jsem se podívala na stejnojmenný film, který zvolil jiný konec než kniha, ovšem ani ten mi k příběhu neseděl, tudíž jsem asi radši za knižní zakončení.
Kdyby autor zvolil jiný konec pravděpodobně by udělal lépe.
Kvůli konci a také občasnému "šílenému" chování Lukea, který mi občas lezl na nervy tak hodnotím 3* :-)
Doporučuji nejdříve přečíst knihu a poté se podívat na film.
Druhý a závěrečný díl série Iko, zároveň je také úplným zakončením i série Měsíčních kronik.
Zde není co dodat, jedná se opět o skvělý komiks, který jsem si naprosto užila.
Hodnotím tedy 5* a doporučuji! :-)
Jelikož komiksy normálně nečtu (naše cesty se ještě nestřetly) tak tento mi vůbec nevadil.
Iko je stále stejná - vtipná, milá, se skvělým smyslem pro módu a hlavně nepostradatelným členem naší hrdinské skupiny. A ač se komiksová série jmenuje Iko, tak není jen o ní, všechny postavy, které jsme si z Měsíčních kronik zamilovaly se zde samozřejmě objevují a jsou všichni stále stejní.
Opět skvělý příběh, který je sice lehce ochuzený ale ničemu to nevadí. Ti, kteří neustále přemýšleli jak naše oblíbené postavy vypadají, tak zde naleznou jistou představu.
Celý díl jsem si naprosto užila, i s krásnou obálkou! Za mě opět (klasických) 5* a doporučuji! :-)
Dlouho jsem přečtení této knihy odkládala, nechtěla jsem se s touto sérií rozloučit ale čas nadešel.
Kniha je tvořena 9 povídkami, které líčí příběhy našich oblíbených postav z Měsíčních kronik předtím než se všichni setkali, z nichž jedna je bonusová a odehrává se až po událostech posledního dílu.
Všechny povídky mají něco do sebe ale tou nejlepší je pravděpodobně ta poslední Něco starého, něco nového.
Celou sérii jsem si naprosto užila, zamilovala si téměř všechny postavy (až na Levanu, ta mi vážně lezla krkem :D) a také jsem si zamilovala ty překrásné obálky!
Ti, kteří četli tak ví, že se nedá hodnotit jinak než plným počtem, takže za mě 5* a naprosto doporučuji :-)
Z této knížky mám i po dočtení rozporuplné pocity, na druhou stranu pro mě je zatím nejlepší knihou od Maasové (Trůn mě nenadchl a Dvůr je takový průměr bohužel).
Bryce je taková zvláštní osůbka, která ráda alkohol a drogy, z toho důvodu mi úplně nesedla, zato Athie mi seděl okamžitě, i s Lehabou, která je takové milé "třeštiprdlo" (možná se to zdá jen mně).
Dějová linka je zajímavá a detektivní zápletka mi přišla celkem vhodně zvolená, bohužel mi přišlo, že autorka nedokázala plně využít potenciál a zakončení vyšetřování rychle odbyla. Konec mi přišel až moc překombinovaný, na můj vkus tam toho bylo až příliš ale četlo se to hezky, rychle to odsýpalo a popisy světa i postav byly skvělé, ty Maasová prostě umí a nakonec to nebylo tak špatné jak jsem se obávala.
Ač jsem očekávala průser tak jsem byla mile překvapená, takže za mě 3,5* :-)
Tohle je přesně ten typ knihy, který přečtete během chvilky a je neskutečně milý!
Tiffy je sympatická a ztřeštěná, Leon zase málomluvný a strašně hezký (neberte mi iluze, podle popisu je pěkný :D), dohromady ti dva tvoří zajímavou dvojici, která sdílí byt i postel. Ona má levou stranu postele, on tu pravou - neptejte se mě, jak se ve spánku Tiffy dokázala nepřekulit na druhou stranu, já bych "vévodila" celé posteli tak za 5 minut :D
Je to neskutečně čtivé, milé, romantické, sladké a je to prostě skvělé! Čtení jsem si naprosto užila, knížka se vyvíjí tak jak má a jestli hledáte hezkou romantickou knížku, tak jste ji právě našli :-)
Za mě 4* a doporučuji všem romantickým duším :-)
(SPOILER) Kate a Tristana jsem si zamilovala už v prvním dílu a tady se moje "platonická láska" prohloubila, karamelovou "kávu" s "tunou" cukru mu ale pravděpodobně nikdy neodpustím! :D
Opět zajímavý případ, který mě hodně bavil, zakomponování mlhy, zámožné rodiny a jejich policejních přátel bylo zajímavé a dodalo to příběhu patřičnou hutnou atmosféru.
Magdalena se mi zpočátku moc nelíbila ale nakonec jsem ráda, že Stephena postřelila a podařilo se jí přežít, s přispěním naší dvojice.
Trošku mě zarazilo, že se Jake chtěl setkat s Peterem ale jednou to přijít muselo, snad ho to moc nepoznamená.
Další skvělý díl, který jsem si náležitě užila. Za mě 5* a naprosto doporučuji! :-)
(SPOILER) Skvělé zakončení celé série!
Asi jsem trošku doufala, že závěr bude více epický ale ničemu to nevadí.
Celou sérii jsem si naprosto zamilovala, i s těmi poznámkami pod čarou, které do knihy prostě patří.
Bez té "lesbické romance" bych se asi obešla, možná to je tím, že mi Ashlinn nepřirostla k srdci a spíše mi lezla na nervy. Don Tric mi od začátku přišel jako mnohem lepší volba a trošku jsem doufala, že Mia nakonec skončí s ním ale nemůžu mít vše že...
Hodně mě zamrzelo, že malá Vrána poslala pana Laskavého pryč, ten jeho humor jsem si zamilovala, na druhou stranu jsem ráda, že se ke konci k naší Vráně od Cleo vrátil zpět. Bohužel jsme přišli o Zatmění, také Vlnotvůrce a Bryn, což mě hodně zamrzelo ale odešli "epicky" a tak to mělo být.
Opět naprosto skvělý díl a úžasná série! Za mě rozhodně 5* a doporučuji! :-)