Imor komentáře u knih
Řekla bych , že námět dobrý, ale jeho napsání na mě působilo zmatečně. Bylo by zajímavé, kdyby tento příběh, který se odehrává v tak krásném prostředí, napsal někdo jiný, zda by byl lepší.
Úplně jiná kniha od Celeste Ng než jsem byla zvyklá, ale i tento obsah měl velkou sílu. Pomalu plynoucí bolestný příběh jedné rodiny Američanů asijského původu.
Tento praktický diář mě provázel po celý rok svými dobrými nápady, radami a krásnými obrázky. Je zaplněn poznámkami,ze kterých budu zase čerpat příští rok.
Náhodné setkání dvou žen a jejich neveselé příběhy i tak při čtení vytvořily poklidnou atmosféru, která mě provázela po celou dobu.
Orientace v postavách vás dostane do střehu a tak se budete soustředit na tento neobyčejný příběh. Na mě to všechno do sebe zapadá až moc, ale čtěte a posuďte sami.
Na knihu jsem se moc těšila a po přečtení mohu říct, že mě velice překvapila - zda mile či ne, to nenapíšu. Knihu jsem dočetla odpoledne a prozatím mám pocit, že svůj názor na zpracování tohoto tématu není vhodné zveřejňovat a to z velice jednoduchého důvodu. Nepřečetla jsem tolik knih jak uvádí paní Milena Holcová v seznamu použité literatury, abych mohla hodnotit kvalitu zpracování popisu průběhu života Buddhy.
Útlá kniha, ale plná zajímavých nápadů, dobrých rad a krásných fotografií. Najdete zde z čeho všeho lze vyvýšený záhon udělat a také čím ho osadit.
Po přečtení knihy Tkaničky jsem netrpělivě čekala na další knihu autora Důvěrnosti. Tušila jsem, že to bude zase velká radost z četby a byla. Je napsaná podobně jako první kniha spisovatele, která také obsahovala tři různé pohledy hlavních hrdinů. Opět se v této knize dočkáte krásného vyprávění ve větách bohatých na slova a plné emocí.
Opět další perla nalezená mezi nově vydanými knihami.
Nevím co napsat víc, než je napsáno níže - opravdu naprosto GENIÁLNÍ tetralogie.
Děkuji za tak úžasný literární zážitek Eleno Ferrante !
Tak já nevím jestli kniha nebo film - obojí mělo nějaké kouzlo. Kniha se dobře četla a na film se dobře koukalo :-)
Neapol na začátku padesátých let a krátký příběh třináctiletého chlapce. Útlá kniha, silný obsah.
Tato publikace opravdu předkládá pohled na velké množství hmyzu. Stručné, ale jasné popisy doplněné krásnými fotografiemi.
Mimo jedné knihy jsem přečetla vše a tak mohu říct, že jsem na styl EF zvyklá a mám ho moc ráda. Tuto knihu bych zařadila jako pohádku pro dospělé, jako takové malé pokračování knihy
Temná dcera. Nedovedu si však představit, že bych knihu krásně zabalila a věnovala jí jako dárek malé holčičce a těšila se jak si spolu počteme. Ale doba se mění a budu se muset optat jaké pohádky dnes čtou malí čtenáři :-)
Brilantně popsaný krátký časový úsek ze života tří žen. Jak smutné, krásné, opravdové.
Druhý díl ságy opět plný vůně kávy. Jednoduchá kniha, která se snadno čte. Kniha se může číst i bez přečtení prvního dílu, neb je zde vše dobře připomenuto.
Buď si myslíte, že náboženství a náboženský prožitek jsou iluze, nebo že náboženství jako takové je skutečné, nicméně vaše představa, že se na něm podílíte, je iluze.
Tak o tom je asi tak tato kniha. Kniha plná hlubokých myšlenek.
Oddechová romantika, nic náročného. Kniha na léto jak napsaná ;-)
Žena k nakousnutí - kniha k zakousnutí. Nelehký obsah, ale i po 53 letech od vydání hodnotím jako dobře a kvalitně napsaný příběh zvláštní ženy.
Krásná obálka knihy mě zlákala ke koupi a její obsah nezklamal. Smutný příběh postarší dámy, která měla to štěstí, že našla několik dobrých přátel.