hanča34 hanča34 komentáře u knih

Neklidné babí léto Neklidné babí léto František Kožík

Nějak jsem knihu nedočetla. Už příliš mnoho jmen a hlavně půtky spisovatelů a umělců vůbec, trochu mi to připomínalo naši dobu. Jinak obdiv Kožíkovi jako obvykle.

11.05.2015 4 z 5

Ve jménu vlasti Ve jménu vlasti Andrew Kaplan

Čtivá a napínavá kniha, jen si člověk musí odmyslet všechna ta jména, všechny ty šíty, sunity a další. Mně osobně splývá Hizballáh s Hamásem, Ál Kaidou a pod.

08.04.2015 4 z 5

Lepší život Lepší život Anna Gavalda

Málokdy se mi stane, že nemám na knihu názor. Ale v tomto případě to nastalo. Některé části se mi líbily, jiné vůbec. Tak nevím. Zkusím ještě nějakou knihu od Gavaldy a uvidím. Chválí tady knihu Prostě spolu, tak možná zkusím ji.

31.03.2015 3 z 5

Spirituál bílého muže aneb Dvořák v Americe Spirituál bílého muže aneb Dvořák v Americe Zdeněk Mahler

Sice krátký, ale vtipně popsaný pobyt Dvořáka v Americe. Mahler umí vystihnout to podstatné.

16.03.2015 4 z 5

Kostýmek Jackie Kennedyové Kostýmek Jackie Kennedyové Nicole Mary Kelby

Od knihy jsem čekala víc. A protože jsem si mezitím půjčila jiné, tak jsem ji asi v polovině odložila. Nic neztratíte, když si ji nepřečtete.

07.03.2015 2 z 5

Obrázky z Normandie Obrázky z Normandie Jan Šmíd

Mám pocit, že s panem Šmídem procházím uličkami těch míst, která právě popisuje. A když se dostane k impresionistům, tak jsem úplně nadšena. Chtěla bych se do Francie ještě jednou vrátit.

07.03.2015 5 z 5

Na křídle větrného mlýna Na křídle větrného mlýna František Kožík

Kožík byl můj nejoblíbenější autor v dětství i dospívání. Nyní jsem tuto knihu četla asi již podruhé a připadala jsem si hodně zahlcena postavami, z nichž mnohé už mi nic neříkají. Každopádně Zdenka Braunerová patří k mým oblíbeným postavám našeho malířství, už proto, že jako žena se dokázala prosadit ve světě mužů. Možná i v dnešním světě by byla příliš otevřená. Doufám, že se dám i do druhého dílu a rozhodně chci letos navštívit její atelier v Roztokách, který je zatím v rekonstrukci.

07.03.2015 5 z 5

Muž a žena Muž a žena Helena Šmahelová

Šmahelová mě nikdy nezklame, přesvědčivě vystižené hlavní postavy. Četla jsem již víckrát a vždy jsem doufala, že to dopadne lépe. Bohužel...

01.03.2015 5 z 5

Pastičky rozumu Pastičky rozumu Jana Moravcová

Moje první kniha od autorky, ale nijak mě nenadchla. A život je tak krátký....

01.03.2015 2 z 5

Křížem krážem aneb Dobrodružství potulného muzikanta Křížem krážem aneb Dobrodružství potulného muzikanta Zdenek Merta

Mám ráda muziky Z.Merty, ale knihu jsem četla jen nepořádně a vlastně nedočetla

27.02.2015

Obuvníkova žena Obuvníkova žena Adriana Trigiani

Zpočátku jsem se nemohla začíst, ale postupem času si mě příběh získal. Velká láska končí partnerovou smrtí, ale závěr je optimistický. Náš příběh bude žít v našich dětech.

27.02.2015 4 z 5

Dům v Bretani Dům v Bretani Marta Davouze

Touto knihou mě paní Marta úplně nadchla. Vzhledem k mému věku (jsem jí docela blízko) jsem si představovala, že jsem to já, která prožívá to, co ona. Moc se mi to líbilo a moc jí to štěstí přeji. Je to chytrá ženská, která už ví, co od života chce. Ono to tak po té šedesátce bývá. Už vidíte na konec a zabýváte se jen podstatnými věcmi.

22.02.2015 4 z 5

Kinsey a já Kinsey a já Sue Grafton

Asi kdybych nečetla žádnou detektivku od Graftonové, tak dobrý. Ale takto jen zajímavé a druhá polovina povídek drsná, to jsem ani nemohla číst.

22.02.2015 3 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Podle názvu jsem čekala něco jiného. Zpočátku jsem se nemohla začíst, zdálo se mi to nudné. Pak ale kniha nabrala spád a přečetla jsem to jedním dechem.

11.02.2015 5 z 5

Pilíře země Pilíře země Ken Follett

Poutavá historická sága. Občas se mi sice pletly pilíře, oblouky, žebroví a pod., ale jinak mohu doporučit. Opět velký problém jak knihu s 920 stránkami udržet v rukou při čtení v posteli.

11.02.2015 5 z 5

Když víno léčí Když víno léčí Milan Šamánek

užitečné čtení, nejlépe u sklenky dobrého vínka

11.02.2015 4 z 5

Zrcadlení Zrcadlení Marta Davouze

Povídky vypovídají o době, kterou jsme nedávno žili. Asi to nedočtu.

29.01.2015 2 z 5

Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Naprosto skvělý třetí díl Milénia. Jediný problém, který jsem s touto knihou měla, byl jak udržet v rukou těch 700 stran ať vleže či vsedě. Naštěstí to netrvalo tak dlouho. Škoda Larssona, že už nemůže napsat další pokračování.

28.01.2015 5 z 5

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Těžko rozhodnout jestli jsem víc unesená prvním dílem nebo tím druhým. Každopádně oba skvělé.

24.01.2015 5 z 5

Dům U Tří borovic Dům U Tří borovic Hana Marie Körnerová (p)

Chytlo mě to, uvěřitelná historie

03.01.2015 4 z 5