iva23 iva23 komentáře u knih

Dneska už se tomu směju Dneska už se tomu směju Adina Mandlová

Černobílé filmy ve mně vzbuzují pocit unuděné neděle, ti pánové, kterým je tam dvacet a vypadají na padesát, mi připadají směšní, nevím, která je Madlová, která Baarová, která Vítová.. Knížku jsem zdědila, tak jsem ji přečetla a je výborná. Pro ty, kteří se orientují v tehdejších režisérech a hercích/herečkách, to bude zážitek ještě větší.

11.07.2016 4 z 5

A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Mám pocit, že ve třetí třetině došel autorovi dech. V knize je několik chyb, jedna dokonce i ve jménech.

01.07.2016 3 z 5

Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Tak tady jsem se nechytla. Nápad na příběh dobrý, ale zpracování špatné. Podstatné je zde cak-cak odbyto na pár řádcích, nudná omáčka se táhne až musíte přeskakovat stránky. Celé je to takové neuspořádané, trapné dialogy. Prostě ne. Ta jedna hvězda je za začátek, který mě zaujal, ale na to by stačilo i půl hvězdy.

22.06.2016 1 z 5

Opojení z proměny Opojení z proměny Stefan Zweig

Jedním slovem: nádhera.

30.05.2016 5 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Nemám ráda knihy, okolo kterých je velké haló, je na ně všude reklama a na obálce mají zlatou medaili, jakože "Bestseller". Musím vždycky počkat, až celý ten humbuk utichne, pak se odhodlám a přečtu. Zmizelá je právem bestseller. Dobře se čte, je napínavá, uvěřitelná, k zamyšlení. Ke konci se trošku táhne, ale na pět hvězd rozhodně má.

23.05.2016 5 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Hezké, dobře se četlo, některá slovní spojení se mi líbila ("slova kapala z úst"), ale když se opakovala po třetí, už to tak hezké nebylo. Zbytečně moc polopatické, některé charakteristiky byly úplně zbytečné a rušily (např. téměř na konci knihy není potřeba popisovat jaká byla Rosa Hubermannová, to jsme přeci poznali na přečtených stránkách).

16.05.2016 3 z 5

Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Nevěděla jsem, že je to kniha pro náctileté, takže mírné zklamání. Hodnocení by nebylo spravedlivé, proto hvězdy nedávám.

22.04.2016

Katyně Katyně Pavel Kohout

Nedočteno. (Bohužel?)

18.04.2016

Na sto kusů Na sto kusů Lucy Dillon

Ač to není můj oblíbený typ literatury, knížka se mi trefila do nálady, takže jsem ji přečetla naráz a bavilo mě to.

11.04.2016 3 z 5

Plochozemě Plochozemě Edwin A. Abbott

Pochopeno přibližně do té míry, do jaké může přímka, cítící se spíše jako úsečka, pochopit čtverec.

08.04.2016 3 z 5

U snědeného krámu U snědeného krámu Ignát Herrmann

Krásný sloh, krásná čeština, poutavý příběh a pro mě pravý čtenářský zážitek.

30.03.2016 5 z 5

Zapomeň na minulost Zapomeň na minulost Magda Váňová

Po první kapitole jsem odložila, pak přece jen přečetla a nelituji. Moje problémy se mi nezdají snazší, jak níže píše 1alena1, protože v tomto příběhu si hrdinové své trable způsobují mně nepochopitelným jednáním. Na plakání knížka určitě není, alespoň mě to nedojímalo. Závěr mě mile překvapil.

23.03.2016 3 z 5

Cukr a koření Cukr a koření Linda Chapman

Hmm, krásná knížka, plná lásky, přátelství, hezkých vztahů, koláčů, dortů a jiných dobrot. Sem tam nějaký pekařský či cukrářský recept nebo rada, hezké ilustrace. Prostě ta pravá knížka pro osmileté slečny.

16.03.2016 5 z 5

HHhH HHhH Laurent Binet

Moc jsem snažila číst, téma mě zajímá, ale dál než na asi třicátou stranu jsem se nedostala.

14.03.2016 1 z 5

Christiane F.: Můj druhý život Christiane F.: Můj druhý život Christiane F. (p)

Úvodní kapitola má sloh na úrovni žáka základní školy. No, nenechala jsem se odradit, knihu přečetla celou, dál už to bylo naštěstí lepší. Christiane na mě moc nepůsobí jako bojovnice, spíš měla v některých momentech víc štěstí než ostatní. Mám pocit, že si nechala utéct spoustu příležitostí, ale těžko soudit, když jsem v jejích botách nechodila. Knížka je opravdu jen pro ty, které Christiane a její další osud zajímá.

14.03.2016 2 z 5

Cizoložnice Cizoložnice Theodor Fontane

Zklamání, spousta dialogů, ale kde nic tu nic. Nedočteno.

29.02.2016 1 z 5

Deset malých nadechnutí Deset malých nadechnutí Kathleen A. Tucker

V diskuzi nadšené komentáře, v knihovně nutná rezervace.. čekala jsem minimálně dobrou klasiku, ale hned od začátku se mi to nelíbilo. A když jsem dočetla na str.20, k otázce: "Pardon, můžete to konkretizovat - co se ve státě Florida označuje jako orgie? Švédská trojka se smí? A co když je u toho orál, protože víte..." Tak jsem věděla, že tohle není můj typ čtení. Zítra vrátím zpátky do knihovny, protože někdo další na ni čeká....

18.02.2016

Fantóm Fantóm Gerhart Hauptmann

Za Hlídače pět hvězdiček, za Fantóma čtyři a za Kacíře tři, ten už neměl ten správný spád. Při čtení mě rušila špatná vazba knihy, kvůli které nešla knížka pořádně otevřít. Ale jinak pěkné počtení.

17.02.2016 4 z 5

Slovník cizích slov Slovník cizích slov kolektiv autorů

Knížku máme doma, občas použijeme, ale bohužel: Google je Google..

10.02.2016

Neztrácej hlavu Neztrácej hlavu Linda Ladd

Se mi to nějak nechce číst..

08.02.2016