helenkan komentáře u knih
Parádní čtení. Skvěle jsem se pobavila i zasmála. Máte blbou náladu? Tohle vám jí určitě vylepší.
Zase mě tenhle příběh doslova přikoval ke knížce. Hltala jsem každou stránku zvědavá na pokračování. Síla, odvaha a přátelství žen, které nezlomila zabedněnost a blbost některých lidí. Bohužel i davů. Krásné čtení.
Napínavý jak kšandy. Opět pěkně zamotaný a vymyšlený příběh. A když se konečně objeví podezřelý, bum a všechno je jinak a v hlavě mám zas guláš. Konec rozhodně nečekaný, jako vždycky. :-)
Odhalování vraha podivínským vědcem je zajímavé a neotřelé téma. Jen policajti mi přišli až moc natvrdlý a hloupý. Ale to mi nezabrání pustít se do dalších dílů. I krátké kapitoly byly bezva. Fajn napínavé čtení.
Před čtyřmi roky jsem tuhle knížku četla a zanechala ve mě nesmazatelnou stopu. Což Remarque se svými příběhy umí. Teď o víkendu jsem měla možnost vidět film a byl skvělý. A znovu si uvědomila jak jsou lidi nepoučitelný. Válka je hrozná mrcha.
Smekám klobouk před autorkou. Lehké čtení to rozhodně není, ale stálo to za to.
Opět skvělé čtení. Napínavé hned od začátku. Jen mě chvilku trvalo, než jsem se zorientovala v těch jménech. Ale jinak paráda.
Tentokrát jsem si poslechla audioknihu. Znám sice film, ale kniha se mi líbila víc. A byla skvěle načtená. Mimochodem v knize byla Štěpka popsaná jako tlustá ošklivka, což se ve filmu o paní Janžurové říct rozhodně nedá. :-)
No páni, já u toho skoro ani nedýchala. A opět se ujistila, jak se máme dobře. Dokázat si představit, že mi způsobem, jakým je vypovězeno v knize, řídí stát život, ani ve snu nedokážu. Suprová a hodně poučná kniha. Troufám si doporučit k přečtení.
To jsem si to zase užila. Dobrodružství, napětí, erotiku (tak akorát),lásku a nečekané rozuzlení. Paní spisovatelce se to opět povedlo. Super čtení.
Knížku jsem se chystala přečíst, jen jsem čekala na otevření knihovny. Pak jsem zjistila, že na Vltavě jí zrovna čtou na pokračování. A tak jsem se dala do poslouchání. Nějak mi začátek přišel divnej, zvláštní a dokonce i hlas čtenářky. A pak jsem se zaposlouchala a začalo se mi to líbit. A opravdu jsem si to užila. Bylo to skvělé a i ten zvláštní konec mi vyhovoval.
Nestává se mi často, při čtení knihy, že se mi před očima zároveň odehrává i film. Myslím, že film zná snad každý, ale knížku si přečtou jen někteří. Možná bych jí taky nečetla, ale díky výzvě jsem ráda že jsem to udělala.
Ze začátku jsem se trochu plácala v postavách. Fůra jmen a ještě i jejich přezdívky, chvilku mi trvalo si je zapamatovat. Ale pak to šlo samo. Pěkná detektivka a ještě lepší překvapivý konec. Tak to prostě autorka umí.
To bylo super. Zvědavost a velký výběr podezřelých mě poháněla ke čtení. A že jich bylo! :-) Nakonec mě fakt překvapil ten pravý pachatel. Toho jsem rozhodně neměla v hledáčku. Ke všemu se mi líbily krátké kapitoly. Skvěle napsané. Jdu na další dílo.
Tahle série mě fakt baví. Opět parádně vymyšlený detektivní příběh. Jen jsem se trochu ztrácela v tom horoskopu. Hodně jmen a znamení. Možná to mohlo být o něco kratší. I když bichle miluju. Ale přiznávám, že mě skoro víc zajímá vztahová linka těch dvou parťáků Strika a Robin. :-) Jsou skvělý. Doufám že bude pokračování. Parádně jsem si to vychutnala.
Moje první od autorky. Nemůžu tedy porovnávat. A tahle se mi moc líbila.Určitě nezůstane jen u jedné.
Tak jsem se dnes podívala na film a můžu říct, že za knížkou to má hóódně daleko. Kdybych jí neměla přečtenou,tak z filmu bych toho pochopila pramálo. Ještě že ty knihy máme. :-)
Joj, to bylo fakt dobrý. Mám ráda detektivky z dřívější doby. Takové to poctivé přemýšlení při vyšetřování. A přiznám se, že hrobník Augustin Rothmayer mi byl hodně sympatický. I když byl zvláštní, ale mile.
Opustit svoje děti a ještě ke všemu s vědomím komu je zanechávám, je pro mě hrozná představa. A tak jsem se přes začátek nedostávala moc lehce. Pak mě to přeci jen chytlo a najednou jsem to nemohla odložit. Zajímavý, zvláštní a někdy těžko uvěřitelný příběh.
Páni, to bylo parádní čtení. Takový krásný vztahy mezi sousedama a jak se to pokazilo. Doba to byla vážně hrozná.
I když jsem se musela pořádně soustředit na tu plejádu postav a řadit je kdo ke komu patří (občas juknout zpátky) stejně jsem si to vychutnala. A láska Floriána a Rity, aj slzička ukápla. Panu spisovateli se tohle dílo vážně povedlo. A navrch ještě krásná fotka obce Chaloupky na obalu. Super.