Heyhey

Nemůžu se rozhodnout, jestli je tato kniha roztomilá nebo hloupá. Rozhodně ilustrace jsou tentokrát mnohem lepší než text.

Napětí chybí. Zato soc. real. z textu přímo tryská.

Zklamání. Velmi slabá slátanina. Po Willardu jsem velmi negativně překvapená.

Skvělá kniha. Osobní výpověď, přiměřeně rozvedené, i když závažné, téma, oslovující zakončení. Ani slovo navíc, vše mělo své místo. Picoultová se svým vařením z vody, aby bylo více stran, se nemůže k této knize přiblížit.

Velké zklamání. Slibný začátek a pak uměle přivařovaná voda o ničem.

Velmi dlouho mi trvalo knihu přečíst. Stále jsem ji odkládala a pak se k ní vracela. Velmi se mi líbil styl psaní, jazyk... ale dějově to bylo až moc pochmurné. Jistě to byl autorčin záměr. Ale fakt síla.

Někdo tomu říká feminismus, někdo zdravý rozum. S autorkou bych moc ráda zašla na kafe...

Knihu jsem zvolila kvůli Výzvě a chystala jsem se ji po pár stránkách odložit. Obálka knihy je děsná, konec přeidealizovaný, ale vysvětlení problému je velmi dobře zpracováno z různých úhlů pohledu. Jako strašák mládeži a jako "pomůcku" rodičům hodnotím vysoko.

Děj byl předvídatelný, ale slohově byla kniha dobrá a postavy byly uvěřitelné. Kniha nebyla nudná, i když jsem ji zvolila kvůli Výzvě.

Čtení jsem si bezvadně užila. Neobvyklý sloh a skladba vedly k neobvyklému konci. Za mě super na dovolenou.

Často mě překvapí, když sáhnu po nějaké knize na základě toho, že mi sedl autor a čekám stejný výsledek a on se nedostaví. Je to má třetí kniha od autorky a musela jsem se přemáhat, abych dočetla. Přišlo mi to převelice zdlouhavé, nepravděpodobné, zmatené, málo čtivé. Výsledek za mne - slabší průměr.

Dobře vedený rozhovor se zajímavým člověkem.

Jedním slovem úžasné. Určitě není tato kniha literaturou - románem. Jsou to skutečné výpovědi o skutečném životě a obdivuji tyto ženy, že se takto otevřely a sdílely. Určitě to mnoha dalším lidem pomůže.

Úžasné čtení, super kniha. Zajímavý námět, skvělá stavba příběhu, příjemný sloh. Doporučuji.

Klišé dvojka - hodná a naivní hrdinka, drsný, kladný, podezřelý hrdina. Snaha o napětí. Celek mírně nad očekáváním. Tři a půl.