ibs komentáře u knih
No neviem, ozaj neviem co na toto povedat. Zvlastne, pomale, nutne sa koncentrovat vyslovene na citanie. Zavieram na 108 strane, vobec ma to nezaujalo, nezaujima ma koniec, citala som az sem len nech viem “ preco to je klenot polskej tvorby” - fakt netusim.
Typicky Barnes, uvahy, myslienky, pohlad na stav z kazdej strany. Kto ma rad psychologicke vyobraxenie postav - nech sa paci.
Tretia cast knihy, kde su svedectva ludi priamo zainteresovanych na udalosti, su SIALENE. Uz len kvoli tomu sa to oplati citat.
Na tento pribeh treba mat “naladu”, je to vyborna novela, len ak ate najskor citali prvocisla, ktore zrejme uz netromfne nic, bude asi sklamanim.
Vyborne, pisane starsim sposobom — avsak vyborne i dnes.
Velmi dobre sa to citalo, zvlastny pribeh, dojem sice neostal ziaden, ani to nelaka citat dalsie knihy od Oksanen, ale nebolo tl vobec zle.
Ja neviem, od zaciatku taky pokus o “pseudopsychologiu”, zaver klasicky Ewanovsky polozeny, obycajna kniha, strasne ma iritovalo embryo rozjimajuce nad zivotom.
Mohla to byt vyborna poviedka, keby sa umelo nenatahoval pocet stran na “roman”.
Asi najslabsie, co som
od McEwana citala, niecoho privela, niecoho primalo, ale hlavne neuveritelny mix situacii posobiaci az nudne a tazkopadne. Skor sklamanie v porovnani s inymi knihami od autora.
Vynikajuca, mozno menej “ctiva” nez dej u Mornstajnovej knih, ale o to lepsie na zamyslenie sa.
Malokedy sa stane, ze film snad predci i knihu. V tomto pripade vyber hercov, obsadenie postav a ich stvarnenie a vobec vypovedanie deja bolo n e n o r m a l n e. Ako kniha tak i film vynikajuce, spolu tvoria dokonaly celok.
Vyborne, z knih od neho, ktore som citala, asi jedna z najlepsich.
Do polovice zdlhave, miestami pekne a na zamyslenie, miestami mi pripadali pasaze zbytocne, pribeh raz mysticky, potom striktne realny, taky chaos trosku..ale potom, to rozuzlenie a vysvetlenie dejovych linii, fakt nie zle!
Pise vynikajuco, niet co dodat. Tato ako aj dalsie jej knihy su pozitkom pre citatela.
But date 5 hviezd alebo horko-tazko jednu, ale na moj vkus toto stalo za kazdy jeden riadok..mozno miestami pritiahnute za vlasy, mozno velmi vela metafor, mozno odseky, v ktorych sa citatel straca a mozno ani nie roman, skor novela - ale tie vykreslene postavy bez jedineho opisu, pribeh, ktory ani nie je pribehom a sialene podivna zapletka, tak k tejto knihe sa clovek proste vrati:)
Klasicke talianske pisanie, ale to rozuzlenie- fuuuha.. dost dobre.
No neviem, zmiesane pocity... vcelku aj zaujimave citanie o autizme, na druhej strane “nic nedalo, nic nevzalo, dojem neostal ziaden”.