intelektuálka komentáře u knih
Poutavé čtení z francouzského pobřeží s kriminální zápletkou - opravdu se dá těžko odtrhnout.
Tuhle knihu jsem četla dlouho, abych aspoň trochu pochopila jednání dětí s Aspergerovým syndromem.
Začnu tím, že obdivuji matky, které se s tímto u svých dětí snaží vypořádat. Je to práce na 24 hod denně, a takhle se obětovat může jen máma. Nemyslím, že by měli být izolováni i když jejich cítění je jiné.
Tady se otevírá otázka jejich trestní odpovědnosti a je na ni jasně odpovězeno.
Děkuji autorce za nový poznatek a doporučím těm, které to zajímá!
Na knihu jsem si vzpomněla, když jsem četla zprávu o úmrtí J. Moreau.
Typicky francouzský příběh - nemají rádi konvence. Jak říkají - c´est la vie
Tak pro změnu pohled do rumunské vyšší třídy - tedy pohled tragický.
Asi to moc lidí neví, že byla i spisovatelka. V této knize jsou mimo receptů i ukázky z její beletrie. A ty recepty, ty by měla číst každá kuchařinka.
Zajímalo mě, jak se mohou nechat lidé tak zmanipulovat. Přečíst by si měli hlavně ti, kteří inklinují k ovládání druhými.
Moje oblíbená herečka a rebelka. Kolik péče věnovala opuštěným zvířatům!
Tím spíše jsem nechápala její vztah k synovi.
Kdo ji má rád, určitě si přečte.
Ta kniha m i zůstala po rodičích, je to 1. vydání.
Je to příběh z dávných časů.
Tak tohle mnou docela otřáslo.Co všechno se neudělá pro světla reflektorů. Ani nemůžu doporučit.
Helenu Šmahelovou jsem přečetla v mládí celou a tato se mi moc líbila. A děvčatům se bude líbit pořád.
Opět dobře vyprávěný příběh z Arménie- země pod Kavkazem, o které nic nevím. Nevím nic o exodu arménců, o jejich pronásledování a tradicích.
Ale díky této knize aspoň něco málo z historie a už hledám na mapě...
Řekla bych klasika francouzské literatury a i dnes má co říci.
A příběh Joea pokračuje, žije život nahoře. Není spokojený a do života mu vstoupí láska. Jak to vyřeší?
Ambiciozní mladík Joe touží dostat se do horních vrstev. A podaří se.
Další krásný životní příběh z Anglie v začátku 1. světové války. Kniha mi nepřipadá rozvláčná, děj postupuje pomalu. A styl vyprávění této autorky se mi líbí, moc toho o té době nevím. Tak doporučím a autorku dávám do oblíbených.
Opět oblíbený Frank.Vražda dítěte v rodině milionáře.Moc peněz a vlivu. Ale Frank na to přijde. Vím, proč mám toho autora ráda.