Herča76 komentáře u knih
Nádherné i přes obrovské množství bolesti a utrpení. Krásně propracovaný příběh tří židovských žen, který se čte jedním dechem. Po zásluze kniha roku 2019. Kdo se rozhodne pro tuto knihu, nakupte do zásoby pár kapesníků :-).
Zpočátku jsem měla pocit, že knize Hana se už nic nevyrovná. Hotýlek jí však vkusně šlape na paty. Za mně další velmi povedená kniha paní Mornštajnové a doufám, že zdaleka ne poslední. Rozhodně doporučuji všem, kteří hledají netypický styl psaní, bohatě rozkreslené postavy a rychle plynoucí děj.
První díl mě naladil, tento druhý mě ujistil, že je autorka právem mezi mými oblíbenci. Neskutečná jízda, napětí, dynamicky krátké pasáže, výborný styl psané a zase luxusní zápletka. Možná i o stupínek lepší než první díl. Luxusní počteníčko pro milovníky detektivek.
Luxusní detektivka, plná zvratů a překvapivých situací. Jsem moc ráda, že jsem sáhla po prvním díle a můžu tak pokračovat v celé sérii. Výborný hlavní hrdina, špetka arogantnosti mu přidává na zajímavosti, lidskost a logika - co víc si přát. Doporučuji.
Tedy, velmi vydařené!! Touto první knihou si přidávám Angelu mezi své oblíbené a vrhám se na celou sérii. Pokud máte rádi kvalitní detektivku, kde nemusí stříkat krev na každé druhé stránce, rozhodně DOPORUČUJI.
Výborné pokračování. Opět napínavý příběh od začátku do konce, vyšperkovaný do jednotlivých detailů. Z této série dýchá autorovo sebevědomí i příslib dalších nových nápadů. Jednoznačně jeden z těch těch lepších dílů série, konec jsem doslova zhltla. Doporučuji kompletní sérii.
Tak mám z téhle série rozporuplné dojmy. Nečetla jsem jednotlivé díly ihned za sebou, tudíž jsem se musela hodně snažit, abych navázala nitky tam, kde v minulém díle skončily. Jinak si myslím, že série si zaslouží pochvalu svou netypičností a odlišností od ostatních. Doporučuji. A především nedělejte velké pauzy mezi jednotlivými díly.
Naprosto luxusní čtení. Doporučuji všem, kteří hledají v knize postavy reálného života s jejich lepšími i horšími vlastnostmi. Autorův styl je překvapivě uvolněný, čtivý, osudové zvraty hezky rovnoměrně rozložené. Super.
Námět i zápletka luxusní, mně tato kniha sedla se vším všudy. Proto zaslouženě 5*. Tato autorská dvojice spěje do mého osobního žebříčku TOP 10 autorů.
5* - Kepler opět nezklamal, ale i přesto bych ocenila méně brutálních popisků při likvidaci jednotlivých králíků. A otevřený závěr - super, co víc si přát.
Silný příběh napsaný s velkým umem a citem. Co víc si přát. Snad jen spoustu dalších takto krásných námětů. Přečteno jedním dechem.
Všem, kdo ještě nečetli, navrhuji, aby po knize sáhli s časovým odstupem od předchozích aristokratek. Potom se budete bavit stejnou měrou jako u prvních dílů a nebude Vám to připadat "pořád stejné". Já četla s odstupem roku a náramně jsem se bavila. Super čtenářská vložka mezi lavinou těžkých thrilerů a detektivek.
Šla jsem po jistotě - napínavý děj, zajímavá zápletka, sympatická Kim (klidně bych ji brala za kámošku .-)) a hlavně napětí až do konce, protože až do konce nevíte, kdo je vrah. Všechno jsem v této knize našla a pro mě TOP autorka.
Překvapením je pro mě poměrně nízké hodnocení. Musím vyzdvihnout pozvolné odhalování příčin psychické nemoci hlavní hrdinky, to dělalo knihu vkusným způsobem napínavou, že se nedala odložit. I závěr nebyl příliš předvídavý, alespoň mně to hned "nekoplo" :-) Pokud ještě nejste rozhodnuti, zda si knihu vyberete, rozhodně za přečtení stojí.
Knihovnictví případně knihkupectví = moje srdeční záležitost. Bohužel si svůj sen nikdy už nesplním, proto mi tato kniha připadla jako pohádka. A romantika k tomu :-)
Příběh střižený různými pohledy dvou žen na život v luxusu se sexy chlapem. Trochu předvídavý děj očima Amber byl vystřídán šokujícím příběhem očima Daphne. Potom už jsem se nemohla od knihy odtrhnout a netrpělivě jsem čekala na závěr – nezklamal. Bylo to super. Otázkou zbývá – může se to skutečně některé z nás stát?
Nádhera! V poslední době mě žádná knížka neupoutala do postele na tak dlouho. Úžasně napínavá zápletka dokázala, že jsem jen ležela a četla a rodina se starala sama. Takových knih pro nás uštvané matky VÍCE :-) Za mě 100% i Erice s jejím arogantním a místy přehnaným chováním.
Autorka pokračuje v překvapivých zápletkách a i přesto, že se jedná o třetí díl, vůbec nepolevuje v napětí a v strhujících scénách. Trilogii hodnotím naprosto skvěle, zároveň i filmové zpracování je velmi povedené.
Miluji knihy od Jenny Colganové. Jsou naplněny úžasnými popisy ostrova Mure, krásnou přímořskou krajinou a popisy místních lidí a jejich zvyklostí. Skoro jako by jste tam žili nebo alespoň trávili dovolenou. Pak spousta lásky a citů, špetka vzájemných zápletek a knížku odložíte s pocitem sladkého uvolnění a relaxace. Doporučuji, tato autorka za to stojí.
Celkově dobrý. Kladně hodnotím především zápletku, vyprávnění v 1. osobě i věděcké pasáže, které mi tam vůbec nevadily. O dost méně hodnotím hlavního hrdinu a jeho ustavičnou snahu se do případu vměšovat, závěr mi připadnul zbytečně ukvapený a za ten jediný dávám o hvězdu méně.