iLuciferie komentáře u knih
Začátek se mi celkem líbil, ale děj, pointa a vlastně ani vyprávění jako takové mě nijak nechytlo...
Největší plus této knížky byl za mě v připomenutí a rozšíření znalostí ohledně genetiky a Mendela. Jinak se mi jak formou tak obsahově moc nelíbila.
Burtona mám ráda, ale tato knížka je pěkná jen ilustracemi - předpokládám, že "básním" nespíše hodně uškodil překlad, ale výše se za mě prostě hodnotit nedá..
Co se týče čtivosti - starý dobrý Brown.
Mně osobně se i líbí, že jsou poslední dvě knihy lehce odlišné než předcházející v sérii - jinak by to byla už nuda.. V Počátku jsou navíc šifry a historická linka nahrazeny tématem technologií (podobně jako v Digitální pevnosti, která se mi ovšem líbila více), takže mi kniha naštěstí nepřijde jako pátá variace na Šifru :)
Škoda jen stále stejného (super)hrdiny - Brownovi by slušela nová hlavní postava, no tak třeba příště :)
Hvězdičku dolů dávám za podle mě zbytečně zdlouhavý konec.
Akční detektivka, u které jsem měla sice ze začátku prošku problém, jak je napsaná, ale ve výsledku se mi líbila.
Řekla bych, že styl spíš odpovídá předpokladu, že bude zfilmovaná - seriál jsem neviděla, ale umím si představit, že by mu téma/styl vyprávění mohl sedět více než románu.
Po Ženě v kleci a Zabijácích mi přišel Vzkaz v láhvi trošku slabší, ale i tak se těším na další díl!
Čtivá a napínavá - líbila se mi ješte o něco víc než Enderova hra.
Zábavná kniha, u které jsem měla místy pocit, že nečtu, ale koukám přes rameno nějakému hráči - zvláštní pocit.. Nicméně mě příběh bavil.
Za mě takový spíše horší průměr.
Jedná se o mojí první knížku od autorky a připadalo mi, že mi první půlku chybějí nějaké informace z předchozích dílů (přebal knížky bohužel neupozorňuje, že se jedná o 3. díl).
Ačkoliv hlavní hrdinové jsou sympatičtí, děj se spíše vleče a samotné rozuzlení s vysvětlováním ve stylu "udělat to mohl kdokoli" mě bohužel také příliš nebavilo.
Zabijáci se mi líbili stejně jako předchozí Žena v kleci. Adler Olsen se mi libí hlavně pro to, že ve svých knihách poskytuje mimo klasického pohledu vyšetřujícího i ne uplně tradiční pohledy - ať už ze strany oběti nebo podezřelých/viníků.
Milé čtení, taková oddychovka, ale na Saturnina a Muže se psem samozřejmě nedosáhne.
Historické romány moc ráda nemám, ale tato knížka je napsaná překvapivě poutavě.
Detektivky od Bootha mám ráda, je to ten typ knih, kdy nejde jen o konkrétní vraždu/vraždy, ale také o život vyšetřovatelů a hlavně o prostředí ve kterém se děj pohybuje.
Škoda, že další díl BB art česky vydat neplánuje (ptala jsem se) :-(
Brownovy knihy mimo sérii s Langdonem se mi líbí ještě více než s ním.
Zvláštní knížka. Velmi se mi líbilo prostředí staré Prahy, z vyprávění si člověk, který je v popisované oblasti někdy pohyboval, opravdu krásně vybaví, kde se hrdina nachází. Nicméně příběh jako takový mě nebavil.
Moje pátá kniha od autorky a zatím se mi líbila nejvíc. Stylem příběhu podobná "Času odejít", ale zde mi všechny dějové linky přišly uvěřitelnější či méně rušivé/rozčilující/hloupé... Možná už jsem si víc zvykla na autorčin styl, ale každopádně jsem si tento příběh moc užila :)
Začátek mi přišel zábavný ve stylu našeho skvělého Zdeňka Jirotky. Bohužel "putovací část" už se mi tak lehce nečetla a vlastně mi přišlo, že se během celé knihy ani tak nic moc nestane.