HelenBarbora
![Požádej a je ti dáno Požádej a je ti dáno](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35060/pozadej-a-je-ti-dano-3yY-35060.jpg?v=1580834896)
Skvělá kniha o řízení vlastních myšlenek, jimiž si člověk tvoří svůj svět. Neuvěřitelné a pozvbuzující, věřím, že to funguje. Dávám sto hvězdiček :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![WTF: Co přinese budoucnost a jak ji přežít WTF: Co přinese budoucnost a jak ji přežít](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384502/wtf-co-prinese-budoucnost-a-jak-ji--P1Z-384502.png?v=1533824950)
To je teda nářez, ze začátku jsem se bála, co přinese další stránka, jenže zvídavost mi nedala... Autor má skutečně široké i hluboké technologické znalosti, některé díly puzzle byly otočeny a dodány do skládačky komplexního obrazu digitálního vývoje. Líbí se mi autorův optimismus, i když vize budoucnosti jak ji nabízí on, je pro mě příliš odlidštěná.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Inteligentní investor Inteligentní investor](https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75378/inteligentni-investor-37D-75378.jpg?v=1558449910)
Velmi naučná, odborná a podrobná kniha, přitom psaná s lehkostí a vtipem. Konečně mám v problematice burzy cenných papírů více jasno a svůj slovník jsem obohatila o krásné slovo ´místopřísežný´:)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zelené potraviny - Když jídlo je naším lékem Zelené potraviny - Když jídlo je naším lékem](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53565/zelene-potraviny-kdy-53565.jpg?v=1318452399)
Skvěle zpracované téma, po přečtení knihy si myslím, že lidé, kteří zelené potraviny nejí, musí být sebevrazi :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Druhá derivace touhy Druhá derivace touhy](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156652/druha-derivace-touhy-tbK-156652.jpg?v=1540452847)
Autor vládne neuvěřitelným vhledem v různých oblastech a přitom si uvědomuje, že něco jako absolutní pravda neexistuje. Navíc, pro mě, jako pro čtenářku, výborné cvičení kritického myšlení. Kapitolky se mi líbí nejen tématicky, ale také formou a nádhernou prací s českým jazykem.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Travel bible Travel bible](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/278015/travel-bible-beE-278015.jpg?v=1452604946)
Úžasný průvodce a podrobný návod před, na i po cestě, partner a motivátor na zahájení velkých životních změn. Vypadá to, že jsem se rozhodla. Kluci, díky :D
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Modlitba za Owena Meanyho Modlitba za Owena Meanyho](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/2302/modlitba-za-owena-meanyho-sdk-2302.jpg?v=1566816037)
Kniha mě naprosto rozsekala, a Owen je můj zatím největší literární hrdina. Příběh jsem neměla s kým rozebrat, knihu nečetla dokonce ani paní v knihovně. Byla jsem na to sama s dějem uvízlým v hlavě. Doteď nevím, jestli jsem závěr pochopila správně. Pan Irwing umííííí :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Klid je síla, řek tatínek Klid je síla, řek tatínek](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12576/klid-je-sila-rek-tatinek-cti-12576.jpg?v=1503835687)
Děsné, příšerné zážitky velmi silné ženy. Děkuji, že jste měla odvahu svůj příběh sepsat.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/369655/radeji-zesilet-v-divocine-setkani-s-Vls-369655.png?v=1517483917)
Kniha mě uchvátila, inspirovala o hlubším vhledu o sobě samé a dovedla k otázkce, zda skutečně žiju svobodně nebo mě víceméně ("domestikovaly" společenské normy. Velmi, velmi zajímavé čtení, děkuji :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Složka 64 Složka 64](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216519/slozka-64-216519.jpg?v=1406191718)
Za mě zatím nejslabší kniha ze série oddělení Q, které jsem četla. Obrat na konci knihy mě překvapil, ale ne moc mile. Gitte byla naprosto záporná postava, nezaslouženě si žila v cizím blahobytu, autor k ní byl celkem milosrdný.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Nesmírný Nesmírný](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/277957/nesmirny-MjI-277957.jpg?v=1452162342)
Wooow, naprosto nečekaný, dojemný závěr, kdy naprosto marná ztráta lidských životů dere se do popředí. Téměř celou dobu jsem měla pocit, že čtu spíš román, ale kniha nakonec nabrala spád a zcela nečekaně skončila. Postava Atua mi, přiznám se, byla sympatická a celé to tajemno okolo Asadovy minulosti ve mně budí zvědavost. Tato detektivka se svým dějem zatím naprosto vymyká všem knihám stejného žánru, co jsem kdy četla.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Investujte do zlata a stříbra Investujte do zlata a stříbra](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124412/investujte-do-zlata-a-stribra-DDA-124412.jpg?v=1517826669)
Naprosto dechberoucí obsah, děkuji autorovi, že se tématem zabývá a že přijal své poslání šířit toto poselství dál.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zabijáci Zabijáci](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118817/pripady-oddeleni-q-zabijaci.jpg?v=1730529911)
Neuvěřitelně napínavý děj, chvilkama jsem se fakt bála (přiznám se, hlavně na závěr, aby to těm třem nakonec neprošlo), a tak otřesné téma (kde jsou zapletené zvířata), chvílama mě mrazilo. Doufám, že je to jen fikce. Perfektní, doporučuji, dávám dalších extra pět hvězdiček a těším se na další knihu od tohoto autora.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/215138/vzkaz-v-lahvi-215138.jpg?v=1406010795)
Neskutečně napínavý děj, 552 stran jsem jedním dechem dala za dva dny. I když hlavní postavy mi moc sympatické nebyly (kromě Mii a unesených dětí), protože se utápěly v každodenní průměrnosti, negativně smýšleli a navíc se zdálo a jejich zápas se soukromým životem připomíná tragédii. Také mě napadly otázky, např.: Proč Carl s Asadem tolik riskovali a na poslední zásah nezavolali posily rovnou? Je vůbec možné, aby unesený a vězněný chlapec našel tolik síly, aby si kladivem probouchal cestu ven? Po čtyřech dnech bez jídla? V každým pádu si přečtu další detektivku od tohoto autora :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Svádění jako lék Svádění jako lék](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188183/svadeni-jako-lek-188183.jpg?v=1389203932)
Při čtení mě místama oči přecházely :D Hrdinka Daisy mně byla sympatická a oceňuji šťastný konec pro oba hrdiny :) Pohodové sváteční čtení.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Psychologie ovlivňování Psychologie ovlivňování](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345426/psychologie-ovlivnovani-8RU-345426.jpg?v=1496393150)
Skvělá kniha, co se dobře čte, je napsaná stručně, výstižně a jde k věci, žádný balast zbytečného okecávání. Za začátku jsem si zkoušela doporučovaný online test (nic moc výsledky), který jsem na konci knihy zopakovala a hle - výsledky výtečné :D Kniha splnila svůj účel, doporučuji všem.