Hanys_ Hanys_ komentáře u knih

Lustr pro papeže Lustr pro papeže Jan Tománek

Maličká útlá knížečka a v ní obrovsky silný příběh. Jak jinak z období komunismu, kdy mladická "blbina" spustí proud šílených událostí.

10.11.2021 5 z 5

Paní smrt: Vzpomínky Stalinovy odstřelovačky Paní smrt: Vzpomínky Stalinovy odstřelovačky Ljudmila Michajlovna Pavličenkova

Příběh obyčejné holky, která se stala nejznámější ruskou odstřelovačkou. Zajímavé jsou i poválečná léta a přátelství s první dámou US.

Čarovná zima Čarovná zima Tove Jansson

První knižní setkání s mumínky. Nazval bych to melancholické pohlazení. Fakt jsem se těšil vždycky na večer, až ten příběh budu zase dětem číst.

Mlýn Mlýn Michal Vaněček

Pro mě top knížka roku 2019. Historie jednoho mlýna v průběhu 20. století, kdy se měnily režimy a převlékaly kabáty.

10.11.2021 5 z 5

Černobyl. Historie jaderné katastrofy Černobyl. Historie jaderné katastrofy Serhii Plokhy

Čteno po seriálu od HBO, takže všechny zásadní informace pro mě zas tak nové nebyly. Každopádně silné.

Nůž Nůž Jo Nesbø

Nesbo zraje jako víno. A příběhy Harryho Holea jsou čím dál lepší. Což je u 12. dílu v sérii něco šíleného.

Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Moriarty nezklamala ani v Šílených výčitkách. Ta nejistota, co se vlastně stalo, je k uzoufání. Navíc to je zas a opět hodně čtivé.

Piraně Piraně Roberto Saviano

Jakože síla. Tak trochu něco ve stylu filmového Města Bohů, rozhodně bych uvítal pokračování.

09.05.2021 4 z 5

Akta Hitler Akta Hitler Henrik Eberle

Za mě super. Je to bichle nabitá informacema, krásně "posovětsku" popsaná (v té záplavě dezinformací pomáhá text překladatele, který na většině stran pod čarou tyhle údaje opravuje). Závěr v bunkru mě doslova přikoval, fakt šlo vidět, že Hitler už byl v těch posledních dnech obyčejná fetka, která ztratila soudnost. Paráda

21.04.2021 4 z 5

Kořeny Kořeny Alex Haley

Tohle teda byla rodinná sága. Po přečtení jsem si připadal jak vymačkaný citron, zážitek jako hrom a už se musím dokopat k tomu seriálu konečně.

16.04.2020 5 z 5

Za oponou války: Zpravodajem nejen na Blízkém východě Za oponou války: Zpravodajem nejen na Blízkém východě Jakub Szántó

Audiokniha. Bohaté na zážitky i na informace (na spoustu těch událostí už jsem docela zapomněl). Jakub Szantó toho zažil fakt dost, na jeho místě by při poslechu asi chtěl být málokdo.

16.04.2020 4 z 5

Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Horrorové vůbec. Spíš taková mysteriozní povídka o starém domě, ve kterém žije pár Casperů a na novém nájemníkovi je zjistit, který z nich by mohl být ten zlý. Čekal jsem víc.

07.03.2020 1 z 5

Za zdmi Za zdmi Hollie Overton

Výborný thriller očima týrané ženy. Začíná to jako love story, aby se to postupem času ubralo úplně jiným směrem než jsem čekal. Napínavé, nečekané a bez zbytečných happy-endů.

07.03.2020 5 z 5

Případ Amelia Případ Amelia Kimberly McCreight

Tak trochu dost teen, na můj vkus, ale zvykl jsem si. Je to čtivé, konec jsem absolutně neodhadl..za mě fakt dobrá detektivka.

07.03.2020 4 z 5

Útěk Útěk Peter May

Peter May je bourák. Po trilogii z ostrova Lewis jsem nevím proč čekal, že už mi nemá moc co dát. Ale očividně jsem se spletl. Útěk zase mistrovsky proplétá dvě časové linie, kdy každá sama o sobě je fantastická, a vydala by za samostatnou skvělou knížku.

07.03.2020 5 z 5

Hráč Hráč František Niedl

První díl jsem nečetl a po tomhle to v plánu ani nemám. Pavel Vencl. Český James Bond, mistr karetních her, odborník na zbraně a přeborník v soubojích 1 na 1. Lamač srdcí...no mohl bych pokračovat. Tou návštěvou a automatickým přátelstvím se samotnou Evitou se to stalo ke konci fakt trochu sci-fi.

07.03.2020 2 z 5

Železný dům Železný dům John Hart

Mohl to být fakt dobrý příběh, ale fakt mi vadí takové ty supermanovské postavy aka Michael, které prostě když musí tak postřílí půl armády, protože to tak zrovna autor chtěl. V tomhle prostě mimo, jinak ale docela čtivé.

07.03.2020 3 z 5

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Ucházející jednohubka. Viděl jsem první sérii, další mě nelákaly. A všem bych asi taky místo sledování x hodin seriálu doporučil knížku, která vlastně obsahuje vše podstatné.

09.02.2020 3 z 5

Kmotr Kmotr Mario Puzo

Vlastně trochu zklamání. Film miluju a znám ho nazpaměť, knížka slouží jako slušný recap plus obsahuje bonusové scény, které ve filmu nejsou. Boužel to co je v knížce navíc (oproti filmu), je fakt strašně nezáživné.

09.02.2020 3 z 5

Ostrov Entry Ostrov Entry Peter May

Paráda. Myslel jsem, že May tou svojí trilogií z ostrova Lewis už tak nějak nebude mít co říct dál..Ale ostrov Entry je parádní román. Obě dějové linky by si klidně zasloužily samostatnou knížku.

09.02.2020 4 z 5