haaabi haaabi komentáře u knih

Hitlerův houslista Hitlerův houslista Igal Shamir

Právě jsem ji dočetla... kéž by to skončilo trochu jinak... ikdyž, třeba by to ve mě pak nezanechalo takový dojem :-) Knížka se výborně četla, škoda, že jich autor nenapsal víc, ráda bych si od něj přečetla ještě něco :-)

24.03.2014 5 z 5

Šťastné dívky Šťastné dívky Charlotte Nicole Davis

"Malá Líza se zrzavými vlasy,
její první muž spal s jinou asi,
chytla ho, pušku si nabila,
žadonil, stejně ho zabila. "
Jedna z hlavních hrdinek Clementine slaví své 16. narozeniny. Žije v domě radosti, kam ji prodali její rodiče s vidinou, že bude žít lepší život. Tento věk je přelomový, ze služky se stane dívkou žijící v luxusu, čeká ji ale také první noc s klientem. Clementine to nezvládne a zabije ho. Společně s dalšími čtyřmi dívkami musí uprchnout a vydat se na dalekou cestu, aby našly Lady ghost, která je zbaví jejich cejchu z domu radosti. Všechny doufají, že to není jen báchorka....
Knihu jsem slupla, velice se mi líbil nápad právě s cejchem, který Štestky (ten název se vazne povedl) mají. Každá z dívek po příchodu do domu radosti získá své nové květinové jméno a také cejch dané rostliny (který při pokusu o zakrytí nebo zamaskování pálí), ten s nimi roste a rozkvete právě na 16. narozeniny. Na další díl se velice těším.

29.06.2024 5 z 5

Rozkvétající žena - Příběh zasvěcení dívky v ženu Rozkvétající žena - Příběh zasvěcení dívky v ženu Mary Dillon

Povídka na cca 40 stran, což je fajn, jistě zvládne přečíst i slečna, která čtení úplně nemiluje. Příběh sice vůbec nepřipomíná naše životy, ale je moc krásný. Těším se, až si ho přečte moje dcera. Věřím, že příběh o Korině oslavě nám bude inspirací.

08.01.2022 5 z 5

Caraval Caraval Stephanie Garber

Úžasná kniha, úžasný magický Caraval. Také mi několikrát proletěla hlavou Alenka v říši divů a ačkoliv ji mám ráda, Caraval mě nadchla o dost víc. Jsem nadšena i koncem a velice se těším na další díl.

21.11.2021 5 z 5

Probuzení Probuzení Amanda Stevens

Neee, poslední díl. Amando, hoďte tam prosím ještě jeden... Ikdyž né, série je uzavřena bravurně. :-)

02.01.2021 5 z 5

Dvojí mysl Dvojí mysl Martin Rousek

Po přečtení první kapitoly jsem si říkala jak je možné, že má kniha tak vysoké hodnocení, styl psaní mi nesedl, zdálo se mi to celé takové jednoduché a strojené. Ale nakonec mě to vážně chytlo a těším se až si přečtu další díl a znovu se setkám s Lilly.

28.12.2020 4 z 5

Stepfordské paničky Stepfordské paničky Ira Levin

Film miluju. A když se mi dostala do ruky tato útlá knížečka, tak jsem pomyslela něco ve stylu - tak to bude o ničem, takové tenké nic, jak z tohoto mohli natočit takovou úžasnost? Nooo, předčilo to všechna má očekávání a mrzí mě, že film nenatočili úplně podle knihy.

14.04.2020 5 z 5

Daň peklu Daň peklu Holly Black

Přiznám se, že Kaye mě na začátku trochu štvala (no dobře, tak mě lehce štvala skoro pořád), ale i tak je Holly Black prostě boží a zatím mě nikdy nezklamala. Opět kouzelný ale drsný svět elfů, víl a jiných bytostí, kam se jen tak někdo z lidí nepodívá. A my díky Holly můžeme.

