ibs ibs komentáře u knih

Víťazky Víťazky Lætitia Colombani

Vrkoc bol taky uceleny, taky zapamatatelny. Toto nebolo zle, ale bola to taka poviedka o zenach na okraji a hladani seba sa. Styl pisania fajn, pragmaticky, ale chybalo tomu to take “whaw”.

17.12.2020 3 z 5

Osmý život (pro Brilku) Osmý život (pro Brilku) Nino Haratischwili

Genialne, putave, uzasne rozpravanie rodinnej sagy v kontexte ruskej historie. PERFEKTNE!

10.12.2020 5 z 5

Jak ztratit Zemi Jak ztratit Zemi Nathaniel Rich

Na zamyslenie super, cas ukaze, co sa stane naozaj. Taka realita-fikcia...

27.11.2020 3 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Nebolo to zle, ale nebolo to ani genialne. Pacila sa mi myslienka, prva a posledna kapitola, nie je to vsak to take whaw, znova citat nebudem.

25.11.2020 3 z 5

Zmizelí Zmizelí Colin Falconer (p)

Vynikajuce. Citala som HAREM, skvele, ZLOBA - trosku pre mna brak, ANASTAZIA - dobre, AZTECKA PERLA - zly preklad.

17.11.2020 5 z 5

Syn Syn Jo Nesbø

Sialene dobre.

18.10.2020 5 z 5

Hodiny z olova Hodiny z olova Radka Denemarková

Svojske. Tazko sa tem styl cita, ale precotat sa da. Len neviem, ci by som si ju vzala do ruk este raz, keby som vedela, do coho idem. Za mna nie.

03.10.2020 1 z 5

Kde raky spievajú Kde raky spievajú Delia Owens

Nebolo to zle, ale su aj ovela lepsie knihy. Tie New York Times bestsellery obvykle vela slubia a menej realne daju..

03.10.2020 2 z 5

Prvá pravda Prvá pravda Simona Vinci

Zvlastne citanie, ani neviem, ci stalo za to. Kazdopadne take inakeee.

28.09.2020 3 z 5

Mendelův trpaslík Mendelův trpaslík Simon Mawer

Mne to absolutne nesadlo.

28.09.2020 1 z 5

Niekedy netreba zdolať vrchol Niekedy netreba zdolať vrchol Paolo Cognetti

Take obycajne vyrozpravanie sa, oproti prvym dvom “horskym” kniham - vcelku sklamanie.

11.09.2020 1 z 5

Neopouštěj mě Neopouštěj mě Kazuo Ishiguro

Ishiguro pise uplne “inak” a pise vyborne!

24.08.2020 5 z 5

A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

jednoznacne pre mna najlepsie pisana z jeho knih!

20.08.2020 5 z 5

Tisíce planoucích sluncí Tisíce planoucích sluncí Khaled Hosseini

Da sa vobec toto pochopit v nasej europskej kulture a mysleni? JEHO KNIHY TREBA PRECITAT, clovek vela pochopi.

11.08.2020 5 z 5

Svetlo, ktoré nevidíme Svetlo, ktoré nevidíme Anthony Doerr

Dej vyborny, len tie tazkopadne opisy, to tomu vela ubralo v hodnoteni. Napad zapletky super, ziadna klasicka romantika. Velmi dobre, nesadol iba styl pisania.

11.08.2020 4 z 5

My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Len o trosku slabsie ako Medvedovce, aj kvoli rekapitulacii prveho dielu na prvych sto stranach.

11.07.2020 4 z 5

Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Vynikajuce. A to som ozaj nedocitala Oveho, Brit-Marie ani Babicku...asi im dam este sancu.

04.07.2020 5 z 5

Majster šarkanov Majster šarkanov Khaled Hosseini

Pribeh vyborny, i ked zo zaciatku take pateticke, ale potom uz sa to rozbehlo. Stale ma fascinuje mentalita a kultura tychto krajin, z extremu dobreho do extremu zleho.

02.07.2020 4 z 5

Co by můj syn měl vědět o světě Co by můj syn měl vědět o světě Fredrik Backman

Vyborneeeee - ak mate deti, pochopite.

22.06.2020 5 z 5