Ivanule Ivanule komentáře u knih

Vegetariánka Vegetariánka Han Kang

Ze začátku jsem se nemohla začít,přečetla jsem pár stránek a knihu odložila,ale jakmile dej začal do sebe stále více zapadat,kniha byla těžko odložitelná...Je to těžké čtení,už tím co pod slupkou stránek představuje,a člověk si vlastně rady u nás neumí představit,že jinde jsou ty hodnoty jiné,že například ženy někde stále nemohou nahlas říkat vlastní názor,že stále žije patriarchat a ta,která se proti němu postaví,je odmítnuta hlavně těmi nejbližšími,což je velice špatně...

23.10.2024

Svátek hada Svátek hada Lucie Hlavinková

Velice smutný příběh, ale konec,konec ten ukázal,jak vše může nakonec dopadnout:) Velice pěkně napsaná kniha,i když jsem si říkala, málo stránek,to mám za chvíli přečtené,ale nakonec mi to trvalo 4dny, ten příběh je opravdu silný!

02.08.2024 5 z 5

Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Pan John Boyne prostě umí, umí napsat knihu, která vás vtáhne do děje a nepustí a na konci vás totálně odrovná a to píšu z pohledu dospěláka,i když je tato kniha určitě spíše pro náctileté,aby pochopili tuto opravdu hnusnou a zkaženou historii naší planety.

24.05.2024 5 z 5

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí Danka Štoflová

Od této knihy jsem nevěděla vůbec co čekat,ale moc moc moc se mi líbila a byla jsem opravdu zklamaná, když jsem ji dočetla,ale proto,že byla tak krátká:D Víc víc víc těchto příběhů :)

14.03.2024 5 z 5

Knihkupectví ztrát a nálezů Knihkupectví ztrát a nálezů Susan Wiggs

Pracovat v knihkupectví je můj sen,nebo alespoň někde nějaká práce s knihami např. knihovna:) Ale když ke knihkupectví dostanete dluhy a nevyřešenou minulost a dědečka,který bohužel už není zdravý jako býval (co mu bylo,se dozvíte po přečtení :)). Velice povedený příběh!

30.01.2024 5 z 5

Desetkrát a dost Desetkrát a dost Scarlett Wilková

Tak, že opět budu číst o jednu knihu později o řeckém městečku Parga, kde se v této knize část děje odehrává, to jsem opravdu netušila,ale mile mě to překvapilo:) Tentokrát se dostáváme v knize do děje pojednávajícím o seznamce pro již starší ženy a muže, kteří se i ve věku 50-60 a někdy i 40 chtějí seznámit a stále věří,že můžou najít lásku na celý život a proč ne?:) Kniha se četla pěkně a děj byl překvapivý i když myslím,že tohle co se zde dělo, určitě jsme zažili i v mladším věku všichni:)

07.01.2024 5 z 5

Jeden den Jeden den David Nicholls

Naprosto dokonalá kniha, příběh o Dextrovi a Emmě, kteří se seznámí na konci školy, a v jedné chvíli si slíbí,že zůstanou kamarádi a budou se sházet každý rok,přesně v tento den v červenci,a pokud se do 40 nevdá Emma nebo neožení Dexter vezmou se, a jak to tak v kamarádství bývá, tak i je potkává za ty roky lepší a horší dny a samozřejmě i jejich kamarádství utrpí občas nějaký ten šrám. Ale autor vše vystihl nadmíru výborně a my se na konci dozvídame,jak to nakonec s Dexem a Em, s Em a Dexem dopadne:) A můžu doporučit i film:)

15.12.2023 5 z 5

Důvod k naději: Moje cesta životem Důvod k naději: Moje cesta životem Jane Goodall

Když se ke mě tato kniha dostala, říkala jsem si,že to bude určitě zajímavé čtení a bylo. Autorka vypráví o svém životě, o její cestě do Afriky, výzkumech a o založení projektu, velice velice krásně napsaná kniha, jen bych si daleko více ráda přečetla něco o šimpanzích,ale to budu muset vzít autorky jinou knihu:) Za mě ale velice přínosná kniha jak o šimpanzích, tak o ekologii

18.10.2023 5 z 5

Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

Moje druhá kniha od Scarlett Wilkové, a opět musím přiznat, že mě velice oslovila a přibližila mi zase historii naší republiky způsobem, který někdy až děsí, co vše lidé museli zažívat a co museli dělat a přizpůsobovat se, aby žili tak jak žili a jak se jim to poté vracelo jako bumerang:)

