Hoblinka komentáře u knih
Moje srdcovka z dob puberty. Jsem ráda, že jsem se k ní díky čtenářské výzvě vrátila.
Za mě nejlepší kniha z celé série. Je to červená knihovna, ale jak říká jedna kolegyně: "Dramat mám dost v soukromém životě."
I já mnohokrát děkuji Čtenářské výzvě za nádhernou knihu, ke které bych se asi jinak nedostala.
Taková naprostá blbost a taková skvělá kniha. Několikrát jsem se smála nahlas. Vřele doporučuji.
Krásná knížka. Jsem moc ráda, že to skončilo dobře. Mimo jiné jsem si opět uvědomila, že si žiju jako prase v žitě.
Moc pěkné počtení, velice moudrá dáma. "Smyslem není uniformita, ale mnohost v jednotě, která ve své rozmanitosti dokáže přežít na hraně působení nerovnovážných sil."
"Byl velkorysý i náročný. Nebezpečný a komický. Sexy i bezpohlavní. Mužný i poťouchlý. Temperamentní i mdlý. Pedantský i bezstarostný." Krásné
Pro mě nejlepší ze všech patnácti her. Prostě ji žeru. Smekám před autory za jejich smysl pro humor a geniální zkratku. Moje kamarádka má syna, který přinesl ve druhé (!) třídě pětku z češtiny za to, že řekl: "Karel Havlíček Borovský byl zadarmo v Alpách, měl tam polopenzi."
Mně se to moc líbilo. Blbost, ale sranda od začátku do konce. Několikrát jsem se smála i nahlas.
Když před přibližně dvaceti třemi lety začala Pottermanie, dlouho jsem se jí bránila. Nemám ráda hurá akce, teď všichni čteme to nebo ono. Pak jsem se jen z hecu přihlásila na teletextu do soutěže o pátý díl. Když je štěstí unavené, sedne i na ... Samozřejmě jsem nemohla začít od pětky, to dá rozum. Koupila jsem si tedy všechny předchozí díly a tím začala láska na celý život
"Co by to mohlo znamenat? Prodám důl, no." "Třeba ho neprodáte. Třeba Vám ho vezmou..."
Já pořád nedovedu pochopit, že jim to prošlo.
Jedna z jejich nejlepších her.
Karel Čapek je mistr nad mistry. I po sto letech.
Povídka Čičmani a ptáci je inspirována jeho vlastní zkušeností.
Moc krásné. Nevím, jestli se budu dívat na film.