Hanys_ komentáře u knih
Bylo to moc sci-fi. Jasně, každého napadne, že listopad 89 taky být nemusel, ale tohle bylo prostě až moc dystopické. Nevěřil jsem tomu. 6/10
Parádní fantasy dobrodružná pohádka. Oproti filmům, které těmi cca 9 hodinami jsou nekonečné, je tohle fakt příjemné čtení.
Bylo to jako číst o drogově závislých, akorát že Anita byla závislá na sexu. Vlastně jsem od toho čekal dost jiný zážitek, vyklubalo se z toho dost nepříjemné čtení. 8.5/10
Alternativní historie, která by zas tak alternativní časem být nemusela. Moje první s Houellebecqem rozhodně nezklamalo. 8/10
Těžké čtení. Jak obsahem, tak formou. Vlastně s přestávkama jsem u knížky strávil cca měsíc, prokládal to jiným čtivem a tak nějak se těšil, až to budu mít za sebou. Nevím o čem to svědčí. 6.5/10
Fiktivní příběh mladíka, který se změní v muže, prožije život a na jeho sklonku ho doženou "hříchy" mládí. Byl jsem celou dobu ztracený jako Tony, ale krásně ztracený. Na Barnese se zaměřím. 9/10
Zajímavá zombičina s potenciálem na zfilmování. Byla docela sranda číst to, paralelně u toho sledovat last of us, a říkat si jak si jsou některé věci nenápadně podobné. 8/10
Amerika, konec 50. let. Mladý kluk, který odmítá dospět a utíká před zodpovědností. Je to spíš poplatné tehdejší době, ale i dneska se v tom dá dost spojitostí najít. 7/10
Tak po Spasitelovi je tohle spíš taková rychlá oddechovka. Zase zajímavý námět, tentokrát mi ale až tak nesedla postava Jazz, a celkově to vlastně působí jen jako nějaké akční heist béčko. 6/10
Zvláštní. Šilené. Nechutné. Perverzní. Anevímcoještě. Četlo se to rychle, na druhou stranu to fakt nemá moc nějaký děj. Nějaká divná víska plná pedofilů a různých individuí. Tohle vydat chtělo odvahu.
Bylo to takové pohlazení na duši. Příběh Kyi se čte fakt dobře, člověk ji fandí (ikdyž některé její rozhodnutí byly dost naivní i na holku bez vzdělání) a za mě i dost zajímavě popsaný ten soudní proces. 7.5/10
Fantazie. Rok vydání 45, ale Orwell tady vykreslil budoucnost Sovětského svazu skoro dokonale. Doufám že je tohle v povinné četbě. 9/10
Další Lapena, další "maloměsto" a sousedské vztahy. A zase skvělé. A jako vždycky jsem se vůbec netrefil s teorií, jak to bylo. 8.5/10
Krátký příběh, který zhltnou za pár odpolední i menší děti, zároveň horrový tak akorát, aby z toho neměli traumata. A vlastně to čtení dost bavilo i mě. 8/10
Těšil jsem se dlouho a hodně. Nakonec se ale z knihovny vyklubalo podobné "zklamání" jako z Neviditelného života Addie". Tohle není tak teen, ikdyž někdy ... každopádně se mi ale dlouho nestalo, že by mě kniha donutila po přečtení takhle popřemýšlet nad životem. Tímhle asi svůj kol splnila. 6.5/10
Film je jinde. Hlavně je úplně jiný, tady každá kapitola nabízí rozhovor s někým, kdo přežil a popisuje jak a kde. Takže některé příběhy jsou skvělé, jiné jsou slabší - tak jak to bývá třeba u povídek. 6/10
Stranger Things vibes. V ústavu místy až nepříjemné čtení, město pak naopak takový civilní King, tak jak ho mám rád třeba v Dallas 63. 7.5/10
Završení skvělé trilogie. Ke konci možná mírné zklamání, jak to všechno dopadlo, ale suma sumárum je trojka minimálně na úrovni dvojky. 7.5/10
Pocitově slabší než první díl. Byť takový dobrodružnější, temnější - ale právě proto mi to k těm malým dětem zas tak nesedělo. Ale cílovka asi bude spokojena hodně. 7/10
Přijemné překvapení. Prašina je Záhada hlavolamu pro dnešní děti, a dokáže zaujmout i dospělé. 8/10