iva23 iva23 komentáře u knih

Černá sanitka a jiné děsivé příběhy Černá sanitka a jiné děsivé příběhy Petr Janeček

Moc jsem se pobavila a dodnes se bavím, když poslouchám, jak se to a to stalo jednomu známému, který to povídal mému známému.

01.10.2014 4 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Nevím, proč byl tentokrát Carl ten, koho museli tlačit, aby na případu chtěl pracovat. Dokonce chtěl něco předat jinam, protože to na jeho oddělení nepatří a jeho pomocníci ho museli ukecávat, aby to nedělal. Pořád pozoroval masařky a myslel na Monu. To mi vadilo. Ale příběh se mi líbil, napínavé, propracované.. až na ten ohraný typ závěru, kdy se vydají chytit vraha, nemají žádné vybavení, vrah je překvapí... Proto jen tři hvězdičky.

25.09.2014 3 z 5

Pan Burák Pan Burák Adam Ross

Tak nevím, mám takové rozpačité pocity.. na jednu stranu se mi moc líbilo, jak autor popisuje psychologické procesy v ženatém muži, jak vnímá a přemýšlí. Dobře vyjádřil i pocity tlustých lidí a nešťastných manželek. Na druhou stranu se příběh samotný vlekl, až jsem myslela, že to nedočtu. Takže takový dobrý průměr.

19.09.2014 3 z 5

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Trošku dlouhá omáčka na začátku, ale dobře, je to 1.díl. Hezká detektivka, nic převratného, ale hezky se mi to četlo a ráda si přečtu další díly.

08.09.2014 3 z 5

Hrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky Hrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky Jiří Žáček

Krásné pohádky, dobře napsané, paráda.

08.09.2014 4 z 5

Paráda, pobavila jsem se!

20.08.2014 4 z 5

Unesená Unesená Mo Hayder

Paráda. Bavilo mě to mnohem víc než Sněhulák nebo knihy Larse Keplera.

10.07.2014 4 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Knihu jsem přečetla se zájmem. K popisovanému kraji nemám žádný vztah, nikoho tam neznám. Příběh ve mě nezanechal pocit, že by lidé, kteří tam žijí, byli příběhem haněni a očerňováni (pro Inku 1 - jasně, že ty to vnímáš jinak). Spíš se mi líbí, jak žili/žijí s přírodou, jak pracují s pozitivní i negativní energií. Největší dojem ve mně ale zanechalo popisování komunistické snahy o zničení všeho, co komunisté nejsou schopni ovládnout a narovnat do svých kolonek. Ať už to byli "ti nahoře" nebo obyčejná vychovatelka na internátu. Všichni spolupracovali a dělali víc než museli. Žádná kolektivní vina.

04.07.2014 3 z 5

Deník šílené manželky Deník šílené manželky Irena Obermannová

Typický literární odpad

28.05.2014 ztráta času

Pravidla moštárny Pravidla moštárny John Irving

Mám raději jiné jeho knihy - Modlitba za Owena Meanyho, Rok vdovou nebo Svět podle Garpa.

26.03.2014 3 z 5

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Není to špatné, ale podruhé bych to určitě nečetla.

26.03.2014 2 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Tohle je pro mě prostě takové normální čtení: neurazí - nenadchne.

26.03.2014 2 z 5

Psychodidaktika Psychodidaktika Jiří Škoda

Publikace vhodná pro studenty pedagogiky, náročné na čtení, hodně cizích slov.

Helimadoe Helimadoe Jaroslav Havlíček

Všechny Havlíčkovy knihy mě moc baví, ale u této se mi kupodivu víc líbil film.

Parfém: Příběh vraha Parfém: Příběh vraha Patrick Süskind

Výjimečně se mi líbila nejen kniha, ale i film.

Mluviti pravdu Mluviti pravdu Josef Formánek

Souhlas s Belatris... autor nedokázal zaujmout

14.03.2014 1 z 5

Pozorovatelka Pozorovatelka Petra Braunová

Kniha dobrá, dobře se četla. Určitě mi pomohla se na postižené podívat trochu jinak. S hrdinkou jsem se ale neztotožnila, trochu mě štvala. Nemám osobní zkušenost s postiženými, proto bych taky (jako její spolužáci nebo učitelka) nevěděla, co přesně v konkrétních situacích udělat. Utřít pusu, otočit vozík.. s něčím chce pomoct, s něčím nechce pomoct.. jak to máme my "cizí" vědět? Myslím, že její matka měla předstoupit před třídu a seznámit všechny s tím, co pro dívku mohou udělat. Ta by se potom ve svých myšlenkách nemusela urážet a opovrhovat druhými.

14.03.2014 3 z 5

Pipi Dlouhá punčocha (3 příběhy) Pipi Dlouhá punčocha (3 příběhy) Astrid Lindgren

Z knížek Astrid Lindgren je pro mě Pipi nejhorší. A seriál je druhá bída.

28.02.2014 1 z 5

Julie mezi slovy Julie mezi slovy Petra Dvořáková

Knížku jsem půjčila pro dceru (6 let) na čtení před spaním. Při letmém prolistování v knihovně se mi příběh líbil. Ale když jsme začaly číst, dcera se tvářila čím dál smutněji a pak mi řekla, že je to moc smutné, a že to číst nechce, takže jsme skončily. Dočetla jsem ji sama, je hezky napsaná, ale do některých dětských duší by mohla zanést strach. Humorná mi nepřišla.

28.02.2014 1 z 5

Knížka pro Lucinku Knížka pro Lucinku Milena Lukešová

V první třídě jsem si ji pořád půjčovala v knihovně a moc ráda četla. Dcera jí zatím na chuť nepřišla, ale budu to zkoušet.

26.02.2014 4 z 5