Ilirea25 | Komentáře u knih | Databáze knih

Ilirea25 Ilirea25 komentáře u knih

Nádraží Perdido Nádraží Perdido China Miéville

Knihu vzdávám. Nedotčena, naprosto nepochopitelný příběh. Příběh se vleče, občas nedává smysl. Možná jsem si ji vzala v nesprávný čas.

16.02.2019 1 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Naprosto miluju. Naprosto jsem se zamilovala do Jeřáda. ♥

02.08.2018 5 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Ta knížka je prostě O můj bože. Nic jiného se nedá ani říct. Už moc se těším, až si koupím druhý díl :)

15.05.2018 5 z 5

Paní smrt Paní smrt Terry Goodkind

Goodkinda mám přečteného skoro celého. Tím myslím Meč pravdy, stále je to blbost, ale dá se to "aspoň" číst, v porovnáním Mečem pravdy.

14.01.2025 1 z 5

Válečné srdce Válečné srdce Terry Goodkind

Ukončuji tuhle utrpení celou sérií. Není na to co jiného říct. Je to příšerný.

24.12.2024 1 z 5

Alcatraz versus ďábelští knihovníci Alcatraz versus ďábelští knihovníci Brandon Sanderson

Jsem hodně na pomezí mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale celkově nevím, co si o knize myslet. Je možné, že v knize vidím docela dost inspirací z HP? Příběh nebyl špatný, chápu, že tohle bylo určitě pro jinou věkovou kategorii, ale něco málo tomu chybělo. Vadili mi tam 13 letí neporazitelní teenageři proti dospělým lidem? Nebo docela odfláknutý hlavní boj?

Co musím ale pochválit, tak jsou boží ilustrace, které nás provádí celým dějem. Ty se opravdu povedly. Kniha byla pro mě oddychovkou, ale neposkytla nic, co bych asi už kdysi nečetla.

05.05.2023 3 z 5

Červená sestra Červená sestra Mark Lawrence

Proč já s Lawrencem tak bojuji? S touhle knihou jsem se trápila přes týden a tak tak jsem ji dočetla. Stejně, jako s Trnovým princem, kterého jsem měla přečteného dříve, protože neměl přes 500 stran...
Autor má takový potenciál, ale nedokáže jej použít. Kniha měla světlé stránky, bohužel převažuje tolik negativ, že vesměs celou knihu pohřbil..

16.01.2022 2 z 5

Ritmatik Ritmatik Brandon Sanderson

Další kniha od mého oblíbeného autora. Ritmatika nepovažuji za slabou knihu, pouze s porovnáním Archivu je jednoduchá. Univers, co Sanderson vytvořil v Archivu je absolutně nepřemožitelný. Proto bych tuhle knihu doporučila mladým čtenářům nebo těm, kteří chtějí zabrousit to autorových knih, ale netroufnou si hned na jeho složitá díla.

Musím říct, že závěr byl pro mě hodně odfláknutý, jednoduchý a čekala jsem mnohem lepší a propracovaný motiv. Takhle jsem dostala necelých 400 stran příběhu s uspěchaným koncem.

07.05.2021 4 z 5

Asfalt Asfalt Štěpán Kopřiva

Za mě opravdu velký špatný. Přijde mi, jako kdyby autor vzal generátor náhodných slov a hodil to na papír. Kniha mi byla doporučena na základě Panského klubu, že je to stejný bizár. To možná je, krev i střeva se valí všude, ale to je možná to jediné, co bylo v knize fajn. Na straně 300 knihu odkládám... Tohle není autor pro mě.

15.12.2020 1 z 5

Dolores Claiborneová Dolores Claiborneová Stephen King

S Kingem jsem jako na houpačce. Některé knihy jsou skvělé, některé nudné a nezáživné. A právě u Dolores si právě nejsem jistá. A ačkoliv má kniha 214 stran, bylo to pro mě docela utrpení.

05.11.2020 3 z 5

Bouřková fronta Bouřková fronta Jim Butcher

Popravdě jsem s tím neměla problém :D
Mě to bavilo.

15.06.2020 5 z 5

Pouštní Kopí Pouštní Kopí Peter V. Brett

První kniha byla skvělá, až na pasáž s Jardirem. A když prvních 200 stran druhé knihy se týká pouze Jardira, nebyla jsem z toho nadšená. Teď všechny ty názvy, jména.. Ztrácela jsem se v nich.
Ale po slabém začátku kniha nabrala ten stejný šmrnc, jako kniha první. Arlen je skvělý, Leeshu musí všichni milovat, chudáka Rojera musí všichni litovat. Klasika :D A ten konec? No cože...

11.05.2020 3 z 5

Tetovaný Tetovaný Peter V. Brett

Kniha mě velmi mile překvapila. Dějové linie byly fajn, což se nedá říct o přemýšlení některých postav. Nelogické, stupidní myšlenky a nápady.
Bylo to zase něco nového. Budu pokračovat. I když ten konec hodně sklouzával do YA, a to nebylo dobré.

13.04.2020 4 z 5

Prokletá pevnost Prokletá pevnost Markéta Prášková

Kniha je krásná, milá.. I když obsahuje klišoidní scény, mě opravdu pohladila na duši.

26.03.2020 4 z 5

Rozdělení Rozdělení Richard A. Knaak

(SPOILER) Jsem nadmíru spokojená a i když smutná...

***Spoiler***
Chudáčku můj milovaný Broxi..

11.03.2020 4 z 5

Půlnoční slunce Půlnoční slunce Jo Nesbø

První díl byl mnohem lepší.. Tohle je takové meh, meh ...

13.01.2020 2 z 5

Paměť kostí Paměť kostí Diana Gabaldon

Popravdě a ač nerada, musím ubrat hvězdičku kvůli 3/4 knihy, kde byla pouze válka a děj okolo ní. Paměť kostí mě bavila mnohem méně, než prvních 200 stran Hořícího kříže. Cizinku miluji a knihu zachránila poslední třetina, ve které se konečně něco dělo. Ale jinak příběh je to skvělý.

05.12.2019 4 z 5

Studna věčnosti Studna věčnosti Richard A. Knaak

Má druhá kniha ze světa Warcraftu a jsem velmi spokojená. Postavy jsou skvěle vykresleny, děj ubíhá, nikde nenudí. Broxigar se stal mou oblíbenou postavou.

28.10.2019

Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Klasická jednohubka s žádným dějem a přespříliš jednotvárného sexu. Když už autorka píše, mohla vybrat víc, než 2 polohy.

30.06.2019 2 z 5

Temné a osamělé prokletí Temné a osamělé prokletí Brigid Kemmerer

Mám strašně ráda pohádku Kráska a zvíře, takže jsem neváhala sáhnout po téhle krásce. A nelitovala jsem. Je to skvělé, čtivé, stránky utíkají. Greye jsem si hned oblíbila. Jsem ráda, že to neprobíhalo stejně, jako ve Dvorech od S. J. Mass.

29.05.2019 5 z 5