Honey19 Honey19 komentáře u knih

Půlnoční slunce Půlnoční slunce Jo Nesbø

Napínavá kniha od začátku až do konce. Konec strhující.

06.02.2019 5 z 5

Boss Babiš Boss Babiš Jaroslav Kmenta

Zajímavá kniha, nicméně v množství informací jsem se konci knihy začala ztrácet.

28.12.2018 3 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Oddychové a pohodové čtení. Kniha se mi moc líbila, při čtení jsem měla 100 chutí zabalit se do deky, pít horkou čokoládu a k tomu přikusovat sladké pečivo.

30.11.2018 5 z 5

Pekáč buchet Pekáč buchet Kateřina Petrusová

Romantické čtení pro ženy, příjemná oddychovka, hezky se čte.

28.11.2018 4 z 5

Biomanžel Biomanžel Michal Viewegh

Tohle mě vůbec nebavilo. U Biomanželky jsem se i docela nasmála, ale tohle bylo lítostivé a trapné.

22.11.2018 1 z 5

Hana Podolská ve víru dějin Hana Podolská ve víru dějin Naďa Dubcová

První polovina knihy je v podstatě krátké shrnutí života Hany Podolské, toto bylo pěkně a čtivě napsané, nicméně bez jakýchkoliv podrobností, které bych uvítala. Druhá půlka knihy pojednává o synovi Hany Podolské a ta mě nebavila vůbec.

07.11.2018 3 z 5

Žena z kajuty č. 10 Žena z kajuty č. 10 Ruth Ware (p)

Ze začátku se kniha dobře, slibovala i zajímavou zápletku, ale postupně mne hlavní hrdinka začala číst neuvěřitelně na nervy a hlavní rozuzlení a konec knihy byly k smíchu.

06.11.2018 2 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Tak tahle kniha se mi absolutně nelíbila. Nosný příběh postavený na pečení se mi nelíbil, druhý příběh tzv. povídka byla dle mého názoru absolutně trapná. Četla jsem daleko více knih s podobnou tématikou (holocaust), které byly asi tak o 1000% lepší. Např. Narodili se aby přežili, Deník Anne Frankové atd.

30.10.2018 1 z 5

Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Tohle mě absolutně nebavilo, dočetla jsem jen cca do půlky.

25.10.2018 1 z 5

Nejodlehlejší stanice Nejodlehlejší stanice Ben Aaronovitch

Slabší díl. Chyběl Muž bez tváře, Lesley a Lady Ty.
Rozhovor s autorem na konci knihy byl vcelku zklamáním.

Debora Debora Georgette Heyer

Přečteno za dva dny, kniha se dobře četla. Psáno ve stylu Jane Austen.

04.10.2018 4 z 5

Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

Do první části knihy jsem se vůbec nemohla začíst a kniha mne vůbec nebavila. Druhá půlka už naštěstí byla čtivá a ve finále mne kniha bavila.

Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Zajímavý příběh, který nutí k přemýšlení. Nicméně konec knihy mi přišel nelogický a nepravděpodobný.

Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Krátká povídka se zajímavou myšlenkou.

07.09.2018 3 z 5

Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Nějak sem se do knihy nemohla začít. První kniha od autorky a nejsem nadšená.

03.09.2018 3 z 5

Počkej na mě, Radko! Počkej na mě, Radko! Lenka Lanczová

Tahle série patřila kdysi k mým nejoblíbenějším od této autorky. Po spoustě let jsem se k ní vrátila a nezklamala mne :), dostala jsem přesně co jsem čekala - naivní dívčí čtení, ale přesto hrozně čtivé.

27.08.2018 4 z 5

Andělé noci Andělé noci Lenka Lanczová

Autorčiny knížky jsem kdysi dávno přímo hltala, nyní jsem po pár z nostalgie sáhla.
Jedná se o příjemné, oddychové čtení. Příběhy jsou naivní, ale jako oddychovka fajn. Příjemná nostalgie.

21.08.2018 3 z 5

Jurský park Jurský park Michael Crichton

Super knížka. I když film jsem viděla, tak kniha ho předčila. Velice napínavé čtení.

20.08.2018 4 z 5

Dilema všežravce Dilema všežravce Michael Pollan

Velice zajímavá kniha, kde jsem se dozvěděla spoustu nových informací. Možná bych omezila autorovo obsáhlé vyprávění v některých částech jsem je přeskakovala, Ale například zážitky z farmy, kde pomáhal, to se mi velice líbilo.
Rozhodně zajímavé bylo i povídání o tom jak fungují tzv. "bio" a "organic" brandy.
Kniha rozhodně stojí za přečtení, myslím si že je důležité aby se lidé zamysleli jak funguje v dnešní době velkokapacitní pěstování/zpracování potravin a ten rozdíl pokud se jedná o farmářské výrobky.

09.08.2018 4 z 5

Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Aleš Palán

Docela zajímavá kniha. Některé rozhovory byly velmi zajímané, jiné nikoliv.. poměrově tak půl na půl. Stojí za přečtení.

04.07.2018 3 z 5