Honey19 Honey19 komentáře u knih

10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou 10 000 kilometrů pěšky Jižní Amerikou Jan Rendl

Tato kniha mne bohužel nebavila. Autorovo vyjadřování mi cca ve čtvrtině knihy začalo vadit.

10.05.2021 3 z 5

Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Super oddechové čtení.

07.04.2021 4 z 5

Příběh nového jména Příběh nového jména Elena Ferrante

O kus lepší než první kniha. Nicméně nesdílím všeobecné nadšení. Mě to prostě moc nebaví. Elena je mi strašně nesympatická, stejně tak i Lila. Děj místy zajímavý, ale pro mne spíše vleklý.

25.01.2021 3 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Oddychovka. Čte se dobře, ale celkové vystavění příběhů mne nebavilo. Chabý děj.

03.02.2020 2 z 5

Amerikou od severu k jihu Amerikou od severu k jihu Leoš Šimánek

Čtivě napsané zážitky z cestování. Kniha se četla sama.

26.03.2019 5 z 5

Faktomluva Faktomluva Hans Rosling

Zajímavá kniha, která stojí za přečtení. Pro mě v knize byla spousta nových informací, stejně jako většina dotazovaných v testu bych pohořela, viděla jsem svět v černějších barvách. Tato kniha podněcuje k tomu, aby lidé více přemýšleli a nepřejímali věci tak jednostranně jak jsou nám komunikovány.
Nicméně grafy pro mne byly nezajímavé.

27.02.2019 3 z 5

Žena z kajuty č. 10 Žena z kajuty č. 10 Ruth Ware (p)

Ze začátku se kniha dobře, slibovala i zajímavou zápletku, ale postupně mne hlavní hrdinka začala číst neuvěřitelně na nervy a hlavní rozuzlení a konec knihy byly k smíchu.

06.11.2018 2 z 5

Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Tohle mě absolutně nebavilo, dočetla jsem jen cca do půlky.

25.10.2018 1 z 5

Andělé noci Andělé noci Lenka Lanczová

Autorčiny knížky jsem kdysi dávno přímo hltala, nyní jsem po pár z nostalgie sáhla.
Jedná se o příjemné, oddychové čtení. Příběhy jsou naivní, ale jako oddychovka fajn. Příjemná nostalgie.

21.08.2018 3 z 5

Dilema všežravce Dilema všežravce Michael Pollan

Velice zajímavá kniha, kde jsem se dozvěděla spoustu nových informací. Možná bych omezila autorovo obsáhlé vyprávění v některých částech jsem je přeskakovala, Ale například zážitky z farmy, kde pomáhal, to se mi velice líbilo.
Rozhodně zajímavé bylo i povídání o tom jak fungují tzv. "bio" a "organic" brandy.
Kniha rozhodně stojí za přečtení, myslím si že je důležité aby se lidé zamysleli jak funguje v dnešní době velkokapacitní pěstování/zpracování potravin a ten rozdíl pokud se jedná o farmářské výrobky.

09.08.2018 4 z 5

Strom viselců Strom viselců Ben Aaronovitch

Opět skvělý díl. Neuvěřitelně mne Peterovy průšvihy a pátrání baví. Řekla bych, že díl od dílu jsou knihy lepší. Už se nemůžu dočkat další knihy.

17.06.2018 4 z 5

Sbor chilburských dam Sbor chilburských dam Jennifer Ryan

Nádherná kniha. Velmi čtivě napsaný román, četl se sám.

20.11.2017 5 z 5

Zavražděná vévodkyně Zavražděná vévodkyně Simon Brett

Mne kniha neoslovila. Prevít neměl chybu, u něho jsem se nasmála, ale tady v této knize humor postrádám. Respektive snaha o humor tam je, ale pro mne je to prostě jen "blbé"... škoda, těšila jsem se na tuto knihu.

17.02.2015 1 z 5

Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

Tohle je moje nejoblíbenější kniha. Úžasně napsaný poutavý příběh, který mne nikdy mne neomrzí. Každé další přečtení knihy je pro mne zážitkem.

08.03.2013 5 z 5

Velice čtivá, místy napínavá, vtipná kniha. Patří spíše do odpočinkové literatury u čtení není nutno moc přemýšlet, ale opravdu pobaví. Knížku jsem měla přečtenou za pár dní.

08.03.2013 4 z 5

Past na knihomolku Past na knihomolku Emma Hart

Knížka se mi nelíbila, plytký děj a nesympatická nelogicky uvažující hlavní hrdinka.

11.07.2023 2 z 5

Cyklistka: Osud poslední baronky Cyklistka: Osud poslední baronky Jana Poncarová

Vůbec jsem se do knihy nemohla začíst, vadilo mi prolínání minulosti a přítomnosti. Celkově jsem se musela přemáhat abych knihu dočetla.

06.04.2023 3 z 5

Majonéza k snídani Majonéza k snídani Markéta Lukášková

Ze začátku jsem se do knihy nemohla začíst, ale cca od poloviny knihy mne to začalo bavit.

21.09.2022 3 z 5

Mise Hygge Mise Hygge Caroline Franc

Prijemna oddychovka, precteno za den a musim rict, ze me to bavilo. Hlavni hrdinka byla nesympaticka, dej predvidatelny, ale sympaticke prostredi, lakajici k navsteve Danska.

21.06.2022 3 z 5

Žárlivost a jiné povídky Žárlivost a jiné povídky Jo Nesbø

Na knížku jsem se těšila moc, ale byla jsem zklamaná. Kniha obsahuje pár povídek, které mne upřímně řečeno nebavily... ač je to útlá knížka, měla jsem problém ji dočíst.

20.09.2021 2 z 5