helenkan helenkan komentáře u knih

Slečny Slečny Barbora Baronová

Pěkně napsané vyprávění o osudech svobodných žen. Každá si vybrala svůj život po svém. Sama si pamatuju ty drby když některá nebyla vdaná do dvaceti let. Hned z nich byly staré panny, nebo byly jinak divné. I v tomhle byla ta doba hnusná. Štěstí že je pryč. Líbilo se mi čtení na ČRo.

02.03.2024 4 z 5

Knihkupectví na Riverside Drive Knihkupectví na Riverside Drive Frida Skybäck

Pěkný příběh a ještě když se odehrává v knihkupectví. Skvělé čtení. A příběh Sáry, Kristiny a Daniela. Smutné jak si někdy dokážem ublížit a smutnější, když se to nepokusíme napravit. A pak je bohužel pozdě. A mimochodem krásná obálka.

16.02.2024 4 z 5

Já a moji muži Já a moji muži Eva Dolejšová

Příjemně strávený čas s touhle jednohubkou. Neměla zrovna štěstí na výběr mužských. Hlavně že se nakonec ,,našla". A fakt je daleko lepší koukat na vše pozitivně. To mám vyzkoušené. :-)

25.09.2023 5 z 5

Výměna rolí Výměna rolí Melanie Moreland

Chtěla jsem si dát oddych od knih plných napětí a vražd. Padla mi do ruky tahle a splnila svůj účel na jedničku. Pěkný téměř pohádkový a chvílema i vtipný příběh.

14.09.2023 4 z 5

Šťastně až do smrti Šťastně až do smrti Julia Quinn

Byl to skvělý nápad napsat tuhle knihu. Všechny epilogy ke všem dílům série o Bridgertonových jsem si s velkou chutí přečetla. Dozvědět se něco i po několika letech jejich společných životů,bylo zajímavé. Řekla bych parádní ukončení celé mé oblíbené série.

16.06.2023 5 z 5

Dostihne tě minulost Dostihne tě minulost J. D. Robb (p)

Paráda. Moje oblíbená Eva a její skvělý tým. Jako vždy jedním dechem. Ono mi to prostě nejde číst pomalu. :-)

03.03.2023 5 z 5

Za války, 1919: Čas nových začátků Za války, 1919: Čas nových začátků Cynthia Harrod-Eagles

I poslední díl téhle série byl naprosto skvělý. Nejvíce sympatická mi byla Sadie. Úplně normální obyčejná holka a od rodiny trochu opomíjena. Tak moc jsem jí přála štěstí. Za mě můžu celou sérii jen doporučit. Co já si teď vyberu ke čtení, když jich mám plnou hlavu? To bude těžký.

03.12.2022 5 z 5

Za války, 1917: Cesta bez konce Za války, 1917: Cesta bez konce Cynthia Harrod-Eagles

Jsem ráda, že mám v knihovně už všechny díly a můžu bez čekání pokračovat. Opět skvělý díl. Jsem zvědavá na další osudy Hunterových a dalších postav.

26.11.2022 5 z 5

Za války, 1915: U domácího krbu Za války, 1915: U domácího krbu Cynthia Harrod-Eagles

Ani jsem nečekala, že mě tahle série tak pohltí. I druhý díl byl skvělý a hodně poutavý. Jsem zvědavá na další pokračování a osudy všech lidiček v blízkosti rodiny Hunterových.

27.10.2022 5 z 5

Letenka z džungle Letenka z džungle Sandra Brown

Ráda čtu knihy téhle autorky. Některá se líbí víc, některá míň. Tahle patří mezi ty slabší, ale stejně je to pohodovka k odpočinku.

22.10.2022 3 z 5

Lord John a důvěrná záležitost Lord John a důvěrná záležitost Diana Gabaldon

Docela dobrá historická detektivka z prostředí georgiánské Anglie. Dokonce pěkně popsaná i ta oplzlá stránka ,,lepší" společnosti.

18.06.2022 3 z 5

Návrat mrtvého muže Návrat mrtvého muže Jaromír Jindra

Doporučovala bych knížku přečíst každému, kdo zapomněl jak bylo za totality. I těm kteří tu dobu nezažili. Pěkné čtení.

01.06.2022 4 z 5

Poslední extáze Poslední extáze Simona Monyová (p)

Zatím co jsem od autorky přečetla, mi přišlo dost depresivní. Ještě dám šanci, ale asi moje oblíbenkyně to nebude. Tady je rodina, která spolu absolutně neumí komunikovat. I když to tak může někde být. Pro mě dost děsivá představa žít takový život.

11.03.2022 2 z 5

Zachraň se Zachraň se Mona Kasten

První díl jsem zhtla za jeden den. Tenhle druhý za dva, tak si myslím že byl o malinko slabší. Ale stejně byl fajnovej a líbil se mi. Te :-) Teď už jen počkat až dorazí třetí.

09.03.2022 4 z 5

Bič Bič Dick Francis (p)

Pěkný napínavý příběh. A rozuzlení docela překvapivé. Jak daleko je člověk schopný zajít kvůli penězům a moci.

04.02.2022 4 z 5

Matka v krizi Matka v krizi Simona Monyová (p)

Moje první od autorky. Dostalo se mi náhodou do ruky pár jejích knih. Docela jsem se v některých těch situacích co zažívala Věra i viděla a zavzpomínala si. Dobrá oddechovka, někdy smutné chvíle, ale i vtipné.

22.01.2022 3 z 5

Já a ty, navždy Já a ty, navždy Jo Watson

Pro mě to mohlo být i trochu kratší. Začátek se mi zdál trochu nudnější. Ale i tak to bylo pěkné čtení. Dobrodružství s romantikou, zábavné průšvihy i jedna smutná, ale krásná nenaplněná láska.

16.01.2022 4 z 5

Snít znovu Snít znovu Mona Kasten

Tenhle díl se mi taky líbil. Pěkný příběh.

22.11.2021 4 z 5

Nebezpečné známosti Nebezpečné známosti J. D. Robb (p)

Nebylo to napínavý jak kšandy, ale přesto se mi to líbilo. A vyšetřování takových "hajzlů" mělo taky něco do sebe. Zvláště když skončili na tom správným místě.

19.10.2021 5 z 5

Jean-Paul Belmondo Jean-Paul Belmondo Jiří Žák

Na biografie zrovna moc nejsem, ale jsem ráda, že zrovna tahle zdobí mojí knihovnu.

30.09.2021 5 z 5