iLuciferie komentáře u knih
Četlo se to dobře a člověk narozdíl od prvního dílu není na začátku zmatený. Děj je až na pár výjimek v podstatě chronologicky, což mě osobně vyhovovalo víc. Nicméně na konci mi opět přišlo, že děj ztrácí na zajímavosti a na můj vkus to bylo až moc "předémonizované".
Namlsaná Nekonečným příběhem a Děvčátkem Momo jsem bohužel očekávala víc než jsem dostala. Ač mají asi všechny povídky bezesporu zajímavý námět/myšlenku, první půlka knihy se mi vlastně moc nelíbila. Pak jsem si buď zvykla nebo je druhá čtveřice povídek napsaná nějak přívětivěji. Za mě každopádně ve výsledku podprůměr.
Knížka sice s hezkou původní myšlenkou, která ale za mě byla naprosto nedostatečně využitá či zajímavě rozvedena. Původní vyzdvihované ilustrace mi navíc zážitek spíš zhoršily než zlepšily :D
Pěkné ilustrace, ale četli jsme i lepší komiksové příběhy :)
Super komiks pro malé slečny. Velmi nás bavila zejména lehká interaktivita se čtenářem a samozřejmě pěkné obrázky :)
Milý čertovský příběh s přesahem.
(Za nás ve čtyřech letech ok.)
Super knížka plná fantazie, napínavý příběh a pěkné ilustrace (i když stylem tedy spíše pro dospělé než pro děti).
Už rozečítáme druhý díl :)
Takový ne moc věrohodný pokus o "pražské děti z Bullerbynu". Jak je zmíněno i níže, vypravěčka působí trošku jak pěst na oko, nálada knížky je sice fajn, ale některá témata jsou celkem nevýchovná.
Dostala jsem to, co jsem očekávala. Horší i lepší povídky, což je taková klasika u povídkových sbírek. Myslím, že slovo "mysteriózní" v popisu je důležité - pozor, určitě nejde výhradně o hororový žánr. Mě však autorka prostě baví a to včetně její inspirace Kingem.
Milý, napínavý příběh (nejen) pro děti, které nemají školu až zas tolik rády.
Autorka má super nápady, jen mi přijde, že by z nich mohla vytěžit více.
Ano, autorka píše pořád skvěle, jen mi tentokrát úplně nesedlo téma. Linie s Frostovou byla příjemným zpestřením. Na příští díl se samozřejmě těším, i když v rámci naznačeného směru mám trošku obavy, no uvidíme..
Líbil se mi příběh i styl vyprávění. Knížka však rozhodně není pro každého.
Ilustrace pořád pěkné, ale přijde mi, že autor nemohl nic vymyslet, tak dost vaří z vody..
Tato autorka mě vlastně dost baví, i když zároveň v každé knížce najdu takové nějaké "ale"... Zde jsem byla ze začátku hodně nadšená - zajímavé prostředí, postavy, téma. Co mi naopak přišlo hodně na škodu je zbytečné opakování téhož znovu v rámci popisování soudního procesu.
Knížka je psaná tak, že se mi vlastně moc dobře nepředčítala - co má autorka proti spojkám? A zároveň se mi moc nelíbily ilustrace - ty koláže mi tam často přišly dost na sílu, ale chápu, že ne každý dokáže ocenit každý umělecký počin.. Takže za mě vlastně plusové body hlavně za poselství příběhu.
Moje dvě oblíbenosti v jednom - detektivní příběh s tematikou autismu. Musím říct, že linie matky a bratra mi přišly po psychologické stránce hodně věrohodné, příběh jako takový sice zas tolik ne, ale autorka píše opravdu čtivě a celkově to byl velmi příjemný (i když z povahy věci místy hodně smutný) zážitek! Ano, žádnou pecku na závěr tentokrát radši nečekejte, ale myslím, že to knížce body neubírá.