Hanathor Hanathor komentáře u knih

Poslední hvězda Poslední hvězda Radek Sterakdary Starý (p)

Mám poněkud smíšené pocity...
Kniha se četla dobře, celkově má svět dobrou myšlenku, ale...
Některé pasáže se mi zdály zbytečně krátké a když se pak na onu událost v knize postavy odkazovaly, vůbec jsem nechápala, o co jde/šlo.
A ten konec? Asi mi to přišlo divné, nevím. Rozhodně nečekané.
Kdyby to šlo, dala bych knize 3,5 hvězdy.

27.02.2024 4 z 5

Poslední song Poslední song Nicole Böhm

Bezva oddechovka,dobře čtivá. Akorát mi přišlo, že některé formulace autorka často opakovala.

14.02.2024 4 z 5

Atlasova šestka Atlasova šestka Olivie Blake (p)

Přestože by se to dělat nemělo, vybírám si knihu podle obalu a tahle má obal opravdu pěkný. Bohužel obsahově mě vůbec nenadchla. Pořád jsem čekala, kdy se v knize objeví nějaký "šmrnc". (Spoiler alert - neobjevil) Postavy asi byly zajímavé, ale příběh vůbec. Měla jsem pocit, že občas ani nedával smysl nebo měl trhliny.

05.02.2023 2 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Skvělé pokračování, za mě druhý díl ještě lepší než první :)

10.01.2023 5 z 5

Nikdy, nikdy Nikdy, nikdy Colleen Hoover

Příjemná pohodová četba, dojemná, romantická.

11.10.2024 5 z 5

Co to žere a kde to spí Co to žere a kde to spí Petr Heteša

Skvěle čtivá kniha, výborné prostředí, promyšlené postavy.
Každopádně konec knihy mi úplně nesedl..

25.06.2024 4 z 5

Zachraň nás Zachraň nás Mona Kasten

Dle mého názoru nejlepší díl z trilogie.
Sice to vše bylo (většinou) až moc sluníčkové, ale u tohoto druhu knih ani nic jiného nechcete :)
Líbil by se mi další díl - zajímalo by mě, jak by vypadal život postav za pár let, třeba po vysoké.

25.05.2024 4 z 5

Neopouštěj mě Neopouštěj mě Kazuo Ishiguro

Neobvykle vyprávěný neobvyklý příběh.
Skoro až bych řekla i s neobvyklým koncem.
Jiné než ostatní knihy, doporučuji přečíst.

18.04.2024 5 z 5

Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

Zvrat za zvratem.. tenhle díl obsahuje všechnu akci, která minulému dílu chyběla.

14.10.2023 5 z 5

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Velmi čtivá kniha, jak má Bardugo zvykem :) Příběh se odvíjel jinak, než jsem zpočátku čekala, nicméně jsem zvědavá na další díly.

13.06.2023 4 z 5

Trnitá řeč Trnitá řeč Leigh Bardugo

Moc krásná knížka pohádek :) Věřím, že je poučná pro děti i dospělé. A ty ilustrace..

12.05.2023 4 z 5

Jeremyho farma nejen zvířat Jeremyho farma nejen zvířat Jeremy Clarkson

Knížka mě moc bavila. Kromě vtipných historek z farmy je v ní i něco málo ze světa. Fajn oddychová četba na pobavení.

05.05.2023 4 z 5

Ready Player One: Hra začíná Ready Player One: Hra začíná Ernest Cline

Film mám moc ráda, viděla jsem ho několikrát. Když jsem se dozvěděla, že má knižní předlohu, hned jsem si ji musela přečíst. Jak už tady někteří psali, kniha se od filmu dost liší - zejména kvůli tomu, že sledovat film přesně podle této knihy by příliš zajímavé nebylo.
Každopádně knížka mě moc bavila, ale za mě film stále číslo 1 :)

12.02.2023 4 z 5

Národní opruzení Národní opruzení Karolína Zoe Meixnerová

Nenáročná četba, oddychová.
Konec mě překvapil, spíše negativně, čekala jsem zajímavější rozuzlení.

29.11.2024 3 z 5

Umění vytvářet vzpomínky - Jak si užít a zapamatovat šťastné okamžiky Umění vytvářet vzpomínky - Jak si užít a zapamatovat šťastné okamžiky Meik Wiking

Moje pocity z knihy naprosto vystihuje předchozí komentář.
Čtení o hygge mě bavilo o něco víc, ale grafickou stránku jsem si užila stejně.

Ještě přidám myšlenku/větu, která zaujala mě: Najděte si horu, která stojí za pokoření.

02.10.2024 4 z 5

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

O malinko slabší než díly minulé, ale přesto skvělé čtení :)

17.09.2024 5 z 5

Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Při čtení prvních kapitol jsem si nemyslela, že mě kniha tak pohltí.
Postupně se příběh rozjíždí a už jsem se od knihy nemohla odtrhnout :)

24.06.2024

Hygge - Prostě šťastný způsob života Hygge - Prostě šťastný způsob života Meik Wiking

Četbu této knihy jsem se velice užila. V knihovně mě zaujala svojí nádhernou obálkou, tak jsem ji tam nemohla nechat. Kniha má krásný design i vevnitř. Jenom ji číst bylo pěkně hyggelig. Jenom jsem překvapená, že celá kniha nekončí slovem "svíčka" :)

(Věta z kapitoly Vánoce, konkrétně v části výzdoba: "Dále jsou na programu dne svíčky (překvapivé,že?).")

15.04.2024 5 z 5

Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

S těžkým srdcem dávám pouze tři hvězdy.. Druhý díl mě teda vůbec neuchvátil. Až na posledních 20 stránek kniha postrádala akci. Doufám, že třetí díl sérii opět zvedne.

02.10.2023 3 z 5

Vita nostra Vita nostra Sergej Djačenko

Knížce bych dala 3,5 hvězdy,kdybych mohla. Dostala jsem se k ní kvůli čtenářské výzvě, anotace mi přišla zajímavá.
Po pár prvních stránkách jsem měla chuť knihu odložit. Celé to bylo jakési zdlouhavé a nezajímavé. Naštěstí se to postupně rozjelo a od půlky dál se kniha četla sama.
Je pravda,že je kniha jiná. Oceňuji, že autoři nám neprozradili celou pointu hned na začátku.
Na druhou stranu z konce mám velmi smíšené pocity.. jsem jediná, kdo ho nepochopil..?

05.07.2023 3 z 5