Imor komentáře u knih
Třicátá kniha od autorky, napsaná v době pandemie. Za pět měsíců vznikl tento čtivý a zase dobrý thriller, který se velmi dobře četl a opravdu až na konci je jasné jak to všechno bylo a jak to všechno dopadlo.
Úplně jiná kniha od Celeste Ng než jsem byla zvyklá, ale i tento obsah měl velkou sílu. Pomalu plynoucí bolestný příběh jedné rodiny Američanů asijského původu.
Tato novela se odehrává v průběhu třinácti dnů, je plná sarkasmu a ironie. Autorka se zde zaměřila na ne zrovna úspěšného padesátníka. Mě tato kniha jen potvrdila, že žít o samotě s bravurou nedokáže každý. Velmi povedená kniha.
Druhý díl ságy opět plný vůně kávy. Jednoduchá kniha, která se snadno čte. Kniha se může číst i bez přečtení prvního dílu, neb je zde vše dobře připomenuto.
Perfektně napsaná kniha. Je zaměřena především na vztahy a hlavní roli zde hraje upřednostňování dítěte před jeho sourozenci, ale také vliv smíšeného manželství na chod celé rodiny. Děj se odehrává v době rasové segregace a předsudků. Další čtenářský zážitek z Odeonu.
Je pro mě velmi těžké napsat k této knize komentář, neb by obsahoval spoustu spoilerů.
Takže kniha je čtivá, to co dělala hlavní hrdinka mě šokovalo a vadilo. Vedlejší roly hraje v této knize další žena a to co prožívala, mě cuchalo nervy. Půjdu proti všem komentářům a musím napsat, že tento příběh byl tak překomplikovaný až mi byl protivný.
Pěkně napsaný voňavý příběh odehrávající se nejen v blízkosti Azurového pobřeží, ale také v Paříži. Krásná místa provoněná smyslnými parfémy, rodinné vztahy ty hezké i ty méně. Kniha mě přivedla na místa, která jsem navštívila a tak spolu s krásným příběhem jsem si pěkně zavzpomínala.
Mám ráda rodinné ságy, ale tato se mi opravdu nelíbila a těžko se mi četla.
Každý čas strávený čekáním na konec je spojen se vzpomínkami. Přeji všem, aby jejich vzpomínky nebyly tak bolestné jako vzpomínky Doris. Tato kniha mi mnohé připomněla a o to hůř se mi četla.
Kniha, která mi dokáže pocuchat nervy, je dle mého názoru dobře napsaná kniha. Necelých 200 stran popisuje jeden den dvou těžce pracovně vytížených lidí.
V knize je napsaná jedna moc důležitá věta - " Někdy totiž nelze zvítězit jinak než tak, že se vzdáme." - a já si myslím, že jen málokdo to dokáže.
Kniha, se kterou budete trávit pěkné chvilky ve venkovském sídle v Suffolku. V krásné zahradě , která sídlo obklopuje a s mnoha příjemnými postavami. Dle mého tak trochu červená knihovna, ale i přesto mi s knihou bylo dobře.
Styl vyprávění mě hodně rušil v prožitku tak smutného příběhu jedné rodiny. Ale i přes tento rušivý element jsem s velkým obdivem sledovala jak rodina bojuje s problémy. To co se rodině stalo jasně ukazuje, že se může stát cokoliv, co vás zastaví a ve vteřině vám totálně změní život.
Linda Olsson a její další román, který je charakteristický svým poetickým stylem. Próza plná nostalgie a smutku. Záleží jen na čtenáři do jaké hloubky se příběhem nechá vtáhnout.
V anotaci je napsáno - "Uprostřed dusné červencové noci bude někdo zastřelen", když jsem knihu četla, měla jsem pocit, že se snad postřílí všichni :-) Joy Fielding dobře vylíčila všechny postavy v románu a tak zvědavost, kdo kulce podlehne, vám nedá knihu odkládat.
Neapol na začátku padesátých let a krátký příběh třináctiletého chlapce. Útlá kniha, silný obsah.
Určitě je to kniha, která by opravdu doma neměla chybět. Dobrá cvičení jak na krátkodobou, tak i dlouhodobou paměť. Myslím si, že kniha není jen pro starší generaci, ale určitě dokáže pobavit i tam kde jsou děti.
Tento praktický diář mě provázel po celý rok svými dobrými nápady, radami a krásnými obrázky. Je zaplněn poznámkami,ze kterých budu zase čerpat příští rok.
Když budu troufalá a půjčím si slova Paola Cognettiho, určitě se nebude zlobit.
"Bylo mi v té knize tak dobře, že se mi po ní začalo hned stýskat." Ano tak to je a nejen po této knize, která mě přenesla do krásných hor, ale i po všech další, které jsem letos od tohoto úžasného spisovatele přečetla.
Mnoho druhů ovoce, zeleniny, bylinek, koření a potravin z volné přírody. Některé běžně dostupné, jiné nikoliv. Mnoho rad a velký výčet nemocí a co na ně pomáhá. Mnoho doporučení co je dobré a co špatné. Autor si dal opravdu záležet, aby kniha byla obsáhlá, ale já si nejsem jistá jestli takto napsaná kniha je pro mě přínosná.