hobelka komentáře u knih
Velmi smutné a velmi reálné. Od poloviny knihy jsem uvnitř věděla jak to dopadne, ale živila v sobě naději, že nevyhnutelné nepřijde. Polovinu knihy jsem četla v slzách i tak jsem ale vděčná Jennifer Niven, že mi dovolila poznat Theodora Finche a ztratit se v tomto příběhu.
Knihu jsem přečetla jedním dechem. I když většina básní je velmi krátká, ve spoustě z nich je ukrytá hluboká myšlenka. V některých básních se člověk najde a u některých doufá, že se v nich nikdy nenajde a rád je jen ocení jako vzdálený pozorovatel. Kniha ve mne zanechala něco k zamyšlení a jsem ráda za to, že jsem si ji přečetla. Velmi se mi pak také líbí ilustrace v knize použité a jistě se ke knize nejednou vrátím.
Kniha se mi velmi líbila, Nombeko jsem si zamilovala a pokud máte rádi černý humor, sarkasmus a chvílemi i satiru tak velmi doporučuji. Příběh možná trochu přitažený za vlasy, ale myslím, že ne zcela nemožný. Nejvíce mne asi pobavily častokrát velmi trefné poznámky o nedávné historii.
Srdcervoucí příběh u kterého se i zasmějete (pokud máte rádi ironii a černý humor ). Co dodat... John Green to prostě se slovy umí. :)
Je smutné, co si někdo musel prožít, aby tahle kniha mohla vzniknout. Líbí se mi forma, kterou je kniha napsána - dodává tomu autentičnost a spád.
Celá série je velmi čtivá, napínavá ale hlavní důvod proč se mi kniha líbí je ten, že mi sedí Sophiin (autorčin) humor :)
Kniha mne opravdu pohltila a byla pro mne opravdu milým překvapením. Líbí se mi její archaičnost a ukázka chování společnosti, které se vlastně až tak moc nezměnilo..
Dostala jsem z toho chuť na rybu :D Ne vážně, obdivuji že někdo dokáže napsat tak dlouhou povídku o lovení jedné ryby...
Druhá část obsahovala stejné množství sarkasmu a napětí = u mě spokojenost. Těším se až si přečtu třetí díl :)
Záležitost zahrnující nadpřirozené bytosti a spousty ironie si nemůžu nechat ujít. Přečteno za pár hodin :)
Řekla bych že na mě byla kniha až příliš pohádkově zakončená, ale čas strávený s ní, jsem si užila :)
Pro mě nuda, přílišná jednotvárnost, z textu na mne čišela deprese což byl pravděpodobně účel a pokud hledáte knihu která z vás vysaje všechnu naději tak je to kniha přímo pro vás...
Pro dívky do určitého věku to musí být jistě zajímavá kniha...
Čekala jsem něco víc, možná i něco vulgární, peprné... Dostala jsem však nudu a šeď Berlína...
Inspirativní, zdá se však jako by se na věc dívala jen z jedné strany. Chybí zde komplexnost, souvislosti. Vše je vytrženo z kontextu.
Pěkné pokračování, ale chvílemi jsem si připadala jako když čtu dokument.
Taková oddychovka, nápad je to pěknej ale že bych se k téhle knížce ještě někdy vracela tak to teda vážně ne. Mimochodem mi připadalo že z Lux udělala až moc velkou blbku.