12.04.2020 5 z 5

Kaziměsti Kaziměsti Martin Bečan

Jsem nadšená, autor má úžasnou fantazii a tipuju že to, co nám tam přišlo povědomé z jiných knih, tam dal autor schválně.

07.04.2020 5 z 5

Prokletí Černé královny Prokletí Černé královny Pierre Pevel

Autor stvořil krásný svět, ve kterém společně fungují mágové, kouzelníci a obyčejní lidé. Na začátku jsem se docela ztrácela v postavách. Komu se to stává, tak si raději zapisujte. Příběh mě sice až tak neoslovil, ale to autorovi odpouštím, hlavně za ty okřídlené kočky, které vstřebávají obsah knih na kterých spí a taky oživlé chrliče. Další díl bych si ale určitě přečetla.

20.03.2020 4 z 5

Unesená Unesená Manuro (p)

Ze začátku jsem si říkala, že dětský gamebook Rytíři je o dost lepší, ale pak mě ta atmosféra nějak vtáhla.

19.03.2020 5 z 5

Lískový les Lískový les Melissa Albert

No tak ten příběh z kapitoly 16 (Dveře, které zmizely), ten teda byl masakrrrr, úplně úžasný! A teď mi prosím naservírujte zelenou knihu s ostatními Příběhy.

11.03.2020 5 z 5

Magický průvodce městem pod pahorkem Magický průvodce městem pod pahorkem Pasi Ilmari Jääskeläinen

Ufff, no dočetla jsem to, podivno mám moc ráda, ale u tohoto jsem se nudila a asi bych ani nedočetla, kdyby kniha neslibovala dva konce. Byla jsem zvědavá. Asi v poslední třetině se to konečně rozjelo, ale hlavní hrdina mě štval od začátku do konce. To se mi snad u žádné knihy ještě nestalo. (Literární spolek Laury Sněžné byl skvělý)

13.10.2019 2 z 5

Opravdový blankyt Opravdový blankyt Herbert Bauer

Opravdový blankyt je pro mě opravdový poklad! Myslím, že jsem našla dalšího oblíbeného autora.

11.04.2019 5 z 5

Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Moc dobře se to četlo. Mám ráda hřbitovy, takže mě zaujalo vysvětlování hřbitovní symboliky. Navíc autorka je opravdu Hřbitovní královna, doporučuji se podívat i na její stránky, kde jsou jak fotky hřbitovů, tak symbolika.

25.01.2019 5 z 5

Sen v Benátkách Sen v Benátkách Štěpán Zavřel

Neokouzlilo jako Zachráněný dědeček, ale taky moc hezké, zvlášť ilustrace.

16.11.2018 4 z 5

Líný kocour Josef Líný kocour Josef Franziska Biermann

Mrzí mě, že dávám tak málo hvězdiček, zpracování a ilustrace kouzelné, vložený plakát se cviky taky skvělý. Ale bavila mě jen ta část s blechou a tak nějak celkově se mi to hůř četlo dětem.

07.09.2018 3 z 5

Stačí jen chtít Stačí jen chtít Joelle Charbonneau

Zhltla jsem to stejně, jako jsem v pubertě hltala Stopy hrůzy. Připomínal mi je jak styl psaní, tak napínavé konce kapilot, které nutí číst dál a dál.

28.08.2018 5 z 5

Tři malé čarodějky Tři malé čarodějky Georgie Adams

Děti našené, opravdu povedené spojení spisovatelky a ilustrátorky. Rádi pořídíme další díly.

21.08.2018 5 z 5

Dorotka a čaroděj v zemi Oz Dorotka a čaroděj v zemi Oz Frank Lyman Baum

Opět úžasná fantazie pana Bauma. Moje děti milují všechny knížky o zemi Oz, ale tato se nám všem líbila asi nejvíc. Hned se dožadovaly dalších příběhů Dorotky a já bych si taky moc přála aby vyšly i další díly.

20.08.2018 5 z 5