14.06.2023 5 z 5

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Další knížka od milé autorky do sbírky:) Tato mě velice potěšila, četla se lehce a i když začalo být v posledních dnech velice pěkné počasí, Švýcarsko, chata, sníh vás dokázaly pěkně zchladit, doporučuji na přečtení, kniha za to rozhodně stála:)

22.05.2023 4 z 5

Historie včel Historie včel Maja Lunde

Velice vyvedená kniha o včelstvu jako takovém, jsou zde příběhy z minulosti, přítomnosti a budoucnosti, nakonec se vše dá se říct proplete, ale je vidět co by se vše stalo, když člověk opravdu nebude k přírodě trochu víc citlivější... Těším se na další díly od autorky

29.04.2022 5 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Knížka mi už dlouho ležela v knihovně a teď konečně na ni přišla řada. Krásné bajky a Brumbálovy pasáže byly také velice dobré

31.12.2021 5 z 5

Není to moje dcera Není to moje dcera Kate Hewitt

Velice silný příběh o touze po rodičovství, o kamarádství, kde ale některá tajemství nebyla vyslovena a teď se dostávají do fáze, kdy nevyslovená tajemství se dostávají na povrch, o vytouženém miminku a cestě k němu a další úskalí ... Příběh, který by nechtěl zažít asi žádný rodíč...Velice chytnul za srdce !

20.11.2021 5 z 5

Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Když jsem ve čtenářské výzvě uviděla :Kniha, která má v názvu část lidského těla, vůbec jsem nevěděla, co za knihu si vyberu až v tématech k tomu jsem si řekla,že si vyberu Sběratele kostí, protože jsem si tuto sérii chtěla přečíst jednou celou a tím pádem jsem k tomu měla i příležitost. Kniha se četla jedním dechem,ale docela se mi do toho pletl film a protože od kdy je Amelie zrzka??:DDD Ale co nevadí...Kniha napínavá, Deaver umí prostě psát a já se těším na pokračování série:)

31.10.2021 5 z 5

Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Krásný příběh jak pro milovníky psů, setkáváme se zde s psím hrdinou Baileym,kterého takto pojmenuje jeho páníček Ethan...Viděla jsem i filmové zpracování, které bylo také výborné,ale u mě většinou rozhodně vede kniha, a musím říct,že jak film tak i tato kniha mě dokonce i rozbrečeli...Nádherný a povedený příběh!!!!!

09.09.2021 5 z 5

Sestřičky v nesnázích Sestřičky v nesnázích Donna Douglas

Pokračování a další příběhy studentek v londýnské nemocnici, které Vám znovu dají nahlédnout do jejich životů a opět se setkáváme i s novými postavami. Stojí za přečtení a já už se vrhám do čtení třetího dílu:)

01.07.2021 5 z 5

Když zpívají cvrčci Když zpívají cvrčci Charles Martin

Toto je druhá kniha od autora, kterou jsem přečetla a opět nezklamala. Děj plynul pěkně, ze začátku jsem nevěděla o čem to přesně bude,nečtu totiž anotace:D ale pak mi to začalo docházet. Příběh o holčičce, která má nemocné srdce, on doktor, který z nějakého důvodu své povolání již neprovozuje, akorát teda proč přestal, bylo řečeno až na konci knihy. Jen ten závěr mě teda celkem zklamal, byl takový pro mě ukončený celkem nešťastně, tím že si myslíte jednu myšlenku a pak to tam bylo řečeno ne zrovna dobře

01.06.2021 5 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Příběh v knize se mi líbil, ukázka Kodaně byla krásná, hned bych se po přečtení knihy do ní vydala a dokonce mě to na cestování navnadilo,bohužel v dnešní době COVID to cestování je hodně hodně omezené,takže si musím nechat zajít chuť...Příběh v knize plynul, více se mi asi líbla část v Kodani, co mi teda vadilo bylo popsání některé části v knize, jsou asi dva,které byly takové nedořešené,ale nebylo to zase až tak hrozné jen mi to tam nesedělo. Těším se na další pokračování BROOKLYN:)

11.04.2021 5 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Tak musím přiznat, že tuhle knížku už jsem začala číst několikrát a po pár stránkách ji odložila kvůli jiné knize,ale ne proto, že by mě nebavila,ale prostě na ni v tu chvíli nebyla chuť:))Ale konečně můžu napsat že ji mám přečtenou a to během pár dní:) Starý mrzutý osamělý Ove a jeho život...prostě kouzelný příběh!!

23.03.2021 5 z 5

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Krásné Vánoční příběhy, skvěle jsou na čtení před Vánoci,kdy se těšíte a nacházíte tu čarovnou moc Vánoc, světýlek, výzdoby...

17.01.2021 4 z 5