helenkan helenkan komentáře u knih

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Další přečtený příběh. Tady těch podezřelých nebylo tolik jako v předchozích dílech. Ale vůbec to neubralo na atraktivnosti. Mě to bavilo.

29.07.2022 4 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Tentokrát jsem poslouchala na ČRDvojce. Je to moje druhá od autorky a libilo se mi to. Jsou docela pěkně popsané situace a tajemství obyčejných lidi. A myslím,že každý z nás nějaké má. A tady se mi dokonce líbilo i rozuzleni celého příběhu. Kromě toho to bylo pěkně načtené. Bezva poslouchání.

05.12.2020 4 z 5

Nenech to být Nenech to být Harlan Coben

Myslíte si, že už se blíží rozuzlení celého toho napínání a pak to je zase úplně jinak. A když už máte pocit, že znáte pachatele, je to omyl. Nevíte vůbec nic, protože konec vás docela šokuje. A to tenhle pan spisovatel fakt umí.

05.10.2020 5 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Tak si opět vychutnávám mojí srdcovku.V každé době potěší. Krásná knížka.

24.04.2020 5 z 5

Jozova Hanule Jozova Hanule Květa Legátová (p)

Tak hubená kniha a kolik toho obsahuje. Skvělý, silný příběh.

10.12.2024 5 z 5

Černočerné srdce Černočerné srdce Robert Galbraith (p)

Zase bomba čtení. Stále vymýšlet nové téma a ještě tak dokonale propracované. Smekám před autorkou. Postav tam bylo poměrně dost a ještě ty jejich internetové přezdívky. Pro mě trochu oříšek se v nich vyznat, ale časem to šlo. Až do konce jsem netušila kdo je vrah. Kdy už si konečně Cormoran a Robin přiznají,že se mají rádi. Ach jo.:-)

08.04.2024 5 z 5

Divá Bára Divá Bára Božena Němcová

Při práci jsem si poslechla pěkně načtenou audioknihu. Film jsem už párkrát viděla. Jen je to v knížce trochu jinak a lepší. Líbilo se mi to daleko víc.

15.10.2023 5 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Nedalo se to odložit. Zajímavý příběh s ještě zajímavějším a překvapivým koncem. Paráda.

05.10.2023 5 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Abby Jimenez

Tohle jsem si vážně skvěle užila. Moc pěkný příběh od kterého jsem se nemohla odtrhnout. Teď mě najednou mrzí, že už je konec. Dala bych i víc než pět * :-)

30.09.2023 5 z 5

Temný vzorec Temný vzorec Andrew Mayne

Pěkná série se zajímavým tématem, vědec detektiv. Někdy trochu dost neuvěřitelných náhod a vědecké terminologie. A v tomhle díle mě milý Theo už občas i vytáčel svým chováním. :-) Z konce jsem trochu rozpačitá i zklamaná.

29.08.2023 4 z 5

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Od začátku do konce jsem absolutně netušila kdo je vrah. Autorka to dokáže tak parádně zaplétat, že se vám může kouřit z hlavy od přemýšlení a stejně si musíte počkat až do konec. Sice vraha odhalí, ale jak se to bude dál vyvíjet je na vaší představivosti. Ale myslím že tak těžké to není. Už jsem si zvykla na autorčiny zvláštní konce a docela mě baví. Ještě jedna věc. Opět tam kromě detektivů není žádná postava zvláště oblíbená. Za mě super čtení.

01.06.2023 5 z 5

Velká samota Velká samota Kristin Hannah

Hezké čtení. Byl to pořádně napínavý příběh. Pěkně popsaný těžký život na Aljašce. Obdivovala jsem jejich odvahu a zároveň jsem měla děsnej vztek na tátovo chování.

10.03.2023 5 z 5

Venuše ze zátoky Venuše ze zátoky Dominik Dán

Pěkně napínavá a drsná detektivka. Mám pořádné mezery, je to teprve moje druhá od autora. Tahle poslechnutá jako audio. A skvěle načtená.

03.03.2023 4 z 5

Jenom kamarádi Jenom kamarádi Abby Jimenez

Tohle se mi hodně líbilo. Není to obyčejný romantický příběh. Vtipný i poučný a dá se říct i smutný. I takový může být život. Hlavně taky skvěle napsaný.

25.07.2022 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Poslední dobou jsem toho přečetla na téma válek a koncentráků dost. (Musím si dát pauzu.) Tohle je aspoň vyprávěno osobou, která měla v té hrůze co zažívali trošičku ,,štěstí". Jestli se to tak dá nazvat. A zda je ten příběh hezký? To se nedá říct, protože co je na téhle době pěkného. Knížka se ale čte dobře a měl by si jí přečíst každý.

15.02.2021 3 z 5

Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Moje druhá knížka od téhle vychvalované spisovatelky a já stále nějak nevím, co si mám myslet. Zase jsem tak trochu zklamaná. Svým způsobem sice pěkná detektivka, ale jakoby tam něco chybělo a dost věcí bylo nevyřešeno. A pak, jedno zamyšlení a Kadeřník s kterým se tak trápili je odhalen. A hotovo konec.

16.10.2020 3 z 5

Kdo s ohněm zachází Kdo s ohněm zachází Pavel Hrdlička

To se fakt bezvadně četlo. Pěkná historická detektivka. Postava magistra nemá chybu, ty jeho hlášky jsou perfektní. Moc dobře věděl jak páni škubou chudáky. Vlastně tohle se celá staletí nemění. Podrychtář Václav je taky sympaťák a chudákovi se vždycky všechno sneslo na jeho hlavu. Vtipně napsané i když mrtvých tam je taky dost. Moje první od autora. A dávám pět *

13.06.2023 5 z 5

Staré pověsti české Staré pověsti české Alois Jirásek

Staré známé pověstí, tak jsem si je konečně taky přečetla. Sice audio, ale asi mě takhle bavila víc. Bylo to fajn poslouchání.

23.05.2023 4 z 5

Tři kamarádi Tři kamarádi Erich Maria Remarque (p)

Pěkný příběh o obdivuhodném přátelství. Jak je důležité mít někoho, na koho se můžete spolehnout v každé chvíli, ať je jakkoliv těžká. Jen mi tentokrát čtení nešlo tak hladce.

09.10.2021 4 z 5

Spravedlnost Spravedlnost Lee Child

Já si toho mýho miláčka Reachera zase užila. I když sám vyřídit takovou mafii jde fakt jen v knížce. Ale představa je to skvělá. Mrtvých tam bylo tentokrát hodně a líto mi jich rozhodně nebylo. Mafiány ráda nemam. Jen se ještě přiznám, že ty první příběhy s Reachrem se mi líbily víc. Ale vymýšlet stále něco nového není určitě lehké a ještě se zavděčit nám čtenářům. Přesto fajn počtení.

03.10.2020 4 z 5