iva23 iva23 komentáře u knih

Století zázraků Století zázraků Jaromír Štětina

Krásné čtení, doporučuji. Nechápu, že knížka není víc známá, čtená, přečtená, v knihotékách atd. Hezké příběhy, psáno hezkou češtinou, smutné i veselé, neuvěřitelné a dechberoucí.

09.10.2018 5 z 5

Mitsuko Mitsuko Vlasta Čiháková-Noshiro

Krásná obálka a celkově kniha působila jakože to bude zážitek. Bohužel jsem zklamaná, Mitsuko jako osobnost mě nijak nezaujala, příběh jako takový mě nudil, nic moc se tam neděje. Zajímavé fotografie a shrnutí v závěru knihy, za to dávám hvězdičky.

24.04.2017 2 z 5

Deštivý den Deštivý den Jiří Kostka

Napínavé vtažení do děje, uvěřitelné postavy, dobré dialogy. Příjemné čtení, já osobně bych ale vyměnila tu hromadu romantiky za víc napětí, které autorovi očividně také jde.

13.03.2017 4 z 5

Postel, hospoda, kostel Postel, hospoda, kostel Zbigniew Czendlik

Moc mě to bavilo, hlavně druhá část.

03.01.2017 4 z 5

Skleněný vrch Skleněný vrch František Niedl

Dobré téma, trochu se to vleklo, ale v situaci, ve které se Petr ocitnul, všechno potřebuje čas. Ráda si od autora ještě něco přečtu.

19.12.2016 3 z 5

Smrt v Benátkách Smrt v Benátkách Thomas Mann

Souhlasím s Narcisonanis, plačtivé, bez spádu, vleče se to.

11.11.2016 2 z 5

Koně se přece střílejí Koně se přece střílejí Horace McCoy

Byla to příjemná hodinka s touto knihou, ráda se podívám i na film.

07.11.2016 4 z 5

Dneska už se tomu směju Dneska už se tomu směju Adina Mandlová

Černobílé filmy ve mně vzbuzují pocit unuděné neděle, ti pánové, kterým je tam dvacet a vypadají na padesát, mi připadají směšní, nevím, která je Madlová, která Baarová, která Vítová.. Knížku jsem zdědila, tak jsem ji přečetla a je výborná. Pro ty, kteří se orientují v tehdejších režisérech a hercích/herečkách, to bude zážitek ještě větší.

11.07.2016 4 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Hezké, dobře se četlo, některá slovní spojení se mi líbila ("slova kapala z úst"), ale když se opakovala po třetí, už to tak hezké nebylo. Zbytečně moc polopatické, některé charakteristiky byly úplně zbytečné a rušily (např. téměř na konci knihy není potřeba popisovat jaká byla Rosa Hubermannová, to jsme přeci poznali na přečtených stránkách).

16.05.2016 3 z 5

Plochozemě Plochozemě Edwin A. Abbott

Pochopeno přibližně do té míry, do jaké může přímka, cítící se spíše jako úsečka, pochopit čtverec.

08.04.2016 3 z 5

Christiane F.: Můj druhý život Christiane F.: Můj druhý život Christiane F. (p)

Úvodní kapitola má sloh na úrovni žáka základní školy. No, nenechala jsem se odradit, knihu přečetla celou, dál už to bylo naštěstí lepší. Christiane na mě moc nepůsobí jako bojovnice, spíš měla v některých momentech víc štěstí než ostatní. Mám pocit, že si nechala utéct spoustu příležitostí, ale těžko soudit, když jsem v jejích botách nechodila. Knížka je opravdu jen pro ty, které Christiane a její další osud zajímá.

14.03.2016 2 z 5

Encyklopedie pro děti 21. století Encyklopedie pro děti 21. století Jiří Žáček

Kniha uvádí, že je pro děti od šesti let, já ji čtu s dcerou, které je osm, a řekla bych, že je to tak akorát, možná bych i rok počkala. Některá hesla jsou vysvětlena trochu složitě. Knížku doprovází rýmovačky, vtípky, slovní hrátky a veselé obrázky. Krásný dárek.

02.02.2016 4 z 5

Heidi, děvčátko z hor Heidi, děvčátko z hor Johanna Spyri

Knížka hezká, ale přeceňovaná. Osobně jsem čekala víc, když je tak slavná.

18.12.2015 2 z 5

Vlk Vlk Mo Hayder

Jako vždy zážitek, napínavé, super zvraty. Poslední dvě strany mě ale zklamaly.. to ho Chodící muž vážně obviňuje?

25.11.2015 4 z 5

Poselství od protinožců Poselství od protinožců Marlo Morgan

Velké zklamání, celý příběh byl moc rychlý, nečetlo se mi dobře. Zidealizovaný obraz Opravdových lidí a povzdechy nad námi, sobeckými ubožáky bez charakteru, kteří nikdy nic nepochopíme, mě nudil. Druhý díl jsem jen prolistovala a číst nebudu.

30.10.2015 1 z 5

Domov na konci světa Domov na konci světa Michael Cunningham

Nádhera.. přečteno jedním dechem za jedno odpoledne.

01.06.2015 5 z 5

Školní strašidlo Školní strašidlo Zuzana Pospíšilová

Ideální pro nejmenší čtenáře, vhodně volená slova, která při čtení nečiní dětem potíže. Malý trénink čtení i psacího písma. Veselé obrázky + vtipný příběh. Doporučuji.

29.05.2015 5 z 5

Rituál Rituál Mo Hayder

Téma dobré, ale po Unesené, Pečovateli a Ptáčníkovi jsem opravdu čekala víc. Za přečtení přesto stojí.

12.05.2015 3 z 5

Pečovatel Pečovatel Mo Hayder

Odporné téma, noční můra všech rodičů, přesto je kniha napsaná výborně, i nejcitlivější pasáže jsou vylíčeny přesvědčivě a čtivě. Příběh má spád, napínavý je až do konce.. prostě si Pečovatele přečtěte.

20.04.2015 5 z 5

Léčebný kód Léčebný kód Alexander Loyd

Nesympatická kniha, spousta stránek o ničem. To se radši půjdu projít do lesa.

25.03.2015