Hanys_ komentáře u knih
Maličká útlá knížečka a v ní obrovsky silný příběh. Jak jinak z období komunismu, kdy mladická "blbina" spustí proud šílených událostí.
Příběh obyčejné holky, která se stala nejznámější ruskou odstřelovačkou. Zajímavé jsou i poválečná léta a přátelství s první dámou US.
První knižní setkání s mumínky. Nazval bych to melancholické pohlazení. Fakt jsem se těšil vždycky na večer, až ten příběh budu zase dětem číst.
Pro mě top knížka roku 2019. Historie jednoho mlýna v průběhu 20. století, kdy se měnily režimy a převlékaly kabáty.
Čteno po seriálu od HBO, takže všechny zásadní informace pro mě zas tak nové nebyly. Každopádně silné.
Nesbo zraje jako víno. A příběhy Harryho Holea jsou čím dál lepší. Což je u 12. dílu v sérii něco šíleného.
Moriarty nezklamala ani v Šílených výčitkách. Ta nejistota, co se vlastně stalo, je k uzoufání. Navíc to je zas a opět hodně čtivé.
Jakože síla. Tak trochu něco ve stylu filmového Města Bohů, rozhodně bych uvítal pokračování.
Za mě super. Je to bichle nabitá informacema, krásně "posovětsku" popsaná (v té záplavě dezinformací pomáhá text překladatele, který na většině stran pod čarou tyhle údaje opravuje). Závěr v bunkru mě doslova přikoval, fakt šlo vidět, že Hitler už byl v těch posledních dnech obyčejná fetka, která ztratila soudnost. Paráda
Tohle teda byla rodinná sága. Po přečtení jsem si připadal jak vymačkaný citron, zážitek jako hrom a už se musím dokopat k tomu seriálu konečně.
Audiokniha. Bohaté na zážitky i na informace (na spoustu těch událostí už jsem docela zapomněl). Jakub Szantó toho zažil fakt dost, na jeho místě by při poslechu asi chtěl být málokdo.
Horrorové vůbec. Spíš taková mysteriozní povídka o starém domě, ve kterém žije pár Casperů a na novém nájemníkovi je zjistit, který z nich by mohl být ten zlý. Čekal jsem víc.
Výborný thriller očima týrané ženy. Začíná to jako love story, aby se to postupem času ubralo úplně jiným směrem než jsem čekal. Napínavé, nečekané a bez zbytečných happy-endů.
Tak trochu dost teen, na můj vkus, ale zvykl jsem si. Je to čtivé, konec jsem absolutně neodhadl..za mě fakt dobrá detektivka.
Peter May je bourák. Po trilogii z ostrova Lewis jsem nevím proč čekal, že už mi nemá moc co dát. Ale očividně jsem se spletl. Útěk zase mistrovsky proplétá dvě časové linie, kdy každá sama o sobě je fantastická, a vydala by za samostatnou skvělou knížku.
První díl jsem nečetl a po tomhle to v plánu ani nemám. Pavel Vencl. Český James Bond, mistr karetních her, odborník na zbraně a přeborník v soubojích 1 na 1. Lamač srdcí...no mohl bych pokračovat. Tou návštěvou a automatickým přátelstvím se samotnou Evitou se to stalo ke konci fakt trochu sci-fi.
Mohl to být fakt dobrý příběh, ale fakt mi vadí takové ty supermanovské postavy aka Michael, které prostě když musí tak postřílí půl armády, protože to tak zrovna autor chtěl. V tomhle prostě mimo, jinak ale docela čtivé.
Ucházející jednohubka. Viděl jsem první sérii, další mě nelákaly. A všem bych asi taky místo sledování x hodin seriálu doporučil knížku, která vlastně obsahuje vše podstatné.
Vlastně trochu zklamání. Film miluju a znám ho nazpaměť, knížka slouží jako slušný recap plus obsahuje bonusové scény, které ve filmu nejsou. Boužel to co je v knížce navíc (oproti filmu), je fakt strašně nezáživné.
Paráda. Myslel jsem, že May tou svojí trilogií z ostrova Lewis už tak nějak nebude mít co říct dál..Ale ostrov Entry je parádní román. Obě dějové linky by si klidně zasloužily samostatnou knížku.