Heyhey Heyhey komentáře u knih

Jak to bylo dál?: Knížka o muminkovi, mimle a malé Mie Jak to bylo dál?: Knížka o muminkovi, mimle a malé Mie Tove Jansson

Nemůžu se rozhodnout, jestli je tato kniha roztomilá nebo hloupá. Rozhodně ilustrace jsou tentokrát mnohem lepší než text.

04.12.2018 3 z 5

Angolský pochod smrti Angolský pochod smrti Vladimír Kavčiak

Napětí chybí. Zato soc. real. z textu přímo tryská.

28.11.2018 2 z 5

Pro tvoje dobro Pro tvoje dobro Ellen Marie Wiseman

Zklamání. Velmi slabá slátanina. Po Willardu jsem velmi negativně překvapená.

28.11.2018 2 z 5

V případě neočekávané události V případě neočekávané události Judy Blume

Skvělá kniha. Osobní výpověď, přiměřeně rozvedené, i když závažné, téma, oslovující zakončení. Ani slovo navíc, vše mělo své místo. Picoultová se svým vařením z vody, aby bylo více stran, se nemůže k této knize přiblížit.

07.11.2018 5 z 5

Prostá pravda Prostá pravda Jodi Picoult

Velké zklamání. Slibný začátek a pak uměle přivařovaná voda o ničem.

24.10.2018 2 z 5

Jezero Jezero Bianca Bellová

Velmi dlouho mi trvalo knihu přečíst. Stále jsem ji odkládala a pak se k ní vracela. Velmi se mi líbil styl psaní, jazyk... ale dějově to bylo až moc pochmurné. Jistě to byl autorčin záměr. Ale fakt síla.

12.10.2018 4 z 5

Milá Ijeawele aneb Feministický manifest v patnácti doporučeních Milá Ijeawele aneb Feministický manifest v patnácti doporučeních Chimamanda Ngozi Adichie

Někdo tomu říká feminismus, někdo zdravý rozum. S autorkou bych moc ráda zašla na kafe...

14.09.2018 5 z 5

Jmenuji se Martina: Jsem bulimička Jmenuji se Martina: Jsem bulimička Ivona Březinová

Knihu jsem zvolila kvůli Výzvě a chystala jsem se ji po pár stránkách odložit. Obálka knihy je děsná, konec přeidealizovaný, ale vysvětlení problému je velmi dobře zpracováno z různých úhlů pohledu. Jako strašák mládeži a jako "pomůcku" rodičům hodnotím vysoko.

14.09.2018 4 z 5

Léto na druhý pokus Léto na druhý pokus Morgan Matson

Děj byl předvídatelný, ale slohově byla kniha dobrá a postavy byly uvěřitelné. Kniha nebyla nudná, i když jsem ji zvolila kvůli Výzvě.

03.09.2018 4 z 5

Čarodějnice Čarodějnice Camilla Läckberg

Čím dál lepší čtení.

15.08.2018 5 z 5

Druhý život Marýny G. Druhý život Marýny G. Vladimíra Klimecká

Nečekané. Milé. Příjemné čtení.

03.08.2018 5 z 5

Alenka v zemi zázraků Alenka v zemi zázraků Jana Kristina Studničková

Milé, poetické, zábavné.

19.07.2018 4 z 5

Má ji rád, nemá ji rád Má ji rád, nemá ji rád Sharon J. Bolton

Čtení jsem si bezvadně užila. Neobvyklý sloh a skladba vedly k neobvyklému konci. Za mě super na dovolenou.

19.07.2018 5 z 5

Vzdálená ozvěna Vzdálená ozvěna Val McDermid

Často mě překvapí, když sáhnu po nějaké knize na základě toho, že mi sedl autor a čekám stejný výsledek a on se nedostaví. Je to má třetí kniha od autorky a musela jsem se přemáhat, abych dočetla. Přišlo mi to převelice zdlouhavé, nepravděpodobné, zmatené, málo čtivé. Výsledek za mne - slabší průměr.

20.06.2018 3 z 5

Angelika Pintířová - Padá mi to z nebe Angelika Pintířová - Padá mi to z nebe Jan Paulas

Dobře vedený rozhovor se zajímavým člověkem.

05.06.2018 5 z 5

Trochu jiné mámy Trochu jiné mámy Petra Maťová

Jedním slovem úžasné. Určitě není tato kniha literaturou - románem. Jsou to skutečné výpovědi o skutečném životě a obdivuji tyto ženy, že se takto otevřely a sdílely. Určitě to mnoha dalším lidem pomůže.

31.05.2018 5 z 5

Společenství stínů Společenství stínů Ruth Newman

Proč vždycky naletím na ty anotace? Nedočetla jsem.

21.05.2018 1 z 5

Obětina Obětina Sharon J. Bolton

Úžasné čtení, super kniha. Zajímavý námět, skvělá stavba příběhu, příjemný sloh. Doporučuji.

14.05.2018 5 z 5

Překlep a Škraloup Překlep a Škraloup Tomáš Končinský

ÚŽASNÉ.

08.05.2018 5 z 5

Nízký tlak Nízký tlak Sandra Brown

Klišé dvojka - hodná a naivní hrdinka, drsný, kladný, podezřelý hrdina. Snaha o napětí. Celek mírně nad očekáváním. Tři a půl.

08.05.2018 4 z 5