ibs komentáře u knih
To vazne po 100 stranach prestalo bavit. Nemastne, neslane, roztahane, aj chcem vediet, co bude dalej, aj sa nudim stranu po strane.
Ma svojsky styl pisania, uz v Zltej ma to zaujalo, Modra je trosku slabsia nez Zlta podla mna, ale urcite chcem citat i treti diel serie.
Svojske, ozaj svojske. Ked clovek o nieco/niekoho pride, musi aj tak ist dalej. Zivot sa nezastavi. Presne o tom tie pribehy su.
Nebolo to bajecne, nebolo to ani zle. Nijak nenadchlo, ale ani nevadilo. Taky priemerny -nazvime to - roman o zivote a umierani, skor citovo ponaty.
Pribeh putavy, vyborne predostrety citatelovi, ale vcelku obycajny roman, druhy krat to nema zmysel citat.
Masaker na 200 stranach, velmi smutne, velmi zvlastne pisane, opakovane to citat nemam chut, po Vegetarianke a tejto knihe uz autorkine dalsie vyhladavat asi nebudem.
Tri kapitoly, respektive teda casti knihy. Prva tazka a vazna, dost narocna pochopit. Druha, ozaj vtiahla do deja, dala tomu smrnc. Tretia uz bola totalnym sklamanim, vsetko ostalo tak neukonceno-ukoncene, cele take depresivne, take nijake. Akoby prestala autorka chciet pisat, akoby si mal citatel sam spravit taky ten psychologicky hodnotny zaver. Pre mna skoda dobrej knihy.
Pise vyborne. Niet co dodat. Snad len hviezdicku menej tretej tretine knihy, nemala taky ten “viganovsky” spad.
Zaujimave, alefilm bol asi lepsi pocitovo tentokrat. Autor pise dobre, Everest bol skvely.
Putave, faktograficke, komplexne podane vsakovake informacie a pribehy o horolezectve a samotnom Evereste. Dobre citanie.
No neviem, jedna hviezdicka za Pulitzera (ocenenym kniham davam sancu vzdy), druha hviezdicka za miestami ozaj usmevne spracovany dej (aj ked som sa casto stracala, podla mojho skromneho nazoru, v zbytocnych stranach) - tretia hviezdicka by bola za inakost (ale tu som zvazovala, lebo niekedy prave ta INAKOST prinesie Pulitzera a ine ocenenia). Druhy raz sa k tomu nechcem vratit ani nahodou.
Zvlastne to bolo, 110 stran, riadkovanie 1,5, okraje stran velke, vlastne taky rychlo-pribeh, ale ze fuuuuha.. v hlave ostal. Ten zaver, dvaja otcovia - zrazu po tom vsetkom uplne nova realita..
Ano aj nie. Pasaze lahko citatelne, ale aj pasaze tahavejsie. Dej plynie, ale miestami stoji. Aj vyborne, aj horsie. Znovu to citat nebudem, ale precitat to bolo zaujimave.
Pre dospeleho ano, pekna kniha - pre deti - no neviem, mile, poucne, ale rozplakali sa uz pri prvej kapitole a skor bola pre ne podivna.
Ono sa to citalo akoby to clovek realne prezil. Fakt pobavilo, aj prislo luto.
Bolo to dobre, bolo to ctive, len az velmi domotane, prva polovica zapletkou nadchla, druha uz bola nudnejsia.
Vyborne z pohladu tradicie a nasich akoby korenov, ale na druhej strane vela postav a vazieb, trosku sa v tom clovek straca a zaver... aj to cakate, a aj tak to zaskoci.