Hella komentáře u knih
Zbožňuju je. Tilly a Poea. To každopádně. Tohle však byla na můj vkus strašně překombinovaná konstrukce a bez mučení přiznám, že jsem se párkrát v kurátorech a nekurátorech a jejich neprůhledných motivech ztrácela. I přesto však hodnotím vysoko. Holt je prostě zbožňuju. A tak.
Zajímavý pohled do života čtyř pozoruhodných žen řeholnic, které službě Bohu a druhým obětovaly vše. Z mého pohledu fascinující, ale zároveň velmi, velmi nepochopitelné. Tím však v žádném případě nesnižuji jejich volbu a životní cestu, naopak možná že by se měl člověk modlit, aby - pokud by potřeboval na sklonku života milosrdnou pomoc - měl to obrovské štěstí a skončil pod jejich láskyplnou a obětavou péčí.
Ne. Je mi líto. Já prostě Lottie na chuť nepřijdu. Navíc jsem alergická na její častá moralizování typu "Předsudky jsou zlé" a ještě častější protáčení očí k nebi. Prostě fakt ne. Který DI zapomene zavolat svědkovi, když ten ho o to žádá a strká mu do kapsy lístek s telefonem? Její maxitrapné hrátky s Boydem taky děs. Nemluvě o tom, že je to skutečně matka roku.
Dávám 6 hvězdiček. Jednoznačně. A nutně potřebuji další díl :-)
Velmi dobré pokračování Květů nad peklem. Přesto však nemohu hodnotit lépe než 3*, protože na mě těch záhad z minulosti a mystična bylo prostě trochu moc. Zároveň se opravdu snažím, ale i Mariniho postava je pro mě zatím .... zvláštní. Stejně jako rušivě působící nespisovná přímá řeč Teresy v porovnání s ostatním textem.
Za mě lepší než první díl. Kate je mi podstatně sympatičtější než Erika v jiné sérii. Nicméně jednu - a to fakt nepřehlédnutelnou - výtku bych měla: Které dítě má ještě v 11 letech chybějící přední zuby? Ani syn Kate to rozhodně nemohl být.
Nebylo to špatné, ale ta přemíra šílených detailů mi vadila natolik, že jsem přeskakovala nezřídka i celé stránky, abych se popisům čirého zla vyhnula. A rozhodně souhlasím s komentáři, že kdyby u nás nejprve správně vyšel tento první díl jako první a ne jako čtvrtý, tak si další čtení rozmýšlím. Krom toho, vážené XYZ nakladatelství, kde je prokristapána 2. díl této série?
Skvělé propletení dvou vyšetřovacích linií a za mě výtečné.... možná s poznámkou, že jsem chvílemi měla pocit, že na pochopení všech souvislostí a správně zařazení si všech jmen bych nejspíš potřebovala vyšší IQ.
Připadám si hloupě, že mi stačilo 60 stran, abych knihu odložila. Na mě je tenhle román až příliš filozofický, příliš dumající nad nesmrtelností chrousta a - se vší pokorou přiznávajíc - nejspíš příliš intelektuálně náročný.
Do poloviny byl u mě tenhle příběh adept na 5 hvězdiček, jenže....
Jenže od části, kdy se začala chystat změna, mi tenhle vývoj přišel tak nevěrohodný a ta náhoda tak nereálná až s prominutím blbá, až mi to zbytek knihy otrávilo. Každopádně ale všechna čest našemu detektivovi, to byl fajn sympaťák.
Nadprůměrně poutavý způsob vyprávění, kniha mě doslova pohltila. Jen jsem nemohla pochopit to opuštění dětí, ale zároveň jsem nevymyslela žádný jiný způsob (a že mi to v hlavě vrtalo dlouho!). A vlastně díky za to, že to je - a jednou provždy doufejme zůstane - jen fikce.
Příběh od první stránky vtáhne do děje a nepustí, dokud nedočtete. Je to mazec - hodně čtivý mazec.
Velké zklamání. Kniha sice psaná čtivě, jenže obsah - pro mě - nezajímavý a zvláštní.
Výborný závěr trilogie, byť vysvětlení na závěr bylo poněkud, řekněme, pracné na pochopení všech souvislostí.
Výborná detektivka a talentovaná autorka. A dál už bych se jenom opakovala po komentářích pode mnou.
Tak já tedy hodnotím jen 3*, a i to je spíš přehnané. Příběh mi dával zabrat, věty drhly, jednotliví hrdinové mi byli hodně nesympatičtí (v čele s hlavní vyšetřovatelkou) a celé mě to prostě nebavilo. Další pokračování už určitě nedám, byla to pro mě ztráta času.
Tohle byla jízda! Nečekaná, nepředvídatelná a mimořádně poutavá. Jen Chloe už snad ani nemohla být víc nesympatičtější.
Takový lehce se čtoucí, přitom ovšem nikterak nadprůměrný příběh: Těžko se mi věří způsobům komunikace vězně s matkou, ještě hůř možnosti a způsobu útěku... Taky mi nikterak extra k srdci nepřirostla Kate a jestli něco fakt nesnáším, tak je to hloupé podceňování nebezpečí hlavními hrdiny. Čiliže když vím, že mi hrozí nebezpečí, asi nikam nechodím sama, že?
Dobré to bylo, dobré! Podstatně lepší než předchozí autorčin titul (Přátele měj nablízku) a srovnatelně dobré jako titul první (Co jsi to za matku). Jen....vím, že Roz to zrovna lehké neměla, ale přesto mi občas její chování trochu lezlo na nervy.
Já byla vlastně docela dost spokojená - kniha mě nutila číst stále dál a dál a držela mě pěkně v napětí, což se mi tak často nestává. Nic nebylo blbé, nic nevěrohodné nebo přitažené za vlasy. Takže za mě určitě dobrý!